Merhaba şimdi benim hard diskim yok ve windowsumun kurulu olduğu 128 gb bir ssd vardı bunu çıkartıp yerine 1 tb m.2 bir ssd taktım ama bilgisayar açılmıyor gigabyte bios üzerinde m.2 de gözüküyor ama boot sequence ta ya da q flash ta no drive found diyor yani ben pcyi açamıyorum acaba ssdyi hemen takmadan önce bir şey mi yapmam gerekiyordu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni ssd bilgisayar açılmıyor
-
-
Arkadaşım yeni taktığın ssd üzerinde windows olmadığı için haliyle bilgisayarın açılmayacaktır. Windows kurulu bir bilgisayarda önce mevcut windows'un usb'den kurulabilir versiyonunu hazırlayacaksın. Daha sonra windows kurulum ekranında m2 ssd'nin seçip içine windows kuracaksın. Windows'un anahtarı bios üzerine gömülü ise otomatik olarak zaten onu görüp windows aktifleşiyor. Ama bios'a gömülü değilse windows kurmadan önce ne olur ne olmaz windows anahtarını da öğrenip ondan sonra kurulum yapman gerekecek. Ya da ucuz windows keyleri satan sitelerden de alabilirsin. Kullandığın windows sürümünü öğren ve ona göre internetten microsoftun sitesinden windows kurulum usb'si aracını indirip usb'ye windowsunu yazdıracaksın daha sonra da onunla yeni ssd'ne windows kuracaksın. Windows key'ini öğrenmek için bir çok program var internette. Adam dediğim gibi ucuzada key satın alabilirsin.
Kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X