arkadaşlar, elimde amd sempron 2200, asus anakart, vb'den oluşan parça pincik bir bilgisayar var:) tum parcalari yeni aldim.kisacasi bu parcalari birlestirip sorunsuz bir bilgisayar yapmak kolay mi?sadece takip windowsu mu yukleyecegim..yapamayacagim "ince" ayarlar var mi?simdiden tesekkurler
daha once hic yapmadiysan tavsiye etmem elindeki parcalara zarar verebilirsin..... ama deneyerek ogrenmek istiyorsan ve kaybettigin parcaya yanmayacaksan tomshardware de anlatiliyordu galiba ayrintili alarak....
bak korkuttun simdi beni:) peki kaca birlestirirler ki bi kasayı acep..guvenilir mi ki bi de?
15 e yapiyorlar genelde en fazla 20 verirsin unutma bi ram yaksan cok daha fazla vereceksin basinda durursan hem ogrenir hemde takilan parcalarin senin olduguna emin olursun.....
yani parcaları dogru yere takarım, windowsu da yuklerim ama dedigim gibi baska ayarı var mı bilmiyorum..windowsu yuklemeden once hatta bilg.i acmadan onceayar yapılıyo mu?verdigin ornek de gayet mantıklıydı sagol..ram bile 24 dolar:))
Biraz güven, biraz dikkat, olmadı at bir yirmi kağıt, bilen birisiyle yap, ama çaktırmadan işi kapmaya bak, yoksa çok arşınlarsın o yolu tiktak tiktak.
bence bilgisayardan anlayan bir arkadasın warsa cagır birlikte takın.hemde neyin ne oldugunu ogrenmis olursun.Bence bu en iyi ogrenme yontemi.sorun yasayacagın tek yer board ın kasa ile olan baglantılarında olur.Onların dısındakiler tornavida ile vida takmaktan baska bişi degil.Board un ksaya baglanılısı da bordun kitaplarında ayrıntılı olark yazar zaten.
Al sana cok isine yarayacak bir makale. Baslangic icin yeterli hatta fazla bile. Ayrica korkacak birsey yok, yalnizca acele etmeden ve dikkatli bir sekilde calis. Kolay gelsin...
Evet biraz dikkat biraz bilgi ile yapabilirsin şimdiki teknoloji ürünlerinde yanlış takman gibi birşey söz konusu degil ama dedigim gibi dikkati olmalısın ama bir bilen arkadaşın ile birlikte yaparsan daha iyi olur.Bunun yanında parcaların kitapcıklarınıda okursan iyi olur bence hadi sana kolay gelsin
dostum tanıdığın ve bu tip konularda deneyimi olan bir arkadaşın var sa onunla beraber yapabilirsin en azından tecrübe olur değil mi ?
parada vermezsin bir paket sigara ve / veya bir cola ya tamamdır bu iş
ok.
deneyim ve tecrübe herşeyden önce gelir
ulan canım bilgisayar toplamak istedi ya.
quote:
Orjinalden alıntı: rextr
ulan canım bilgisayar toplamak istedi ya.
şimdi doğru söyledin hadi söküp bir daha takalım
bi kere gerçekten işi kapmak istiyosan kendin tak bende koca kasayı yaktım ama bak artık yakmıyorum neden çünkü yaktıktan 2yıl sonra yeniden toplayabildim
dikkatlice işleri yaparsan bişeycik olmaz zaten işlemcinin tek bir geçme yeri var biraz fanında sıkıntı çekersin amd fanları öle de o yüzden önce anakarta işlemci yi monte et kasaya takmadan çünkü zarar verme şansın azalır. anakartı öle olur olmaz yerlere koyarak monte etmeye başlama hani kutunun içinden süngerimsi bişey çıkıyo ya onun üzerinde yap işlemi fanıda taktıktan sonra anakartın üzerindeki hdd ışıgı power ışıgı power ve reset tellerinin yerini iyice kafanda tasarla ve anakartı kasaya monte etmeden önce onları tak sonra bismillah deyip anakartı yerleştir vidaları iyi monte et bu arada anakartın ses vesaire arkjada çıkışları var ya o rtaya eşlenecek bir kapakçık var onu önce oturmayı unutma. anakartan sonra sırasıyle hdd floppy cdrom bunları tak zaten onların girişleride tek ve basit belli yani tek karıştıracagın yer yok sanırım istersen başla form üzerinden yardım edyim başarırsın
pc toplamakta el alışkanlığın yoksa dene me önce tecrübeli insanlardan bir göz aşınalığı edinmen şart bilen bir arkadaşından yardom iste ve o yaparken mutlaka iyice bakarak ve sohbet ederek öğrenmeye çalış pc montajı kolay görülebilir ama CPU anakart ve ram gibiparalar montaj sırasında fiziksel hasar alabilir ve satıcı da bal gibi bunu göreceği için hemen garanti dışı olur sonuçta yüzlerce dolardan rahatlıkla olabilirsin zararın çok büyük olur acemi montajı sırasında statik elektrikten ve yanlış montaj dan parçaları yakman işten bile değil öğrenip aşına olduktan sonra sorun değil ama acemiler bilnmedikleri kuyulara dalarlarsa cesetleriçıkar cerset burada pc oluyor ve akşam eve geldiğinde babalarından çok dayak yiyorlar arkadaşların hepsi
bilgisayar toplamak kadar zevkli birşey yoktur.Bi alıştın mı etrafta toplayacak bilgisayar ararsın.Ama dikkat.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme