Şimdi Ara

Bilgisayar kilitleniyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarım yoğun işlemlerde kilitleniyor. özellikle de oyunlarda. ramde sorun var diye yeni ram aldım sorun ramde değil.gene aynı.cpu ısınıyor dedim,evet başlangıçta gerçekten 100 derecenin üzerine çıktığı oldu.fanımı değiştirdim.şimdi işlemcim de güzel çalışıyor.yani taş çatlasa 50 derecede. peki ama kilitlenmenin sebebi ne?? kasa kapağını açıp oyun oynamayı denedim. bu sefer gayet güzel oynuyorum,takılma falan olmuyor,ama kapağı takınca gene aynı kilitlenme devam ediyor. Bu da ısınma sorunum olduğunu gösteriyor bana.ekstradan bi fanım daha var kasa içi soğutmada, o da 1700rpm de çalışıyor.bu sorun yeni çıkmadı,bilgisayarı aldım alalı var.bazen hiçbir problem olmuyor,bazen de böyle haftalarca kilitlenmeler devam ediyor.bu sadece oyunlarda olmuyor,yoğun işlemler yaptığımda,birkaç program açtığımda da oluyor.kilitlenme bildiğiniz gibi,bilgisayar ekranının donup kalması,klavyenin ve mause un çalışmaması şeklince,sadece reset atma şansım var,öyle yapıyorum. biraz uzun oldu galiba :) son olarak sistemimi yazayım:
    asus p4s533mx anakart, p4 2.66ghz işlemci, 1gb ram, nvidia geforce4 mx440 ekran kartı, codegen 300w güç kaynağı
    ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim... bu önemli bir sorun ve çok kişi yaşıyor.

• Ram'in marka/modeli nedir?Sorun ya Ram'lerde ya dagüç kaynağında gibi geldi, ama sanırım Ram'lerde.
  • ilk ramim veritech 400mhz 256 mb, bilgisayar o ramle kilitleniyordu. şimdiki ramim kingston cl3 400mhz
    1 gb,bununla da kilitleniyor.
  • dostum farklı psu da deneme yaptınmı psu dan kaynaklanıyor olabılır
  • ben de psu dan şüpheleniyorum, artık değiştirip bakıcam. sizce bu psu yetersiz mi geliyor ya da bi sorun mu var psu da?
  • dostum bilgisayarı aldıgın yere götür ana kartı degiştirsinler problemin çözülecek emin ol
  • anakartı değiştirmek gibi bir şansım yok çünkü garantim dolalı yıllar oluyor.cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, sorun ya psu da ya da anakartta diye düşünüyorum.zaten geriye birşey kalmıyor. bilgisayar kapağı açıkken kilitlenme olmuyor,bu da ısı problemim olduğunu gözteriyor. kuzey köprüsü fazla ısınıyor bunu da farkettim. ama yaptığım araştırmada kilitlenmelerin gizli kahramanı düzensiz gerilim sağlayan psu larmış diye okudum. ben en iyisi yeni bir sistem toplayayım :) herkese teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neosanal -- 3 Eylül 2008; 11:29:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.