Şimdi Ara

Bilgisayar mı Elektrik elektronik mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
15.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi mühendisliği seçeceğime bir türlü karar veremiyorum genelde hep kaderime razı kaldım nere sürüklendiysek oraya gittik bari mesleğimizi düzgün seçelim sizce hangi mühendislği seçmeli bu mühendislikleri seçerken olumlu yönlerini ve olumsuz yonlerini sölerseniz seviinirim benim için şuda önemli aslında hangisini daha rahat bir şekilde bitirebilirim seçeceğim okullar ankara gazi yada sakarya ısparta bu şekilde üniversiteye görede yorum yapabilirsiniz yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler

• up
  • up
  • bende aynı soruyla bogusuyorum son gunlerde fakat aslında çok basit sen ne istiyorsun?
  • Ne istiyorsan onu seç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizzy_spade

Ne istiyorsan onu seç.

ne istiyorsan onu seç diceğine bilgi verebilirsin altına yazmışsın odtü e.e diye benim hiç fikrim olmadığı için konuyu açtım mesela sen okuyorsun galiba memnunmusun memnunsan neden memnunsun yada başka bölüm okurmuydun bilgisayar mühendisliği gibi
  • bende bilgisayar mühendisliğini seçmek istiyorum biraz zor ama iş olanak ve şartları iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende bu ikilemi yaşıyorum ya deli olcam elektrik elektronikte o devreleri fln yapabilcemmi acaba öğretiyolardır gerçi ama yemiyo biraz da. itü elektronik ve haberleşme ismi de kafamı kurcalamıyo değil birileri bizi aydınlatsa çok süper olurdu.
  • bebde arada kaldım en son şöyle bir mantık kurdum;

şimdi gitsem bilgisayar müh. sonradan elek. e. yönelme gibi bir imkab yok. fakat bil. müh. bir nebze daha kolaymış eee den.

yada eee seçerim sonra ister isem bil. ya yönelme imkanı var. tabi eee zor diyorlar.ayrıca bil. müh. kadar bilgisayar bilirmiyiz o da muamma.

sonuç olarak ben 2. yolu seçtim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmz12

bebde arada kaldım en son şöyle bir mantık kurdum;

şimdi gitsem bilgisayar müh. sonradan elek. e. yönelme gibi bir imkab yok. fakat bil. müh. bir nebze daha kolaymış eee den.

yada eee seçerim sonra ister isem bil. ya yönelme imkanı var. tabi eee zor diyorlar.ayrıca bil. müh. kadar bilgisayar bilirmiyiz o da muamma.

Tamamıyla katılıyorum çok doğru bı tespit .

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanUsta

quote:

bebde arada kaldım en son şöyle bir mantık kurdum;

Tamamıyla katılıyorum çok doğru bı tespit .

Beyler saçmalamayın. Elektronik okuyan arkadaşlarım c ## falan filan görüyor. Pc okuyanlar ebesinin nikahını görüyor yazılım konusunda.
    Fizik ve matematiğine güvenen Elektronik seçsin. Fizikle uğraşmak istemeyen Pc seçsin.
    Gerçi PC nin de matematikle alakası çok yok. 7-24 kod ezberliyor arkadaşlar.

Allah yardımcınız olsun.

• Yazılımla uğraşmak istiyorsan bilgisayar, donanımla uğraşmak istiyorsan elektronik. Kim kafanıza sokuyor bu "elektroniğe girersem bilgisayara yönelebilirim, bilgisayara girtsem elektroniğe yönelemem " saçmalıklarını bilmiyorum Aslında olay şu : her iki dal da birbirine yönelebilir (yüksek lisans vs). Fakat yazılımcı olmak isteyen biri elektronik seçip niye geriden başlamak ister işe?

tl;dr : İlk cümlem.
  • Elektronik okuyup bilgisayar Masterİ yapmak tersine göre daha mantıklı . Fizikle matematikle uğraşmak isteyen doğru elektroniğe gitmeli . Bilg Muh de de abartı yazılım gösterildiği yok beyler , oturup kendin çalışırsan olur bu isler çalışmazsan zor . Elektronik okuyan kisilerde ilgisi varsa iyi bir yazilimci olabilir .

