intel pentium 4 2,67 ghz işlemci 500 mb ddr pc3200 ram 72 gb hdd 128 mb ge force fx 5200 ekran kartı
şuan bilgisayarımda bunlar var, baya bi eski :/
işlemcimin kötü olduğunu düşünmüyorum ama diğerlerinin hepsini değiştireceğim. 1 gb ekran kartı vede 1 gb ram. + 320lik bi hdd düşünüyorum.
bildiğim kadarı ile uyumlu olmaları gerekiyor, bu uyumluluk hakkında bilgisi olan bilgilendirebilirmi beni, vede ucuza nerden alabilirim bu parçaları...
Bütçen ne kadar?
işlemciyi değiştirmezsen alacağın parçalardan da verim alamazsın.. komple sistemi yenilemeyi düşün bence..
usta parça parça almayı düşünüyorum. fiyatlar uçuk olmasın. ama aldığım şeyide yıllarca kullanabileyim istiyorum.. mesela ram almayı düşünüyorum şuan ilk etapta 100 tl var elimde. üstüne bisse daha katabilirim belki. her parça içinde ortalama bu kadar. ekran kartı daha pahalı diye biliyorum. 150 civarıda onun için düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: ooppss
işlemciyi değiştirmezsen alacağın parçalardan da verim alamazsın.. komple sistemi yenilemeyi düşün bence..
işlemci çok mu kötü :/... değiştirmem gerekiyorsa onuda değiştiririm. önerebileceğin var mı ?
Sen anakartının modelini yaz, yardımcı oluruz biz.
cpu-z programı anakartımla ilgili bunları gösteriyor. yeterli mi acaba bilgiler :/
sana tavsiyem önce anakart+işlemci+ram 3 lüsünü al.. anakartın oldukça eski.. şu 3 lüyü alırsan şimdilik onboard ekran kartıyla idare edersin (eski harici kartından çok daha performanslıdır) sonrada diğer parçaları yavaş yavaş değiştirirsin.. ama bu 3 lünün birlikte değişmesi şart..
bunlar söylediğine göre birbiriyle uyumlu dimi usta ??...
birde bunların üstüne ekran kartı ne önerirsin..
birde uyumluluklarını nasıl anlıyoruz. :/:(
işlemciyi bütçenin kısıtlı olduğunu düşündüğüm için fiyat-performans ürünü önerdim.. daha iyisi var tabiki.. uyumluluk meselesi uzun hikaye ama şunu söyliyeyim.. piyasadaki güncel amd işlemcilerin tamamı önerdiğim anakarta uyuyor.. sen bütçene göre seçebilirsin.. http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMCPU&k3=938%20Soket&sb=20&sk=1
ekran kartı önerisi ise alacağın işlemciye,güç kaynağına ve bütçene göre değişir.. o nedenle önce işlemciye karar vermen ve güç kaynağının markasını ve kaç watt olduğunu belirtmen lazım..
usta aslında benim şuan bile bi güç kaynağı almam lazım. arkadakü güç kaynağını fanı çalışmıyor. ve 260 wattlık birşey :/ biostan baktımda bnm ayarlarda 275 watt yazıyor...patladı patlayacak sanırım :(
bu işlemci. diğer söyleiğin iki tanesinden çok daha iyi gibi geldi bana. 7 mb yazıyor/ diğerlerinde 2 ve 1.5mb. ve aralarındaki far ise 25 tl. bu farkı kapatabilirim sanırım :)
bu bileşenleri aldıktan sonra, ati 5770,5750,5670,4850,4730,4670, nvidia gts 250 ,9800gt, gibi kartlardan bütçene göre seçim yapabilirsin.. ama dediğim gibi öncelikle temel bileşenleri tamamla..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme