Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisine İş Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevremdeki herkes tıp veya elektrik elektronik seçmemi isterken ben bilgisayar mühendisliği seçeceğim galiba. Ama bilgisayar mühendisi olursam iş bulamaz mıyım diye çok tereddütte kaldım. Yardım edebilecek biri yok mu? Sıralamam 9099 en kötü yıldız teknik bilgisayar olur gibi vakıf yazmayı düşünmüyorum. Bir de ortalama maaşlar ne kadar bilgisayar mühendisleri için? Yardım edin

• bilgisayar mühendisleri -benim tanıdığım- en az 4 bin maaş alıyor ve açıkta kalmazsın. birkaç sertifikayla büyük şirketlerde rahat iş bulursun. bu konuyla ilgili her yorumda belirttiğim gibi; ilgin, yeteneğin varsa bilgisayar oku. çünkü programlaması zordur. bilişim teknolojileri bölümü mezunuyum. ben sırf matematik çözemiyorum diye mühendis olamıyorum ama yeteneğim var mesela sen de ilgi alanına göre bir meslek seçmelisin. çok sıkıntı yaşarsın yoksa. elektrik elektronik, tıp gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pnrbtr -- 13 Temmuz 2013; 14:21:14 >
  • Ben bilgisayara ilgiliyim diye seçmeyi düşünüyordum kod yazmayı falan sevip sevmeyeceğimi bilemiyorum. Severim heralde ya :D Bir de üniversitenin ingilizce olması önemli mi? Yıldız teknik türkçe çünkü :(
  • elektronik yerine bilgisayar seçmek daha mantıklı.
  • faruk12 F kullanıcısına yanıt
    ingilizce bölüm her zaman avantajlıdır. ders programlarına, ders içeriklerine bakıp öyle karar verebilirsin. bilgisayar mühendisliğinin iyi bir meslek olduğu kesin. iş ortamıyla en rahat mühendisliklerden biri. 3-5 senelik tecrübeden sonra sadece maaşını alıp oturuyorsun yerinde
  • Bence tıp yaz kardeşim olmadı sağlığın diğer bölümleri... Sen mesela kod yazmayı seviyorsan birşey diyeyemem ama hayatında hiç yazmamışsan ve hiç temelin dahi yoksa bence hiç gitme daha iyi gidersin sonra işsiz kalabilirsin sonuçta sevdiğin ve tecrübe edindiğin mesleği yapmak var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl kod yazma temelim olabilir ki. Kod yazmayı sevip sevmeyeceğimi anlamak için bir şey yapamaz mıyım şimdi :D Biyolojiyi severim ama ezberi sevmem bu yüzden kimyadan nefret ederim hatta LYSye organik kimyaya doğru düzgün çalışmadan girdim. Sağolun cevaplar için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende hacettepe bilg yazıcam bilgisayarı seviyoruz ama öyle kod felan hiç temelimiz olmadı ki nasıl olucak o da garip zaten ogrenmek için gitmiyormuyuz?
  • bilgisayar mühendisi olanlarla konuşup ilk senelerinde nasıl bir eğitim aldıklarını sorun daha iyi olur. çünkü programlamada temel çok önemli. temelinde mantığını kavrayamazsan hayatta kod yazamazsın. bir yerden sonra beynin durur.
  • Oyun oynamayı sevdikleri için ya da facebookta gezmeyi sevdikleri için bilgisayar mühendisi olmak isteyen çok. Bilgisayara meraklıyım derken bunları kastediyorsan elenir gidersin.

Kod yazmak bir sanattır.Bilgi,sabır,emek,zeka ister. Facebookta sayfa beğenmeye benzemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A2444E2C2 -- 13 Temmuz 2013; 15:04:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philophobia

Oyun oynamayı sevdikleri için ya da facebookta gezmeyi sevdikleri için bilgisayar mühendisi olmak isteyen çok. Bilgisayara meraklıyım derken bunları kastediyorsan elenir gidersin.