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Yazılımla uğraşmak istiyorsan bilgisayar, donanımla uğraşmak istiyorsan elektronik. Kim kafanıza sokuyor bu "elektroniğe girersem bilgisayara yönelebilirim, bilgisayara girtsem elektroniğe yönelemem " saçmalıklarını bilmiyorum Aslında olay şu : her iki dal da birbirine yönelebilir (yüksek lisans vs). Fakat yazılımcı olmak isteyen biri elektronik seçip niye geriden başlamak ister işe?

bilgisayara gidersek elektroniğe nasıl yönelebiliriz? (bilgisayar donanımı hariç).

(Not: yanlış anlaşılmasın bilmediğim için soruyorum.bilgilenmek amaçlı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 26 Temmuz 2012; 19:33:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

quote:

Orijinalden alıntı: dizzy_spade

Ne istiyorsan onu seç.

ne istiyorsan onu seç diceğine bilgi verebilirsin altına yazmışsın odtü e.e diye benim hiç fikrim olmadığı için konuyu açtım mesela sen okuyorsun galiba memnunmusun memnunsan neden memnunsun yada başka bölüm okurmuydun bilgisayar mühendisliği gibi

İnternette bununla ilgili bir sürü konu var. Türkçe bulamadıysan yabancı kaynaklardan da bilgi alabilirsin. Onu da anlamıyorum diyorsan üniversitelerin sitelerine girebilirsin. Araştırmacı olun
  • quote:

quote:

Yazılımla uğraşmak istiyorsan bilgisayar, donanımla uğraşmak istiyorsan elektronik. Kim kafanıza sokuyor bu "elektroniğe girersem bilgisayara yönelebilirim, bilgisayara girtsem elektroniğe yönelemem " saçmalıklarını bilmiyorum Aslında olay şu : her iki dal da birbirine yönelebilir (yüksek lisans vs). Fakat yazılımcı olmak isteyen biri elektronik seçip niye geriden başlamak ister işe?

bilgisayara gidersek elektroniğe nasıl yönelebiliriz? (bilgisayar donanımı hariç).

Lisans eğitiminde mikroişlemciler, bilgisayar donanımı, lojik devreler, devre teorisi, elektronik devreler gibi dersleri zaten alıyorsun. Dijital sinyal işleme gibi seçmeli dersler de var alabileceğin. Önceki postumda da dediğim gibi bunlar yeterli olmayabilir bu yüzden bunun stüne 2 yıl yüksek lisans koyup istediğini yapabilirsin. Fakat ben diyorum ki, ne işi yapmak istiyorsan onun bölümüne git. Yani "bilgisayar gel oradan elektroniğe yönel" (ya da tam tersi) gibi bir önerim asla yok.

• quote:

quote:

quote:

Lisans eğitiminde mikroişlemciler, bilgisayar donanımı, lojik devreler, devre teorisi, elektronik devreler gibi dersleri zaten alıyorsun. Dijital sinyal işleme gibi seçmeli dersler de var alabileceğin. Önceki postumda da dediğim gibi bunlar yeterli olmayabilir bu yüzden bunun stüne 2 yıl yüksek lisans koyup istediğini yapabilirsin. Fakat ben diyorum ki, ne işi yapmak istiyorsan onun bölümüne git. Yani "bilgisayar gel oradan elektroniğe yönel" (ya da tam tersi) gibi bir önerim asla yok.

• odtü bilgisayar mühendisliği ile ilgili 10 numara tanıtım-bilgilendirme videosu olmuş
    http://www.youtube.com/watch?v=xs8SPUJnpM4&feature=youtu.be
    benim bile gidesim geldi lan :D
  • bir de bunu buldum.bu da odtü elektrik elektronik müh.de okuyan birinin bitirme projesi.sesle kontrol ediliyor lan bu meret :D

http://www.youtube.com/watch?v=Hk9E5DY4tIE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyxx -- 26 Temmuz 2012; 20:26:24 >
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.