Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği için laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım. Kendim bir süredir arıyorum ancak çok fazla seçenek var. Eleme konusunda yardımcı olur diye konu açmaya karar verdim.

Bütçe konusunda kesin bir şey yok; babam 20/30 bin aralığında bir şeyin çok rahat işimi göreceğini düşünüyor, annem de bir bak ne gerekiyorsa ona göre ayarlayalım diyor. Yani belli bir bütçem yok ama 65 bin TL'yi geçmek istemiyorum. Asıl istediğim, 30/40 bin aralığı için bir, 40/50 bin aralığı için bir ve 50/65 bin aralığı için bir model seçmek. Bunlardan birini bütçeye göre karar vermek.

Hangi programlar gerektiğini bilmiyorum ama beni 4 yıl götürmesi lazım, ufak yükseltmelerle dahi olsa.

Kullanım amaçlarım mühendislikte gerekecek her türlü programları ve işleri yapabileceğim, oturup oyun oynayabileceğim, kütüphanede ders çalışabileceğim, uzun saatler şarjı gidebilecek bir model istiyorum.

Donanım olarak istediklerim az çok şöyle:

İşlemci:

Minimum 13700H/HX ya da 13650HX işlemci daha üstü de olabilir veya dengi AMD.

Ayrıca işlemci olarak merak ettiğim bir şey var bu işlemcilerin dengi olan AMD işlemciler aynı ya da biraz daha yüksek performans veriyor ve daha soğuk çalışıp daha az güç tüketiyor diye biliyorum. Ancak daha az çekirdek ve daha az thread e sahipler bu durum bana özellikle mühendislik alanında ve uzun ömürlülük açısından bir sorun yaratır mı Intel mi almalıyım?

Ekran kartı:

4060 veya üstü mümkünse 4070.

4060 oyun ve yazılım konusunda üzmez diye biliyorum. Bildiğim kadarıyla grafik gücü isteyen 2 alan var onlarda oyun geliştirme ve yapay zeka alanları o alanlarda 4060 ya da 4070 yeterli olur mu?

RAM:

Minimum 16 GB mümkünse 32 GB ve hızlı olması önemli. Ayrıca 32 de olsa arttırılabilir bellek olması çok daha iyi olur ilerisi için.

SSD:

512GB minimum ama 1TB+ daha iyi olur iki türlüde ileride arttırmam gerekecek 2.SSD slotu olması gerekiyor ve mümkünse 2280 boyutlarına uygun olsun uyumluluk sorunu yaşamayayım. Ve hızlı olması da çok önemli bölümüm dolayısıyla gen4 hızlı bir SSD ile birlikte gelse iyi olur.

Ekran:

16/17 inç olması sorun olmaz zaten küçük ekran sevmiyorum pek bu boyutlarda 1080p de çok sorun olmaz gibi geliyor ama bütçe aralığımda 2K ekranlarda mevcut olsa daha iyi olur. 1080p olacaksada yüksek Hz düşük gecikme değeri ve ortalama/ortalama üstü bir ekran performansı bekliyorum renk doygunluk parlaklık olarak vs.

Pil:

Oyundayken az gidiceğini biliyorum ama yazılım vs yaparken hiç değilse en az 5 saati çıkarsın istiyorum tabii ne kadar yüksek o kadar iyi olacak.

Teknoloji olarak Thunderbolt desteği onemli çünkü 50W veya daha yüksek güç verebilen bir powerbank ya da adaptör ile şarj etmem gerekebilir özellikle powerbank ile uyku modunda dahi olsa edebileceğim bir model olsun istiyorum.

Geriye kalan şeyleri modeller üstünden tartışırız hepsini tek tek yazmayayım.

Bütçe:

20/30K arası bir model.

30/40K arası bir model.

40/50K arası bir model.

50/65K arası bir model.

Bunlar arasında değer değmez kısmını ayrı tartışır bütçem neye yeterse ona göre seçim yaparız.

• İlgimi çektiği için yazıyorum.

https://shop.asus.com/tr/90nr0i65-m005u0-asus-tuf-gaming-a15-2024.html

bu model hakkında ne düşünüyorsunuz pili büyük gibi ekranı iyi olduğunu tahmin ediyorum işlemci konsunda tereddütlerim var. Ram vs SSD düşük ama arttırılabilir sadece max desteğini bilmiyorum. Ancak fiyat noktasında donanımına göre oldukça uygun duruyor. yanlışmıyım?

Birde bu var arasındaki farklar nelerdir? nasıldır?

ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) W11H Gaming Notebook | ITOPYA
    https://www.itopya.com/aorus-16x-9sg-i7-13650hx-16gb-ddr5-rtx4070-gddr6-8gb140-w-1tb-ssd-16-wqxga-165hzpantone-w11h-ga_u26608

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 3 Eylül 2024; 3:36:1 >

• i7-1165G7 +32gb ddr4 ram ile sanal makine dahil sorunsuz 2 yıl kullandım. Yazılımda benim ihtiyacımın çok altında ihtiyaçların olacaktır. İşlemciye takılma. ddr5 olsun arttırılabilir ram mümkünse çift m2 slotu olsun. 4050/4060 genellikle aynı o yüzden ya 4070 bak ya 4050 (2-3k farkla 4060 varsa olabilir ek ram yüzünden)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene bizim çocuk bilgisayar müh. kazanmıştı eskiyle idare et dedik iyi ki öyle dmeişiz.İlk sene nerdeys ehiç lazım olmadı.Laptop gibi sürekli güncelelneen tekonolojiyi ne kadar geç alırsan o kadar iyi.Kısacası ilk sene,hatta belki 2. sene 2. el bir şeyle idare et.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar önerisi
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.