Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
5.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hocam . Ben gtü hazırlığı daha bu yıl bitirdim . Erasmus konusunda bir şey sormak istiyorum . Bilgisayar mühendislerini almanya , fransa , belçika , ispanya , romanya , yunanistan veyahut çek cumhuriyetine gönderiyorlar. Bunlar arasında ana dili ingilizce olan bir ülke yok sanırsam . Örneğin İspanya çıkar ise orada ingilizce ile idare edebilirmiyim yoksa gitmeden 1. sınıfın sonlarına doğru ispanyolcaya başlayıp en azından B1 seviyesine kadar ispanyolca mı öğrenmeliyim. Tabi ilk amacım ingilizceyi tamamen oturtmak ve bu amaçla şuanda ingilizce altyazılı programlama videoları izliyorum youtube üzerinden ve java öğreniyorum . Ama yanlızca ingilizce ile olmayacaksa seneye dönemin sonlarına doğru 2. bir dil için kasmayı düşünüyorum.
  • Almanyada bilgisayar mühendisliği okumanın faydaları neler olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKDENİZ ÜNİ VE MUĞLA SITKI KOÇMAN NASILDIR İŞ İMKANI VARMIDIR MEZUN OLANIN __ ?? TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdn

Hocam sizce elektrik elektroniğin mi yoksa bilgisayar mı önü açık?

İkisi de birbirine geçmiş meslekler ancak yazılım çok fazla hayatımıza giriyor. Tesla araba alıyorsun yapılan yazılım sayesinde araba otomatik sürüyor ancak o sensörün seçilmesi doppler hesaplamaları vs elektronikçilere muhtaçsın. Geçen sene sayılarına bakmıştım ve TR de ilan olarak en çok bilgisayar+yazılım geliyordu...Birinin diğerine baskın bir durumu yok yarış halinde değil birbirinden beslenen meslekler genelde. Sadece elektronikçi çalıştıran şirket sayısı çok azken sadece bm çalıştıran şirket sayısı çok fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

Hocam sıralamam aşağı yukarı 35-45 bin arası gelecek . Ankara da Ankara Üniversitesi ve Gazi tutuyor sektörde bu üniversitelerin yeri ne ? Ege üniversitesini de çok övüyorlardı . Ege Bilgisayar için ankarayı bırakıp izmire gitmeye değer mi ? Atılım ve çankaya tam burslu tutuyor . Özel üniversite önerir misiniz ?

Bir de yurt dışına nasıl çıktınız ? Yurt dışında okuduğumuz üniversitenin etkisi oluyor mu ? Üniversitede kendinizi nasıl geliştirdiniz ?

Cevaplarınız çok benim için çok önemli çok önemli bir kavşaktayım ve hata yapıp pişman olmak istemiyorum .

Özel üniversitede Koç Bilkent Sabancı gibi bir okul değilse SAKIN okumayın! Para vererek okuyanınız ile vermeyerek okuyanınız sonuçta aynı eğitimi alacak. Soruyu sorma tarzına bakarsam Ankarada yaşıyorsun. Ege Ankaradakilerden daha iyidir. Zaten Ankaradan çık ne var ankarada :D Eğer Istanbul düşünürsen Gebze yoksa Ege üst tercihe yaz derim.

Erasmusla Polonyaya gittim ben. gebzeteknikforum.com/wp/ okumanı öneririm. Daha sonrasında gezme görme hastalığına tutuldum ve öyle gezdim arkadşalar edindim. Y.dışına başka okulda gidemezdim. Gebze de 2.02 ortalama ile y.dışına çıkmışttım. Bu ortalama başka okullarda 3 üzeri idi o zamanlar. Üniversitede ekstra olarak harvardın vs derslerini takip ettim. Onun dışında hocalarımız hep y.dışından gelmeydi ve iyi öğretiyorlardı. Ekstra birşey yapmaya vakit kalmıyordu. Annemlerin yanına gittiğimde sadece akşam yemeğinde görebiliyordum onları. O derece ödevlerimiz oluyordu...

Peki Ege mi Dokuz Eylül mü? Bir de her ihtimale karşın Ankara içi seçmek zorunda kalırsam Gazi mi Ankara Üniversitesi mi seçmeliyim?

