Şimdi Ara

Diş Hekimliği yazmayı düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Hacettepe Üniversitesi diş hekimliği öğrencisiyim. 3. Sınıfa geçtim. Merak ettikleriniz varsa sorulara açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba :)

Karde?im bu sene üniversite synavyna girdi ve lys sonuçlaryna göre di? hekimli?i yazmayy dü?ünüyor. Sormak istedi?im ?ey di? hekimli?inde okumak gerçekten masrafly my? Örne?in ?uan okudu?un synyfa kadar ne kadarlyk bir masrafynyz oldu? Ayryca tavsiye edece?iniz ?eyler var mydyr? ?imdiden yardymlarynyz için çok te?ekkürler :)
  • filizcetin F kullanıcısına yanıt
    Merhaba

İlk senemde toplam malzemeler için 1600-1800 civarı bir harcamam oldu. Bunun büyük kısmını motorlu aletler oluşturuyor. 2. Senemde ilk sene aldığımız aletleri kullandık üstüne bi 500 lira falan harcamışızdır ama binda okulunda katkısı var bazı malzemeleri sağ olsunlar bize verdiler. Hacettepe 1-2 senedir bu konuda yardımcı olmaya başladı. Pahalı olanları veremeseler de verdiklerinin toplamı epey yardımcı oluyor. Diğer sınıflarda nasıldır tam olarak bilemeyeceğim.

Tavsiyem bu yazını çok iyi geçirmesi yönünde zorlayıcı yıllar kendisini bekliyor :)

• Çok teşekkürler :)

Bakalım artık hayırlısı :) Sana da kolay gelsin, başarılar dilerim :)
  • Aaaa bir sorum daha var :) Diş hekimliğinde alttan ders kalınca yani bütte de veremeyince bir üst sınıfın dersleri alınamıyor diye bir şey duydum. Bu üniversiteye göre değişir değil mi? :) böyle bir şeyin olmadığını söyleyin :)
  • filizcetin F kullanıcısına yanıt
    Malesef her diş hekimliğinde böyle. Bir dersi geçemezseniz ağustos gibi bütler oluyor ona giriyorsunuz. Eğer bütlerde tek dersten kalırsanız birde tek ders sınavına giriyorsunuz. 2 dersinizden geçemezseniz tek ders sınavı olmuyor direk kalıyorsunuz. Kalma durumunda ise sadece kaldığınız dersler için 1 sene okula gidip geliyorsunuz. Yani diyelim ki 1. Dönemden kaldınız. O ders haftada 3 saat. Haftada 3 saat derse geliyorsunuz sınavlara giriyorsunuz. 2. Dönemde hepsini geçmiştiniz diyelim. 2. Dönem hiç okula gelmiyorsunuz. Ha tabi bu aralarda seçmeli dersler alabiliyorsunuz. 1 senenizi kaybetmiş oluyorsunuz özetle. Alttan veya üsten alma durumu yok. Kusura bakmayın çok karışık oldu anlayamadığınız yer olursa sorun lütfen.

İyi dilekleriniz için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maestro_ -- 28 Temmuz 2016; 22:07:03 >
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, gayet açıklayıcı anlatmışsınız :) Yalnız kötüymüş bu sistem :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: filizcetin

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, gayet açıklayıcı anlatmışsınız :) Yalnız kötüymüş bu sistem :/

Ne demek. Evet kötü malesef ama ilk senemizde 6-7 kişi falan kalmıştı 150 kişiden. Yani çalışırsa rahat geçer. Ben şuana kadar büte bile kalmadım. Zorluyor tabi ama yapılmayacak bir şey de değil.

• Doğuda diş okumayı onerirmisin?
    Dersler tıp gibi yoğun mu?
    Mezun olduktan sonra devlette calısabilmek icin belli bir süre bekleniyor mu?
    Tesekkurler

• kemsaff K kullanıcısına yanıt
    Doğuda çok kaliteli üniversiteler var aslında ama son yıllarda ortalık karışık olduğu için insan korkuyor.

Tıpta teorik dersler ve o derslerin labları var. Bizde teorik onların labları ve aynı zamanda dişle ilgili lablar var. Öyle olunca zorluyor ama tıptaki komite olayı çok daha kötü ve zor bence. Diş pratik olarak zorluyor bazen.

Mezun olduktan sonra dus sınavı var ona girmezsen direk devlette başlayabiliyorsun diyorlar. O arada geçen süreyi bilemeyeceğim malesef.

Ne demek

• Tesekkur ederim tekrardan.Biraz arastirdim derslerini sinavlarini falan da gercekten gozum korktu.Benim bu sene mf3 27 mf4 25 geldi.Diş icin seneye beklemeyi dusunuyordum.Eger beklemezsem yıldız teknik makineye gidecegim.Bi kac arkadas keske dis sececegime muhendislik secer rahat ederdim diye bi yorum yazmıs.O yuzden kafam cok karisik suan.

Bölum çok kolay değil tabi ama yapılamayacakta değil. Şuana kadar büte kalmadan 3. Sınıfa geldim. Düzenli çalışarak biraz sabır gösterince oluyor. O mühendislik yazarım diyenlerin dişi isteyerek yazdığını düşünmüyorum. Tabi aralarında vardır yine ama çok azdır. Sen ne istiyorsan onu yapmanı öneririm. Ne istediğine karar vermen gerekiyor.

Ya diş hekimliği oku yada bilgisayar mühendisliği

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.