Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisiyim soruları alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
7
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 480mrt

Tam olarak ne yapıyoruz? Ben de 1. dönemi bitirdim daha bölüm dersi almadim, soruyorlar cevap veremiyorum. İş tamamen dilleri bilmek uzerineyse teorik olarak evde kendi kendine çalışan liseli aynı işi yapabilirmis gibi geliyor. Bi aydinlat beni hocam.

Edit: ciddi soruyoruz cevap vermiyor ya, ne demeye actin başlığı?

Niye cevap vermemiş MUHENDIS

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

Piyasadan yaptığın işlerden bahset kendi işini kurmuşsun adresini yaz bir referanslarına bakalım bende okuyorum merak ediyorum.Son yaptığın proje neydi, ne kadar zaman aldı,kaç kişi çalışıp kaç para aldınız?Kendi işini kurmadan önce iş görüşmelerin oldu mu mülakatlar ne şekilde oluyor? Bir de okuduğun süre içinde hiç yurtdışı vs yaptın mı veya fazladan konferanstır,sertifikadır uğraştın mı?

Hocam şimdi ilk başlarda seo,grafik tasarım vs yapıyorum çoğunlukla.Sonra baktım ki buda çok büyük şirketlerin tekeline geçmiş Android,İos sektörüne yöneldim.Şirketlere,büyük web sitelerine uygulama yazıyorum,pazarlıyorum vs.Ofisim İstanbul maltepe'de.Tam olarak adres verememSOn yaptığım proje bir e-mağaza uygulamasıydı.3 arkadaşımla yaptık.20 günümüzü aldı.Yaklaşık 9,000 civarı bir para aldık.Tabi bu 20 gün boyunca tüm günümüzü o projeye ayırmadık.Arada teslim ettiğimiz 3-4 proje daha oldu.Birkaç işverenle görüşmem oldu.Mülakatlar genellikle kısa sürede oluyor.Birkaç soru soruyorlar,anlatımızın iyiyse dış görünüşede bakarlar tabi,olumlu yanıt vermeleri muhtemel.İngiltere'ye gitmiştim dil eğitimi için 2 aylığına.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nichole

Gerekirse kendim yapar satarım ama asla maaşlı köle olmam. Elektrik elektroniğe geçme şansım var seneye, sizin fikriniz nedir? Programlama konusunda her türlü kendimi geliştirmeye devam ederim kendimi her halükarda.

Eğer programlamaya devam ederim diyorsan elektroniğe geç derim.İlla ki bil.müh. şart değil,bazı bilgileri öğrenmek için
  • quote:

Tam olarak ne yapıyoruz? Ben de 1. dönemi bitirdim daha bölüm dersi almadim, soruyorlar cevap veremiyorum. İş tamamen dilleri bilmek uzerineyse teorik olarak evde kendi kendine çalışan liseli aynı işi yapabilirmis gibi geliyor. Bi aydinlat beni hocam.

Edit: ciddi soruyoruz cevap vermiyor ya, ne demeye actin başlığı?

Kardeş,okuldan okula farklılık gösterebilir.Eğer senin okulda sıkıntı varsa kendini geliştir sende.Herşeyi okuldan öğrenmek zorunda değilsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnızaslan

Bölümü okumaya değer mi?

Eğer ilgin varsa sonuna kadar.Tabi birazda yeteneğin olup olmadığına bak.Eğer matematiğin 1'se hiç gitme derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dahi Hazretleri

quote:

Orijinalden alıntı: UGzeg

YTÜ Bilgisayar Mühendisliği hedefim. Okulun kampüsünü de çok seviyorum.

1)Mezun olunca teknokentte iş bulma olasılığı var mı?

2)Kazanırsam eğer çift anadal yapmak istiyorum. Çift dal hakkında bilgi verir misin?

1-Teknokenti bu kadar büyütme gözünde.Silikon vadisi falan düşün bence.Teknokent'te bulursun ayrıca.
    2-Çift anadal hakkında pek bilgili değilim dostum ya,şimdi seni yanlış yönlendirmeyeyim.

Yok hedef olarak değil zaten tecrübe kazanmak amacıyla soruyorum. Hedefim Google veya EA Games.

• quote:

Selam gençler,YTÜ mezunuyum.Geçen sene mezun oldum.Sorularınızı alayım.

neden seçtiniz ismi güzel puanı yüksek diye mi yoksa o bölüme hevesli olduğun içinmi
    ve sınıf arkadaşların da niye seçtiler tahminen ? bilmiyor olabilirsin
  • quote:

quote:

quote:

2)Kazanırsam eğer çift anadal yapmak istiyorum. Çift dal hakkında bilgi verir misin?

1-Teknokenti bu kadar büyütme gözünde.Silikon vadisi falan düşün bence.Teknokent'te bulursun ayrıca.
    2-Çift anadal hakkında pek bilgili değilim dostum ya,şimdi seni yanlış yönlendirmeyeyim.

Yok hedef olarak değil zaten tecrübe kazanmak amacıyla soruyorum. Hedefim Google veya EA Games.

Hedefler iyi.Oyun firmaları genellikle c++ bakıyor diye biliyorum,yoksa yanlış mı biliyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: tomysawyer

quote:

Selam gençler,YTÜ mezunuyum.Geçen sene mezun oldum.Sorularınızı alayım.

neden seçtiniz ismi güzel puanı yüksek diye mi yoksa o bölüme hevesli olduğun içinmi
    ve sınıf arkadaşların da niye seçtiler tahminen ? bilmiyor olabilirsin

İsminden banane.Bence isim olarak Elektronik daha güzel,ama programlamaya ilgim daha fazla.Sınıf arkadaşlarımda genel olarak bu nedenle seçmişlerdir diye sanıyorum
  • 1.sınıf birine ne tavsiye edersin okulda c++ gördük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail5231

1.sınıf birine ne tavsiye edersin okulda c++ gördük.

