Gözünü seveyim maaşlar hakkında ve yükselen pozisyonlar hakkında bilgi veriyor diyorum neden anlatsın diyor ?? Çünkü ilk haftalar dediler ki bizim bölümümüz böyle bunları bunları yapıcaz genel bir bilgi verip bunları anlattıktan sonra sorulan soruları cevapladılar ve bu maaş sorusu da geldi |
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ MAAŞLARI (2. sayfa)
-
-
Biliyorsan niye soruon 3 ay önce açılmış konu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 10 veya 20 kişiden aldıgım çevremdeki bilgilerle konusuyorum burdaki insanlar hangi alanlarda ne kadar kazanıyorlar diye bilgi toplamak için böyel bir konu açmıştım
-
Hadi öyle olsun
Ama ben bildiğimi anlatayım asgari ücret de kazanan var ve sizin dediğimiz ücretleri de kazanan var ama önemli olan kendinizi geliştirmeye bakıyor
Ne kadar algoritmanız iyi olursa üstüne de bir dili çok iyi kullanıp onda da iyi projeleri vr ödevleri takip ederseniz alırsınız
Ama zor inşallah alırsınız ilk başta olmazsa bile 5-6 yıl içinde ulaşırsınız
Başarılar dilerim
yazılım mühendisiyim maaşım 6k ama yıllardır çalışıyorum.. direk başlarsan 2,5-3k ile başlarsın, devletteysen 5-6k alırsın tabi bakanlığına göre maaşlarda değişir.
-
+ videolara bak ama kullandığın dilinin bir kitabını al internette odfleri de bulunur hepsini oku tüm yönleriyle bak bir dile
Lise zamanında c çalışırken baya katkısı olmuştu(bu ara zamanın bilgisayar olimpiyat sınavlarına çalışmıştım)
Bilgim vardır
Beni fazla takmayın ben sizi kızdırmaya çalıştım sadece:)
Kesinlikle öyle çünkü bir insan tıp fakültesini bitirmeden doktor olamazken herkes yazılmın bir ucundan tutabilir benim burda bahsettiğim insanlar 4 yıl adam gibi okulunu okuyup üstüne master yapıp bir konuda uzmanlaşan kişiler yoksa 2 yıllık programcıya kimse 15k vermez ben bunun gayet farkındayım zaten.Burda anlatmak istediğim şey şu evet herkes 15 k almıyor alması imkansız zaten çünkü webmaster bile yazılımcı diyor kendine ki haklı o yüzden benim bahsettiğim kitle yukarıda dediğim insanlar ki bu insanların 15k almaması zaten duruma ters çünkü 15k günümüzde o kadar ahım şahım bir para değil adam burda çalışmak yerine almanya ya gidip 3k euro maaş almayı tercih ediyor 1k euro kenara atsa ayda 8.000 tl yapar .Yaşam standartlarını saymıyorum bile . Böyle olunca da burdaki insanları tutmak için maaşlar daha da fazla artıyor. Üstüne üstlük bölümle hiç alakası olmayan insanlar bile bir yerden iş bulabiliyor çünkü açık var.İyi bayramlar :)
-
Türkiyede yatanlar 3.5k ortalama
Çalışıp kafa çıkaranlar 12-15k ortalama alıyor.
Sonuç olarak ölümüne zaman gidiyor, hayatını bilgisayarla yiyorsun. O yüzden seni döngüye bağlayacak bir proje ve ortalama maaş > 12-15.
Bilgisayar terkim. Üst zümrelerde akrabalarım var. 17 yaşından beri kod yazıyorum (24üme geldim) bıktım. İnsanlar para uğruna hayatlarını satıyor, bu çok üzücü.
Edit: webmaster bir pc mühendisi olabilir ancak bahsettiğim maaşlar web dilleri harici.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 31 Temmuz 2020; 23:37:39 > -
Bu aşırı değişken bir konu. İlden ile ve şirketten şirkete değişir. Anketler yapılıyor bunlar hakkında o sonuçlara bakabilirsin.
-
Dostum malesef türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz hayatımızı satmasak zaten hayat kalmıyor ki ülkenin %50 si asgari ücretle çalışıyor biz de mi onlardan olalım elimizden geleni yapmaya çalışyıoruz .Almanya daki gibi sosyal devlet olmadıgı için verdiğimiz vergiler bize geri dönmüyor orda sokakta yatsan devlet sana bir miktar bakıyor
-
Bilgisayarı bırakıp arkeolojiye başladığım gün maaş potansiyelimin %95 azaldığının farkındaydım. Sonuç olarak keyif almak yetersiz. Saatlerce başında durduğun bilgisayar bir yerden sonra çekilmez hal alıyor. Bu durumu da bilgisayar stajımı yaparken anlamıştım. Kurumsal bir şirket eşek gibi kullanıyordu insanları. Rapor sunucusunun büyük bir kısmını ben yazdım, geçici işçi olarak çalışıp. Gecemi gündüzümü verdim ve sonuç olarak proje geçici olarak askıya alınınca anladım bu iş yaş benim için.
Ben okuma demiyorum tabi ki oku, okunacak başka adam akıllı meslek yok zaten. Ekmek yenilebilecek nice şeylerden biri.
Aksiyonsuz bir hayatı düşünemedim kendimde. Şimdiden yolun açık olsun.
-
Hakkınızda hayırlısı olsun her şey para değil zaten insanın bahtı güzel olsun ilk önce :) iyi yapmışsınız kendinize eziyet etmektense ...
-
Hocam kac yil tecrubelisin bana biraz dusuk geldim ben 2 senelik tecrubeli bilgisayar muhendisiyim 7.5k maas aliyorum aylik.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5Eyazılım mühendisiyim maaşım 6k ama yıllardır çalışıyorum.. direk başlarsan 2,5-3k ile başlarsın, devletteysen 5-6k alırsın tabi bakanlığına göre maaşlarda değişir.
Asgariden başlar sky is limit but,
"Ortalama" 5 bin. 10 ve üzeri hayaller gerçekler olur... Konuşmam müdür vs. Pozisyonlar için geçerli değil.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
benim sadece aldığım maaş bu. projeden elde edilen ek gelirler haricinde. 8 yıldır çalışıyorum bu sektörde.. bu arada 7,5 k alman için ya iyi bir şirkette veya yıllardır çalışıyor olman gerek. sen kaç yıldır çalışıyorsun. gerçi çalıştığın sektörde etkiler.
-
Maaş sınırı olmayan bir meslek, askeri ücretten başlayıp sayamayacağın sayılara ulaşabilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Finans sektöründeyim hocam 2 yıllık tecrübem var toplamda sektördequote:
Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5Ebenim sadece aldığım maaş bu. projeden elde edilen ek gelirler haricinde. 8 yıldır çalışıyorum bu sektörde.. bu arada 7,5 k alman için ya iyi bir şirkette veya yıllardır çalışıyor olman gerek. sen kaç yıldır çalışıyorsun. gerçi çalıştığın sektörde etkiler.
finans derken borsa şirketi filan mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5Efinans derken borsa şirketi filan mı?
Banka hocam. Yani birden fazla bankaya yazilim satan bir şirket
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam yanlış anlamazsan soracağım, bankalar bildiğim kadarıyla dışarıdan yazılım satın almaz, kendi mühendisleri var. sizden nasıl yazılım satın alıyorlar??
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X