Şimdi Ara

Bilgisayar Müh. SAÜ ? KTÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu sene yatay geçiş yapacağım. Merkezi yerleştirme puanımla tutan üniversiteler arasında Sakarya üniversitesi ve karadeniz teknik üniversitesi ilgimi çekti.

Yurt dışı bağlantıları iyi ve yurt dışında kolay yüksek lisans yapabileceğim bir üniversitesi arıyorum. Donanımdan çok kodlamaya ilgim var bu yüzden sakarya üniversitesi yazılım ağırlıklı dersleri ve seçmeli dersleriyle ilgimi çekiyor. (Mobil uygulama geliştirme dersi bile varmış) Öbür yandan Karadeniz teknik üniversitesi biraz daha köklü, temel dersleri var. Bu üniversitelerde okuyanlar yeşillendirebilirse çok sevinirim.

Diğer üniversitende olanlar bilgi verebilirse memnun olurum. Buda yatay geçiş yapabileceğim diğer üniversiteler;

Bilgisayar Müh. SAÜ ? KTÜ ?

• Hocam şimdi nerede okuyorsunuz ben de lys ye hazırlanıyorum iyi bir yer kazanamazsam ortalamayı iyi tutup yatay geçiş düşünüyorum sizin gibi ben de bilgisayar mühendisliği istiyorum
  • Odtü fizikteyim. Benim ortalamam düşük. Merkezi yerleştirme puanıyla geçiş yapacağım. Yatay geçişe güvenmeni tavsiye etmem. Bölüme devam etmen için onca yük olacak üzerinde.
  • @admilx hocam ne gibi yükler rica etsem açıklayabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüme devam etsem mi? Zaten çok zaman kaybettim? Ya yanlış düşünüyorsam oraya geçersem de not ortalamamı düşük kalırsa? Yaşıtların bölümlerine devam ederken, mezun olurken sen hala üniversitede okuyor olacaksın.
  • admilx A kullanıcısına yanıt
    Sakarya da ilk yılımı bitirdim.Bende yatay geçişle gelmiştim.Bilgim dahilinde sorularınızı cevaplamaya çalışırım.
  • Çanakkale 18 mart ı daha önlere al derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: casablanka 06

Sakarya da ilk yılımı bitirdim.Bende yatay geçişle gelmiştim.Bilgim dahilinde sorularınızı cevaplamaya çalışırım.

önümde iki seçenek var. Fizik dersleri alıp sonradan bilgisayar müh. öğrenmek. İkincisi sakarya da bilgisayar müh. alıp onu geliştirmek. Yakınlarım fizikte okumanında sana bir temel sağlayacağı ve yurt dışında seni sakarya bilg. müh. den daha avantajlı bir konuma sokacağını söylüyor. Ben bilgisayar müh. derslerinden temelim olsun çok istiyorum ve düşünüyorum ki bütün 4 yılımı fizik ile uğraşmak zaman kaybı olmaz mı? Fiziğin kazandıracağı bir vizyonda var yani her alana yönelebilen bir bölüm olması sana analitik çözümler kabiliyeti sağlaması gibi.

Biliyorum çok karmaşık oldu ve açık olmadı. Sakarya Bilgisayar mühendisliği eğitiminin neresi senin isteklerini karşılamadı?
    Biliyorum fizik ile ilgili fazla bilgin yok ama bilgin dahilinde önerini sunabilirsen çok sevinirim. Teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığın için

• quote:

Orijinalden alıntı: admilx

quote:

önümde iki seçenek var. Fizik dersleri alıp sonradan bilgisayar müh. öğrenmek. İkincisi sakarya da bilgisayar müh. alıp onu geliştirmek. Yakınlarım fizikte okumanında sana bir temel sağlayacağı ve yurt dışında seni sakarya bilg. müh. den daha avantajlı bir konuma sokacağını söylüyor. Ben bilgisayar müh. derslerinden temelim olsun çok istiyorum ve düşünüyorum ki bütün 4 yılımı fizik ile uğraşmak zaman kaybı olmaz mı? Fiziğin kazandıracağı bir vizyonda var yani her alana yönelebilen bir bölüm olması sana analitik çözümler kabiliyeti sağlaması gibi.

Biliyorum çok karmaşık oldu ve açık olmadı. Sakarya Bilgisayar mühendisliği eğitiminin neresi senin isteklerini karşılamadı?
    Biliyorum fizik ile ilgili fazla bilgin yok ama bilgin dahilinde önerini sunabilirsen çok sevinirim. Teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığın için

Öncelikle ben dgs sınavı ile geçiş yaptım bende çok düşündüm odtü fiziğe gitmeyi en azından hazırlık okur sonra yatay geçiş yaparım diye :) o yüzden fizik derslerinide araştırmıştım.İlk olarak klişe olucak ama okul sana çok fazla şey katmaz.Ozaman ne diye dört yıl harcıyoruz dersen bizim bölüm için şurda okul önemli;seminerler,arkadaş ortamı,hocalar vs...
    Tek tek açıklama çalışayım biraz uzun olabilir kusura bakma :)
    1-Seminerler:bu yıl bilgisayar topluluğu çok çalıştı adamlar bir çok seminer düzenledi.Peki ne işe yaradı?Sap-erp semineri var diyelim.Ancak ilk kez sap diye birşey duyuyorsun ve ilgi alanına girebilecek yeni birşey daha keşfediyorsun ve sektörde uzmanlardan dinliyorsun.Bunun gibi birçok seminer ve workshop (asp.net mvc,linux sistem yönetimi,python programlama,siber güvenlik gibi) düzenlediler.Bütün bunlar senin ufkunu açar.Hayatında zor karşılaşabileceğin insanlar ayağına kadar geliyor bilişim sektöründe farklı çalışma alanlarından bahsediyor.