C++'da ilerle dostum.Özellikle oyun şirketleri gibi hedefin varsa.Tabi bu birazda ilgi alanına bağlı.Eğer android dersen tabi ki javayı öneririm.Ama bir tek şunu söyleyeyim.Okulda öğretilenler teoriden ibarettir.Pratiğini sen yapacaksın
  • İş bulabildin mi ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hedefler iyi.Oyun firmaları genellikle c++ bakıyor diye biliyorum,yoksa yanlış mı biliyorum?

%90'ı c++ geri kalanları da hava, unity istiyor. Google da c++ veya c# kullanıyor ve bilinmesini istiyor. Şimdiden başladım c++ çalışmaya.

• quote:

quote:

Bölümü okumaya değer mi?

Eğer ilgin varsa sonuna kadar.Tabi birazda yeteneğin olup olmadığına bak.Eğer matematiğin 1'se hiç gitme derim

Kendimi bildim bileli bilgisayarla aşırı ilgiliyim Anadolu teknik lisesi veritabanı bilgisayar programcılığı okudum programlama derslerim hep sınıfın en iyilerindendi. Lise bitti Direk geçiş Hakkımı kullanarak önlisans Marmara bilgisayar programcılığına geçtim bu sene ikinci sınıfım yarın mezuniyetim var nasip olursa. Ilgim oldukça fazla fakat matematiğim evet 1 gecen sene mat1 ve mat2 derslerinden epey zor geçtim

Bunun dışında dgs başvurumu Yaptım en büyük hayallerimden biri bilgisayar mühendisi olmak. Ama dediğim gibi matematik

• quote:

quote:

quote:

Bölümü okumaya değer mi?

Kendimi bildim bileli bilgisayarla aşırı ilgiliyim Anadolu teknik lisesi veritabanı bilgisayar programcılığı okudum programlama derslerim hep sınıfın en iyilerindendi. Lise bitti Direk geçiş Hakkımı kullanarak önlisans Marmara bilgisayar programcılığına geçtim bu sene ikinci sınıfım yarın mezuniyetim var nasip olursa. Ilgim oldukça fazla fakat matematiğim evet 1 gecen sene mat1 ve mat2 derslerinden epey zor geçtim

Bunun dışında dgs başvurumu Yaptım en büyük hayallerimden biri bilgisayar mühendisi olmak. Ama dediğim gibi matematik

Dostum anadoluda tutturabilirsin bence bil muh 270 lerde karabuk vs unileri var kendini gelistirmissen diploma lazim zaten

• Dahi Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Okul itü ing. Bilgisayar, ama kendi kendime bir şeyler ogreneyim hevesi yok hiç. İsmi şekil geldi, yorumlara baktım olumlu yazdım gitti :D ufaktan başlamam gerekiyor bir şeylere, var mi tavsiye ettiğiniz bi site?

• quote:

Okul itü ing. Bilgisayar, ama kendi kendime bir şeyler ogreneyim hevesi yok hiç. İsmi şekil geldi, yorumlara baktım olumlu yazdım gitti :D ufaktan başlamam gerekiyor bir şeylere, var mi tavsiye ettiğiniz bi site?

Öğreniyorum.com var,youtube'da da binlerce kanal var,ing. iyiyse çok iyi olur senin için,kaliteli kaynakların %80'i ing.
  • Dahi Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Var biraz buçuk ing., teşekkür ettim.

• waleur5 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 270-300 arası oynuyor puanlar Anadolu veya Osmangazi istiyorum zaten ama Hayırlısı bakalım durum neyi gösterir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

Piyasadan yaptığın işlerden bahset kendi işini kurmuşsun adresini yaz bir referanslarına bakalım bende okuyorum merak ediyorum.Son yaptığın proje neydi, ne kadar zaman aldı,kaç kişi çalışıp kaç para aldınız?Kendi işini kurmadan önce iş görüşmelerin oldu mu mülakatlar ne şekilde oluyor? Bir de okuduğun süre içinde hiç yurtdışı vs yaptın mı veya fazladan konferanstır,sertifikadır uğraştın mı?

Hocam şimdi ilk başlarda seo,grafik tasarım vs yapıyorum çoğunlukla.Sonra baktım ki buda çok büyük şirketlerin tekeline geçmiş Android,İos sektörüne yöneldim.Şirketlere,büyük web sitelerine uygulama yazıyorum,pazarlıyorum vs.Ofisim İstanbul maltepe'de.Tam olarak adres verememSOn yaptığım proje bir e-mağaza uygulamasıydı.3 arkadaşımla yaptık.20 günümüzü aldı.Yaklaşık 9,000 civarı bir para aldık.Tabi bu 20 gün boyunca tüm günümüzü o projeye ayırmadık.Arada teslim ettiğimiz 3-4 proje daha oldu.Birkaç işverenle görüşmem oldu.Mülakatlar genellikle kısa sürede oluyor.Birkaç soru soruyorlar,anlatımızın iyiyse dış görünüşede bakarlar tabi,olumlu yanıt vermeleri muhtemel.İngiltere'ye gitmiştim dil eğitimi için 2 aylığına.

Adres derken web-adresini kastetmiştim işyerinizin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.