Şimdi Ara

Bilgisayar mı Elektrik elektronik mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
15.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: muratdinc1

Ablamların liseden sınıf arkadaşı (liseden 2006da mezun oldular) 400küsürüncü olarak boğaziçi bilgisayara girdi. Çıktığında iş bulamadı bulamadı derken hiç senin dediğin gibi hiç öyle 2bin 3bin veya 6bin iş bulamadı. Annesi babası da doktor çevreleride var yani. O da mecbur kendi gelişimine katkı amaçlı lisans üstünü isviçrede yaptı. Orada farklı projelerde yer aldı. Avrupada robot yazılımıyla ilgili yarışmada derece yaptı. İngilizcesi zaten iyiydi. Şimdi ise üçüncü bir dile çalışıyor. Ve 3 ay önce istanbula henüz döndü. Asıl şimdi senin dediğin gibi 6bin doları alırsa alır. Odtünün ilk mezunu 2-3bin alıyormus.(!) Hatta 6bin dolar da alabilirmis. Allah Allah ya hayret ediyorum varmı böyle bir örnek ? Sallayacaksan destekli salla. Etikete bakarak kimse artık maaş vermiyor o kadar. Millenium çağına geldik önemli olan kurum etiketi değil bireysel gelişim ...

Odtu bilgisayar mezunlarinin bu yıl maaşlarimi biliyorum öğretim gorevlisi ve bölumü yeni bitiren akrabalarim var 2,5 altı çıkmiyormuş pek asggari mi alacak sandın sen. Ortalama 3k kuzenim 2.750 +yemek alıyor ama o yuksek lisansa devam ettiği için odtü içinde çalışiyor yoksa daha fazla maaşlı yerler de varmış girebileceği
    Odtu teknokentte çalışiyormuş ne oldugunu ben de bilmiuorum. Orada bir firmada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cern'demuhendis -- 18 Ağustos 2013; 3:22:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eelektrik elektronik - Makine - İnşaat - Bilgisayar.
  • tartışmasız ee
  • burda ee diyenlere bakma. Üniversitelerin çoğundaki ee eğitimi yarım yamalak. Biraz elektrik, çok az yazılım. Sektöre yönelik bir şey yok.

Bilgisayar mühendisi en azından mezun olunca yazılım yapmayı öğrenmiş oluyor çatır çatır.

Bak mesela Bilkent gibi yerlerde ee okunur, adamlar hakkıyla yazılım öğreniyorlar.

Yahut itü elektrik de okunur, adamlar hakkıyla elektrik/enerji öğreniyorlar.

Ama bugün baktığın zaman sıradan bir okulda ee okuyan adam, karman çorman bir sürü şey görüyor. Sektörde karşılığı olmayan şeyler.

O yüzden puanınız düşükse, ee'den uzak durun bilgisayar yazın.

Puanınız yüksekse odtü falan oluyorsa ee yazabilirsiniz.
  • Bilkent, boğaziçi, itü(elektronik haberleşme), odtü dışında elektrik-elektronik iyice düşünülmelidir. Elektronik alanı çok geniş ve iyi bir bölümdür ama eğitimi iyi aldıktan sonra sıradan bir üniversitenin elektronik bölümünden mezun olduğunuzda sektörde hiçbir şey bilmiyor muamelesi görürsünüz ve bu sizin moralinizi çok bozar. Bilgisayarda tabi ki iyi bir üniversite önemli ama daha çok yazılıma girdiğiniz için mezun olduktan sonra daha mutlu olursunuz gibime geliyor. Zamanımın kısıtlı olmasına rağmen burada gençlere yol göstermek için yazıyorum. elektrik-elektronik tamamen sektörde öğrenilir okulda yarım yamalak hayatında sektör görmeyen hocalar tarafından bilgi alırsınız. Ben mezun olduktan sonra almanyade eğitim görmüş elektronik mühendisi teknisyen tekniker mühendis ayırt etmeden iş ilanı vermiş ve bize tamamen sizi sektörde ben yetiştireceğim diyodu ben 2 yıllık elektronik okudum sektörde öğreneceğimi öğrenirim diye düşündüm ve endüstri mühendisliğine geçtim elektronik mühendisliği yerine. Ben mezun olduktan sonra düşük ücretle çalışıp kenidimi geliştirebilirim diyorsanız elektronik mühendisliği okumak çok büyük bir avantajdır ama yazılım seviyorsanız kod vesaire bilgisayar yazın. Dediğim gibi elektroniğin alanı çok geniş kafa karışıklığı olabilir iyi düşünün başarılar...

• Çok memnunum hayatımda verdiğim en doğru karar diyebilirim. Elektrik elektronik seçtim çalışma temposuna alışırım diyorsan seç önü her zaman açık bir bölüm kendi içinde de bir çok alana ayrılmaktadır hangisinden hoşlanırsan ona yönelirsin. otomasyon , yazılım , haberleşme , elektrik gibi
  • Arkadaşlar 19 binle mezuna kaldim hedefim ODTÜ ee Küçüklükten beri bu uninin hayalini kuruyorum . Bu bölüm ve üni nin tanıtım videosu veya iyi bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim bide benim İngilizce hep kötüydü sbs zamanı İngilizce yi cozmuodum lisede de 20 30 la geçti orayı kazanipta İngilizce diye okuyamam dusuncesi var kafamda siz ne dusunuosunuz

• hasanulasli kullanıcısına yanıt
    ODTÜ hakkında bilgim yok ama ingilizcen yoksa bu bölümü hiç okuma hatta mühendislik okuma ingilizcem benimde kötüydü çok çalışacaksın gerekirse maddi imkanın varsa amerikaya gidip 2 sene dil eğitimi al türkiyede ingilizce öğrenilmiyor işin gerçeği bu malesef. Önüne engeller koymamaya çalış öyle işe yaramazlar ingilizce konuşuyor ki sen niye konuşmayasın odtü gibi bir hedefin de varken
  • Bende meslekten kazandım bu kadar karamsar olma insan istediği zaman her şeyi yapar. Bölüm güzel 2 yıllık okuyorsan meslek derslerine asıl mühendisliğe geçtiğinde biraz daha rahat edersin temelini iyi oluştur matematiğin çok iyi olursa ( türev integral) gerisi kendiliğinden gelecektir.
  • LOCOO kullanıcısına yanıt
    Zahmet edip bilgilendirdigin çok saol hocam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.