2-Arkadaş ortamı:Ben ardunio ile geçen seneler arkadaşım vasıtası ile araştırmaya başladım.Başka bir arkadaşımdan yeni bir teknoloji yada farklı bir yazılım duyuyorum yani yeni şeyler öğreniyorum.En basitinden bir proje ödevinden benim çok uzun yoldan yaptığım birşeyi arkadaşımdan öğrendiğim yöntemle çok daha kısa ve etkili yapabiliyorum yada kaynak tavsiyesinde bulunuyor.Birlikte çalışma fırsatın oluyor.Yani arkadaşların ufkunu genişletebilir vs...

3-Hocalar:Şuan çok fazla alan dersimle ilgili hoca dersimize girmedi ama ben çok araştırmıştım kim necidir ne yapar diye.Bazen hocalardan öyle şeyler duyuyorum ki gerçekten yeni şeyler öğrenmeme sebep oluyorlar.Sorduğun bir soruya akademik bir bakış açısıyla cevap verebiliyorlar ancak hepsi için bunu söyleyemem fazla alan dersi almadığım için ancak millete soruyosun şu hoca nasıldır diye...Şimdiden kendime örnek aldığım hocalar var.Ders anlatımları olsun öğrenciye yaklaşımları olsun beni etkiledi.

Çok uzun oldu ancak özetin özeti :) okul ne olursa olsun gerçekten iş sende bitiyor.Sakarya üniversitesinin avantajı ford-toyota yazılım ofislerinin olması.Büyük illere yakınlığı özellikle istanbul.Bilgisayar mühendisliği sitesine bakarsan oradaki iş-staj ilanlarını görebilirsin.Ancak bu kadar imkan varken sende birşey yoksa katü yede gitsen sakarya yada gelsen odtü yede gitsen sen yine sen olursun.

Benim sana tavsiyem milletin ne dediğinden ziyade sen ne yapmak istiyorsan onu yap.Dışarıda daha cafcaflı diye fizik okuycaksan k.bakma ama başarılı olacağını zannetmiyorum ki tıpı bırakıcam mühendisliği bırakıp yatay geçiş yapıcam diyen bir sürü arkadaş var bu sayfada.Uzun oldu atladığım yerler oldu sen sor ben kısa cevap vermeye çalışırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: admilx

quote:

Öncelikle ben dgs sınavı ile geçiş yaptım bende çok düşündüm odtü fiziğe gitmeyi en azından hazırlık okur sonra yatay geçiş yaparım diye :) o yüzden fizik derslerinide araştırmıştım.İlk olarak klişe olucak ama okul sana çok fazla şey katmaz.Ozaman ne diye dört yıl harcıyoruz dersen bizim bölüm için şurda okul önemli;seminerler,arkadaş ortamı,hocalar vs...
    Tek tek açıklama çalışayım biraz uzun olabilir kusura bakma :)
    1-Seminerler:bu yıl bilgisayar topluluğu çok çalıştı adamlar bir çok seminer düzenledi.Peki ne işe yaradı?Sap-erp semineri var diyelim.Ancak ilk kez sap diye birşey duyuyorsun ve ilgi alanına girebilecek yeni birşey daha keşfediyorsun ve sektörde uzmanlardan dinliyorsun.Bunun gibi birçok seminer ve workshop (asp.net mvc,linux sistem yönetimi,python programlama,siber güvenlik gibi) düzenlediler.Bütün bunlar senin ufkunu açar.Hayatında zor karşılaşabileceğin insanlar ayağına kadar geliyor bilişim sektöründe farklı çalışma alanlarından bahsediyor.

2-Arkadaş ortamı:Ben ardunio ile geçen seneler arkadaşım vasıtası ile araştırmaya başladım.Başka bir arkadaşımdan yeni bir teknoloji yada farklı bir yazılım duyuyorum yani yeni şeyler öğreniyorum.En basitinden bir proje ödevinden benim çok uzun yoldan yaptığım birşeyi arkadaşımdan öğrendiğim yöntemle çok daha kısa ve etkili yapabiliyorum yada kaynak tavsiyesinde bulunuyor.Birlikte çalışma fırsatın oluyor.Yani arkadaşların ufkunu genişletebilir vs...

