Şimdi Ara

Elektrik elektronik İle elektrik mühendisliği farkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
6.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bazı ünilerde ee yazıyo bazılarında(mesela kocaeli) sadece elektrik yazıyo bunların farkı varmı mezun olunca hangisi daha rahat işe girer ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Arasındaki Fark

Elektrik mühendisliği ile elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik alanında eğitim görmüş profesyonellerin yer aldığı iki temel mühendislik dalıdır. Her ne kadar benzerlikler taşısalar da, özünde aralarında birkaç önemli fark bulunur.

Eğitim Odak Noktası

Elektrik mühendisliği, elektrik sistemleri, güç üretimi ve iletimi, elektrik makinaları ve kontrol sistemleri gibi konulara odaklanır. Elektrik-elektronik mühendisliği ise buna ek olarak elektronik devreler, sinyal işleme, mikroişlemciler ve telekomünikasyon gibi alanları da kapsar.

İş Alanları

Elektrik mühendisleri genellikle elektrik üretim tesisleri, güç dağıtım şirketleri ve elektrikli ekipman imalatı yapan firmalarda çalışırlar. Elektrik-elektronik mühendisleri ise bu alanların yanı sıra elektronik cihaz tasarımı, telekomünikasyon sistemleri ve yazılım geliştirme gibi daha geniş bir iş yelpazesine sahiptirler.

Çalışma Kapsamı

Elektrik mühendisleri tipik olarak büyük ölçekli elektrik sistemlerinin tasarımı ve analizi ile ilgilenirken, elektrik-elektronik mühendisleri daha küçük ölçekli elektronik bileşenlerin ve sistemlerin geliştirilmesi ve entegrasyonu üzerinde çalışırlar.

Kariyer Yolları

Hem elektrik mühendisliği hem de elektrik-elektronik mühendisliği, çalışma kapsamının geniş olması nedeniyle pek çok kariyer fırsatı sunar. Elektrik mühendisleri güç sistemleri analisti, elektrik dağıtım mühendisi veya elektrikli ekipman tasarımcısı olarak çalışabilirler. Elektrik-elektronik mühendisleri ise elektronik devre tasarımı mühendisi, telekomünikasyon mühendisi veya yazılım geliştiricisi olarak kariyer yapabilirler.

Hangi Alanı Seçmelisiniz?

Elektrik mühendisliği ile elektrik-elektronik mühendisliği arasındaki farkı anladıktan sonra, ilgi alanlarınıza ve kariyer hedeflerinize en uygun alanı seçebilirsiniz. Elektrik sistemlerinin tasarımı ve analizi sizi cezbediyorsa, elektrik mühendisliği sizin için daha uygun olabilir. Ancak elektronik cihazlar, sinyal işleme ve yazılım geliştirme gibi konulara ilgi duyuyorsanız, elektrik-elektronik mühendisliği daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up
  • Bunu google a yazsan daha çok bilgi alırsın.
  • Up
  • Bunu kimse bilmiyor. Üniversite profları bile...
  • Tek farkı elektrik mühendislerinin devlete alım kadrosunun daha fazla olması ... Onun dışında ülkemizde herşey elektrik üstüne kurulu olduğundan onun üzerine yoğunlasırsın...
  • Elektrik-elektronik mühendisliğinde 3. Sınıfa geçtiğinde uzmanlaşmak istediğin alanı seçersin. Yani ya elektronik dersleri alırsın ya da elektrik. Elektrik Mühendisliği ile Elektronik Mühendisliği arasında ki fark ise Elektrik Mühendisleri yüksek akımda çalışır ve daha çok enerji sektörüne yönelirler. Elektronik Mühendisleri ise gömülü sistemlerde çalışırkar genelde.
  • Aydınlattığınız için teşekkürler beyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapperist

elektrik mühendisi imza yetkisi ile mezun olur, ee mühendisi bunun için ayrıca bi çaba harcar mezundan sonra

