merhaba arkadaşlar dün akşam bilgisayarı kapatıp 1-2 saatlik işiimi halletmeye gittim. geldiğimde bilgisayarı açtım ve bilgisayarın kendi kendine format attığını gördüm. 1 kaç program hariç herşey silinmişti. (resimler, videolar, dosyalar herşey) eski haline nasıl getirebilirim veya kendi kendine neden format atar bilgisayar. İşin garibi internet giriş sayfası değişmiyordu o da düzelmiş bilgisayar kendi kendini temizlemiş resmen
valla ilginç doğrusu :) sistem geri yüklemedede bişe yokmu?
benimde başıma aynı şey geldi format atttı kendi kendine bi kaç program hariç herşeyi sildi bu nası olur
Bazı bilgisayarlarda recovery ve assist tuşu oluyor. KAza ile basarsanız bir daha ki açlışıta işletim sistemi yeniden kurulur. Dosyaları kurtarmak mümkün olsa da maliyetli ve uzun bir iştir. Data recovery programını kullanablirsiniz.
Benimde başıma geldi aslında format atmamış kendine virüs den dolayı bütün dosyaları gizlemiş ve bazı programları default ayarına getirmiş
çözümü
1-önce hiren kurtarma cd si ni internette bulup indirip aynı format cd si gibi boot ederek cd yapın 2-sonra o cd yi takıp bilgisayarı yeniden başlatın hiren in menüsü gelmesi gerek açılışda ( gelmediyse bios ayarlarına girip boot ayarından 1. sıraya cd okuyucuyu seçin) 3- gelen menüden mini windows xp nin üzerine gelip enter e basın 4- sonra sizin bilgisayarınızdan bağımsız bir xp kurup çalıştıracak cd üzerinden cd üzerinden olduğu için virüsler çalışamaz ve sisteminize müdahale yapamaz hale gelecektir bu sebeple virüs nedeniyle göremediğiniz bütün dosyalarınızı görüp kurtarabilirsiniz. 5- sonra bilgisayardan users(kullanıcılar) => desktop(masaüstü) => bu dosyaları gezip kurtarmak istediğiniz dosyaları bularak harddisk veya başka bişeye aktarabilirsiniz.
Robotlar dünyayı ele geçirecek diye duymuştum güldüm gerçek olmuş :)