Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisine İş Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Neye ilgin, alakan varsa onu seç. Gerisini üniversitede öğrenirsin. Benden tavsiye burada yazılanlara pek kulak asma. Kod yazmak da zor bir şey değil. Bütün dillerin mantığını benzerdir. İşin algoritmasını çözdüğün zaman yeni diller öğrenmek 1-2 ayını alır. Fakat bir dilde uzmanlaşmak için de yıllarını vermen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk12

Çevremdeki herkes tıp veya elektrik elektronik seçmemi isterken ben bilgisayar mühendisliği seçeceğim galiba. Ama bilgisayar mühendisi olursam iş bulamaz mıyım diye çok tereddütte kaldım. Yardım edebilecek biri yok mu? Sıralamam 9099 en kötü yıldız teknik bilgisayar olur gibi vakıf yazmayı düşünmüyorum. Bir de ortalama maaşlar ne kadar bilgisayar mühendisleri için? Yardım edin

http://forum.donanimhaber.com/m_68660447/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer222

bende hacettepe bilg yazıcam bilgisayarı seviyoruz ama öyle kod felan hiç temelimiz olmadı ki nasıl olucak o da garip zaten ogrenmek için gitmiyormuyuz?

Hocam ben meslek çıkışlı olduğu için ciddi anlamda bilgim var. Ben size bir şey demeyicem siz gidince zaten 2. senede kafanıza vurucaksınız keşke bilgisayarda boş boş geziceğime bir şeyler yapıp 3-4 tane dil öğrenseydim diye...
  • -En az 4000 maaş alırsın diye bir şey yok 1000 lira maaş alan bilg. müh. de var 6000 alan da bu tamamen senin uzmanlığın bilgi ve becerin ile alakalı.
    -"Bütün gün bilgisayar başındasın, oh ne rahat iş" dersen büyük hayal kırıklığına uğrarsın.
    -Üniversiteyi bitirebilmen için öyle ya da böyle kod yazman gerekiyor, ama developer olmak sana kalmış.
    -Bu işi yapmak istiyorsan, İngilizce bölüm Türkçe bölümden daha iyidir.
    -Sayısalda ilk 10000 e girmiş biri kod yazmayı çok rahat öğrenebilir ama sevebilir misin? Denemek için, bir c++ derleyicisi indirip hello world, iki sayıyı toplayan program filan yazdırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu
    -"Bütün gün bilgisayar başındasın, oh ne rahat iş" dersen büyük hayal kırıklığına uğrarsın.

şunu biraz açsak?
  • benim acıkcası bilgisayar bilgim yok denecek kadar az yani bu işi temelim olmadan üniversitesine gidersem cuvallarmıyım? bosunamı okumus olurum onu demek ıstıyorm
  • quote:

Çevremdeki herkes tıp veya elektrik elektronik seçmemi isterken ben bilgisayar mühendisliği seçeceğim galiba. Ama bilgisayar mühendisi olursam iş bulamaz mıyım diye çok tereddütte kaldım. Yardım edebilecek biri yok mu? Sıralamam 9099 en kötü yıldız teknik bilgisayar olur gibi vakıf yazmayı düşünmüyorum. Bir de ortalama maaşlar ne kadar bilgisayar mühendisleri için? Yardım edin

Ytu bilg mezunu arkadas 7 yil denegyim 8-9 gibi maas yanlis bilmiyorsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

-En az 4000 maaş alırsın diye bir şey yok 1000 lira maaş alan bilg. müh. de var 6000 alan da bu tamamen senin uzmanlığın bilgi ve becerin ile alakalı.
    -Üniversiteyi bitirebilmen için öyle ya da böyle kod yazman gerekiyor, ama developer olmak sana kalmış.
    -Bu işi yapmak istiyorsan, İngilizce bölüm Türkçe bölümden daha iyidir.
    -Sayısalda ilk 10000 e girmiş biri kod yazmayı çok rahat öğrenebilir ama sevebilir misin? Denemek için, bir c++ derleyicisi indirip hello world, iki sayıyı toplayan program filan yazdırabilirsin.

Kod yazmayı sevip sevmeyeceğimi 1-2 gün içinde anlayabileceğim bir yol yok mu? C++ derleyicisi indir demişsin de hazır link atsan? Ayrıca nasıl yazılcağını da bilmiyorum program mı öğretecek? :D

• Saatlerce kod yazcağımı düşününce tıp seçesim geliyor, bir sürü şey ezberleyip bütün gün hastanede koşturcağımı düşününce de bilgisayar mühendisliği seçesim geliyor :( HELP
  • Bilgisayar muhendisi kod yazar gibi bir kaide yok...hatta yapilacak son islerden. Veri ambari, is analistligi gibi yollar daha iyi kazandirir..

• Yok

• programlamayı başkalarına forumda sorarak vs. bir yerlerde öğrenebileceğinizi sanmıyorum. mesela php var, bakın php.net'e.. inceleyin. araştırma-sorgulama yeteneğinizin kuvvetli olması gerekiyor.

İngilizce ile aranız iyi değilse mesleği kesinlikle seçmeyin.
  • Bigisayarda yazılım hakkında bir şey bilmiyorsanız pişman olabilirsiniz o kadar puana yazık olur. Ama sağlık hiç bir zaman bitmez tükenmez Tıp seçerdim ben
  • şu yazılım hakkında birşeyler bilip bilmemekle ilgili; ismini unuttum, şu an blizzard'da çalışan bir türk var. sabancü üniversitesi mezunu. bir röportajında ya da sosyal medyaki hesaplarının birinde, kendisinin üniversite önce yazılıma dair hiçbir şey bilmediğini, üniversitelerin bu konuda gerekli eğitimi verdiğini ve bunun yeterli olduğundan bahsetmişti.

yani üniversite öncesi birşeyler bilip bilmemek size birşey kaybettirmez. o yüzden içiniz rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth hede

şu yazılım hakkında birşeyler bilip bilmemekle ilgili; ismini unuttum, şu an blizzard'da çalışan bir türk var. sabancü üniversitesi mezunu. bir röportajında ya da sosyal medyaki hesaplarının birinde, kendisinin üniversite önce yazılıma dair hiçbir şey bilmediğini, üniversitelerin bu konuda gerekli eğitimi verdiğini ve bunun yeterli olduğundan bahsetmişti.

yani üniversite öncesi birşeyler bilip bilmemek size birşey kaybettirmez. o yüzden içiniz rahat olsun.

Kesinlikle, Ama şu da bir gerçek üniversite öncesinde temeli varsa kendini geliştirmesi daha kolay oluyor bu da onu daha donanımlı yapıyor. Bu iş için sektördekilerin çoğu üniversite okumak şart değil derler. Bir arkdaşım 10 yaşından beri kodlarla uğraşırdı. Okulunu okumadı ama şuan uluslararası firmada 4.500 tl ye çalışıyor.

• Bence tip second kardesim ya da dis pisman olmazsin

• quote:

Bilgisayar müh tavsiye ederım kod yazmak cok zevklı mantık işi. Temelin yok diye korkma 9000k dasın onuda yaparsın rahatlıkla müh tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: geniusboi

Bence tip second kardesim ya da dis pisman olmazsin
    sorma ya sınavdan önce ege diş tutmaz ama tutarsa gidebilirim diyodum. şimdi şifa tutuyo gitmiyorum :D
    sağolun cevaplar için. bi de sıkılmadan kod yazıp yazamayacağımı anlayabilsem..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.