3-Hocalar:Şuan çok fazla alan dersimle ilgili hoca dersimize girmedi ama ben çok araştırmıştım kim necidir ne yapar diye.Bazen hocalardan öyle şeyler duyuyorum ki gerçekten yeni şeyler öğrenmeme sebep oluyorlar.Sorduğun bir soruya akademik bir bakış açısıyla cevap verebiliyorlar ancak hepsi için bunu söyleyemem fazla alan dersi almadığım için ancak millete soruyosun şu hoca nasıldır diye...Şimdiden kendime örnek aldığım hocalar var.Ders anlatımları olsun öğrenciye yaklaşımları olsun beni etkiledi.

Çok uzun oldu ancak özetin özeti :) okul ne olursa olsun gerçekten iş sende bitiyor.Sakarya üniversitesinin avantajı ford-toyota yazılım ofislerinin olması.Büyük illere yakınlığı özellikle istanbul.Bilgisayar mühendisliği sitesine bakarsan oradaki iş-staj ilanlarını görebilirsin.Ancak bu kadar imkan varken sende birşey yoksa katü yede gitsen sakarya yada gelsen odtü yede gitsen sen yine sen olursun.

Benim sana tavsiyem milletin ne dediğinden ziyade sen ne yapmak istiyorsan onu yap.Dışarıda daha cafcaflı diye fizik okuycaksan k.bakma ama başarılı olacağını zannetmiyorum ki tıpı bırakıcam mühendisliği bırakıp yatay geçiş yapıcam diyen bir sürü arkadaş var bu sayfada.Uzun oldu atladığım yerler oldu sen sor ben kısa cevap vermeye çalışırım

Teşekkürler, yazının tamamını ilgiyle okudum. Benim yapmak istediğim şey bilgisayar mühendisliğini öğrenmek. Şu anki puanımla bana en uygun üniversite Sakarya üniversitesi. 3 ablam var. İkisi ODTÜ bitirdi, biri de Boğaziçi Fizik. Okulun önemi olduğunu söylüyorlar birde fizik te mühendisliğe yakın olduğu için bitirdiğinde her şeyi öğrenebilirsin ve bakış açın daha geniş olur dediler. Ayrıca işe alımlarda vizyonun geniş olduğu için sana avantaj sağlar. Sakarya dan mezun olduğunda sadece teknik eleman olurum diye düşünüyorlar. Pişman olacağımı düşünüyorlar bu yüzden tartışıyoruz. Benim istediğim şey istemediğim bölümde 4 sene (daha) geçirmek değil bu sebeple istediğim bölüme gitmek istiyorum. İş bende bitiyor, programlama işi öyle. (Ablamların dediği de iş sende bitiyorsa bu eğitimi her yerde alabilirsin o yüzden fizik seç).

Sakarya daki birkaç kişiye daha sorduğumda sosyal ortam açısından ODTÜ den gelen birini tatmin etmeyebilir ama eğitim beklediğinin üzerinde dedi. Zaten sosyal biri değilim. Bir iki kafa dengi arkadaş bulursam yeter.

• admilx A kullanıcısına yanıt
    Hocam bilişim özellikle yazılım sektörünün en güzel tarafı sürekli gelişmesi ve başka sektörlerden mezun çok sayıda insanında bu alanda çalışabilmesi.Fizik bitirdiğinizde yine yazılım üzerine kendinizi geliştirebilir çok iyi işler yapabilirsiniz.Ancak şu mantık yanlış geliyor bana,işte odtü fizik çok daha fazla ufkunu açar kafanı daha fazla çalıştırır sen yazılıma yönelince burdan kazandığın analitik düşünce yapısıyla sakarya bilgisayar mühendisliğinden veyahut başka bir üniversitenin mühendisinden daha fazla ileri gidebilirsin dersek sanki diğer üniversitelerin bilgisayar mühendisliği odtü-boğaziçi fiziğin alt kümesi gibi saçma bir sonuç çıkar.Siz odtü-boğaziçi fizikte 4 yıl boyunca nekadar yazılım-donanım ağırlıklı ders alıcaksınız?Bu sürede diğer üniversitede ki bilgisayar mühendisliği öğrencileri kendi alanlarında yani yazılım-donanım üzerine eğitim alırken siz ağırlıklı olarak fizik üzerine eğitim alıcaksınız.Fizik çok kapsamlı bir bilim dalı kabul ancak kendinize sevmediğiniz bir alanda 4 yıl boyunca eziyet etmeyin diye ben bu kadar şey yazıyorum.Kendinize şunu sorun:Ben istemediğim ancak sırf etiketinden dolayı bir bölümde 4 yıl mı okumalıyım,yoksa sevdiğim ilgi duyduğum ve kendimi daha rahat geliştirebileceğim bilgisayar mühendisliğinde etiketi diğer üniversitelere nazaran fazla iyi olmayan (kime göre neye çünkü farklı bölümler arası kıyaslama bence saçma) bir üniversitede mi okumalıyım.
    Hocam çok basit bir deney yapalım.Girin yerli veya yabancı iş ilanı sitelerine yazılım ilanlarında neye önem veriyorlar hangi bölümlerden tercih ediyorlar kısa bir araştırma yapın.

Ayrıca Şadi Evren Şeker hocanın kanalını inceleyin yardımcı olur size

https://www.youtube.com/channel/UCkkgrhDCJheXQNIFqUVw0_g/playlists

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.