merhabalar bir ay önce 2.el olarak topladığım bilgisayar bir kaç gündür kendi kendine kapanıyor ram üzerindeki rgb ışıkları yanıyor diğer ışıklar yanmıyor kapandığında biraz bekledikten sonra veya psu arkasında aç kapa yapmadan çalışmıyor zaten bir kaç defa psu aç kapa yapmadan çalışmıyor. sürücüleri biosu ve windows u tekrar kurdum şuan moralim çok bozuk ne yapacağımı biliyorum. r5 3600x 1660ti msi corsair 2x8 vengance 3600mhz b550 msi tomahawk 500gb ssd samsung 500 w rampage psu |
bilgisayar kendi kendine kapanıyor
-
-
"500 w rampage psu"
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sistem şöyle bir bakıldığında güzel bir sistem aslında. Fakat en sırıtan parça en aşağı yazılmış olan rampage psu. O sisteme hiç olmamış o psu , kendi kendine kapanma reset atmalar genelde psudan olur ve kalitesiz bir güç kaynağı. 500 wat olmasıda önemli değil kalite açısından.
Başka bir psu ile denenirse muhtemelen sorun ortadan kalkacaktır.
-
O sisteme o güç kaynağı hiç olmamış. Şu an baş şüpheli güç kaynağı. Multimetre/Avometre'niz varsa kısa devre yaparak güç kaynağını çalıştırın, voltaj değerlerini kontrol edin bir.
-
Kullandığınız güç kaynağı 500w rampage marka herhangi bir sertifikası var mı bilinmez. Kaliteli 500w ve üzeri bir güç kaynağı ile deneyin sorununuz çözülecektir.
-
evet aslında idareten kullanıyorum bu güç kaynağını. 80+ sertifika var ama %90 psu kaynaklı. malum ekonomi saolsun bir yerden kısıyoruz. teşekkür ederim yanıt ve düşünceleriniz için.
-
Sorun tamamen anlaşılınca psu alınacaksa , high power , fsp , coolermaster , xpg . corsair , phanteks , silverstone gibi markaların 500 - 650 watt olan ortalamanın aşağısı olmayan modellerinden biri alınabilir.
Bazı markaların genelde pahalı ürünleri olduğu için her markayı yazmadım. Bu markaların indirmle iyi ürünleri ile karşılaşılabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X