Bilmediğin konular hakkında yorum yapma.
  • ee mühendisi yurtdışında electric and electronic eng diye geçiyor. elektrik müh ise power eng.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legal tender

ee mühendisi yurtdışında electric and electronic eng diye geçiyor. elektrik müh ise power eng.
    Elektrik mühendisliği yüksek akım ile çalışır. Baraj gibi
    Elektronik mühendisliği alçak akım ile çalışır, mikroçipler felan
    Elektrik Elektronik diye geçiyorsa bölüm iki bölüm okumuş gibi oluyorsun(Tabi 3 veya 4. sınıfta özelleşiyorsun diye biliyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmet548

Elektrik mühendisliği yüksek akım ile çalışır. Baraj gibi
    Elektronik mühendisliği alçak akım ile çalışır, mikroçipler felan
    Elektrik Elektronik diye geçiyorsa bölüm iki bölüm okumuş gibi oluyorsun(Tabi 3 veya 4. sınıfta özelleşiyorsun diye biliyorum)

Alıntıları Göster
    elektrik müh. sadece elektrik konusunda uzmanlaşıyor.
    elektrik elektronik müh. ise her iki dalda da uzman olabiliyor.oyüzden puanları daha yüksek galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaykTaysın

elektrik müh. sadece elektrik konusunda uzmanlaşıyor.
    elektrik elektronik müh. ise her iki dalda da uzman olabiliyor.oyüzden puanları daha yüksek galiba.

Alıntıları Göster
    hocam eem mezunu olan biri üniversiteden mezun olduğu anda ev veya dükkan inşaatlarında imza yetkisi olur mu ? anladığım kadarıyla 1kv altında imza yetkisi oluyo galiba ev elektrikleri falan 1kv altına mı girer ?
  • Elektrik mühendisleri yüksek akım ile çalışır ve imza yetkisine sahiptir. Elektronik mühendisi ise miliamper değerlerinde çalışır.bu arada bir binanın ortalama enerji isteği 25 kw civarındadır.1 kw enerji ihtiyacını karşılamaz
  • Ulan şaka gibi ya adam elektrik elektronik iki alandada uzman oluyo elektrik sadece tek alanda diyor bide emin kendinden:D Ben sana farkı söylüyeyim;
    Elektrik Mühendisliği okuyan biri de gömülü sistemlerle calısabilir çünkü o dersleride görüyor; Elektrik Mühendisliği mezunu AG,OG,YG(alçak,orta,yüksek gerilim) alanında da çalışabilir daha küçük ölçekli elektronik alanındada(siemens,schneider vs) Elektrik mühendisliği bölümlerinde yüksek gerilim labı vardır bu lab türkiye şartlarına göre çok pahalı her üniversitede bulunmuyor bu yüzden elektrik mhdsligi ülkede az, İmza yetkisi olayına gelirsek elektrik-elektronik mühendisliği okuyanlar genelde elektronik alanına yöneldiğinden elektrik makinaları,yüksek gerilim tekniği gibi dersleri, Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) aracılığıyla mezun olduktan sonra sertifikayla o konuda imza yetkilerine sahip olabilirler, o dersleri almazsa elektrik üretim iletim dağıtım tesislerinde görev alamazlar.Ülkemizde elektrik dağıtım şirketleri işe alım yaparken Elektrik Mühendisi diye aratır

• Baska bilen varmi
  • konuyu açan kişi olarak inşaata gittim :)))))
  • Zaten birçok mf4 öğrencisinin hedefi sadece mühendisliktir. Ne gelirse gelsin ee mi pc mi makine mi hiç fark etmez. Sıralama en iyi neye yetiyorsa ona

Benim de arkadaşım 7 bin yapıp ytü pc gitti itü gelmeyince mesela...
  • Çok haklısın ama ben baya elektirik inşaat ve pc arasında kalmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0NSTERDEM0N

konuyu açan kişi olarak inşaata gittim :)))))

Hangi üni hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.