Kod yazmak bir sanattır.Bilgi,sabır,emek,zeka ister. Facebookta sayfa beğenmeye benzemez

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk12

Nasıl kod yazma temelim olabilir ki. Kod yazmayı sevip sevmeyeceğimi anlamak için bir şey yapamaz mıyım şimdi :D Biyolojiyi severim ama ezberi sevmem bu yüzden kimyadan nefret ederim hatta LYSye organik kimyaya doğru düzgün çalışmadan girdim. Sağolun cevaplar için.

mesleğe bu 10 günde karar verdiysen işin zor.Ben kendimi örnek vereyim 4 senedir bu mesleği istiyordum. Haliyle oturup boş zamanlarımda baktım. Java C++ falan.Hiç bilmesen de olur bunları ama bu işe meraklıysan en azından adlarını duymuş olman gerekir diye düşünüyorum.
  • Adlarını duydum tabiki Java Python C C++ C# falan. 10 günde de karar vermedim benim eskiden hedefim tıptı 1-2 yıl önce bilgisayar mühendisini de düşünmeye başladım ama hiç aklıma gelmedi öyle kod yazmaya çalışmak. Zaten o dersler dururken gidip kod yazmak saçma olurdu diye düşünüyorum..
  • Oyun oynamakla facebookta sayfayı beğenmekle alakası yok benim söylediğimin. Oyun oynarken hep merak etmişimdir nasıl yapıyorlar bunları vs. diye. Geçersiz bi sebep olabilir ama bize mesleki ders veya bilgilendirme verilmediği için daha ileriye gidemedim. Bi yığın konu dururken onlarla uğraşamadım, zaten son sene bilgisayarı açmadım bile.
  • quote:

Oyun oynamayı sevdikleri için ya da facebookta gezmeyi sevdikleri için bilgisayar mühendisi olmak isteyen çok. Bilgisayara meraklıyım derken bunları kastediyorsan elenir gidersin.

Sen de şunu her yere yazmaya bırak okuldaş ya. Kimsenin elendiği filan yok. O bilkente giren ilk 3000'in içindeki 50 kişiden 48'i kod yazmayı bilmiyordur, çoğu lisede üniye gitmek için ders çalışmak yerine kod yazmaya mantıklı bakmaz. (Ben dahil) Ve kod yazmak da öğrenildikten sonra kolay bir şey, diğer tüm meslek dalları gibi. Kalp cerrahı adamlar küçükken kurbağa kesmeyi çok sevdikleri için cerrah olmuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 13 Temmuz 2013; 15:24:14 >

• İyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyacak olan kişiler kod yazmayı bilmez. Kuzenim Yıldız Teknik Bilgisayar mühendisliği mezunu ve şu an şirketi var. Üniversiteye girerken kod yazmayı biliyor muydu ? Hayır.
  • bu yorumlardan sonra davulun sesi uzaktan hoş gelir diyorum sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

Sen de şunu her yere yazmaya bırak okuldaş ya. Kimsenin elendiği filan yok. O bilkente giren ilk 3000'in içindeki 50 kişiden 48'i kod yazmayı bilmiyordur, çoğu lisede üniye gitmek için ders çalışmak yerine kod yazmaya mantıklı bakmaz. (Ben dahil) Ve kod yazmak da öğrenildikten sonra kolay bir şey, diğer tüm meslek dalları gibi. Kalp cerrahı adamlar küçükken kurbağa kesmeyi çok sevdikleri için cerrah olmuyorlar.

abi bilmeyen yapamaz demiyorum ama 10günde karar verilecek bi meslek de değil bence

• quote:

quote:

quote:

abi bilmeyen yapamaz demiyorum ama 10günde karar verilecek bi meslek de değil bence

değil evet ama 10 günde karar verirsen de başarısız olacaksın diye bir şey yok üniversitede öğretecekler nasıl yapılacağını nasıl olsa. o elektroniğe gelen derece yapmış kişiler elektronikten zerre anlamadan girip başarılı bir bilim adamı olarak çıkabiliyorlar bilgisayar içinde aynı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

değil evet ama 10 günde karar verirsen de başarısız olacaksın diye bir şey yok üniversitede öğretecekler nasıl yapılacağını nasıl olsa. o elektroniğe gelen derece yapmış kişiler elektronikten zerre anlamadan girip başarılı bir bilim adamı olarak çıkabiliyorlar bilgisayar içinde aynı.

okulda facebookta dolaştığı için gelen kızları görünce bana hak vereceksin şimdilik susuyorum :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.