Ege ve Dokuz Eylül kıyaslanmaz bile eğitim olarak. DOU'nın puanının yüksek olması İzmir olmasından bence :)

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/2016_gyue_ilk50.pdf (Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi) çok önemli bir sıralama bence. Hantal birşeyler geliştirmeyen, öğrencisinin girişimciliğine ön ayak olmayan üniversiteler sizlere fayda sağlamayacaktır. Ankara Gazi arasında tercih yapacak olsam siyasi muhabbet hangisinde az ve dersler daha zorsa onu seçerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 422422werker

merhaba, Türk hava Kurumu üniversitesi %100 ingilizce Bilgisayar Mühendisliği okumaktayım fakat bölüm ingilizce oldugundan hiçbirşey anlamıyorum kesinlikle değiştireceğim. şehit çocuğu oldugum için yeni çıkan kanuna göre istediğim her üniversite ( devlet Vakuf ) okuyabiliyorum fakat mezun olunca THKÜ 'nin Diplomasını verecekler diplomam değişmeyeceği için Bilg. Müh bölümümü rahat okuyabileceğim kolay bitirebileceğim bir okul tavsiyesi istiyorum ankarada oldugumdan yakın illerde okuyanlar bilgi verebilirmi Ankarada kalırsam bir tek Gazi yazarım oda zormudur nasıldır diğer üniversitelere oranla ŞEhir Dışı okumayı tavsiye edermisiniz sosyallik açısından KYK yurdu çıkma şansım var...

Merhaba,

Öncelikle Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

İstediğin her üniversitede okuma şansın varken neden kolay olanı seçmek istiyorsun onu anlamadım ben. Zoru seçip geceni gündüzüne katıp çok iyi bir mühendis olmak varken? Bu soruya vereceğin cevaba göre cevabım da şekillenecektir...

• quote:

konu sahibi arkadaş yukarıdaki soruma yardımcı olabilir mi ? ben ankarada kendi şehrimde THK ( türk hava kurumu ) üniversitesinde bilgisayar müh okuyorum dersler %100 ingilizce ve sürekli kalıyorum cok zor anlaşılmıyor kesinlikle değişeceğim
    şehit cocugu oldugumdan istediğim üniversiteye geçebilirim fakat diplomam yine THKÜ olucak ve bölümümde aynı kalıcak bende madem diplomam aynı kalıcak başka türkçe kolay bi okula gidip bir an önce mezun olmak istiyorum
    sizin tavsiyeniz ne olur bana
    ankaradayım
    benım yerimde olsanız napardınız şehir dışımı şehir içimi yazardınız malum diplomam THKÜ olcak şehir içinde kalıp boşu boşuna odtü yü falan yazmayayım demi

İş yoğunluğu özel hayat anca yardımcı olabiliyorum kusura bakma. Çok fazla birikmiş soru vardı 2-3 günde anca eritebildim... Üstteki soruna verdiğim cevaba göre cevabım da şekillenecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

şuan ingilizcem yok, bilgisayar mühendisliği için ingilizce şart, hazırlıkta öğrenebilirim miyim, şimdiden kurslara gideyim mi?

boun koc bilkent odtü itü için tercih sıralamanız nasıl olurdu ? neden?

bilgisayar mühendisi olunca hep sanal şeyler mi olacak hayatımda, donanım falan gibi elimle dokunabileceğim bir şeyler olacak mı?

teşekkürler

Selam abicim,

Ne yazık ki ülkemizde yabancı dil eğitimi çok kötü... Hazırlıkta öğrenebilirsin, hazırlığın amacı zaten sana ingilizce öğretmek ;)

Bu sıralamayı kafasına göre herkes yapar ancak sayılarla konusmak lazım ve ne aradığına bakıyor birazda...https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/2016_gyue_ilk50.pdf ve URAP sonuçları bence çok değerli sıralamalar. Ben olsam Koç, BOU, ODTÜ, Bilkent, İTÜ yapardım.

Tabi ki olmayacak.. Mezun olduğum GTÜ'de proje yaparken hoca gelmişti bana sanal bir el yapın birde oyun yapın oynayayım falan demişti.. Nasıl yapacaksın neyle yapacaksın hepsi sana ait. İş hayatında da bu tarz şeyler oluyor. Milli gemi projesinde mesela kod yazıyorsun ve o kodu bi karta atacaksın falan ellerin dokunuyor. Ama onlara dokunmadan da yaşıyorsun.. Her tarzda bir yaşam var yani :))) Benim hiç dokunmuyor mesela... Direk sanal.. Cloud engineer olarak daha da sanal :)))

• quote:

quote:

merhaba, Türk hava Kurumu üniversitesi %100 ingilizce Bilgisayar Mühendisliği okumaktayım fakat bölüm ingilizce oldugundan hiçbirşey anlamıyorum kesinlikle değiştireceğim. şehit çocuğu oldugum için yeni çıkan kanuna göre istediğim her üniversite ( devlet Vakuf ) okuyabiliyorum fakat mezun olunca THKÜ 'nin Diplomasını verecekler diplomam değişmeyeceği için Bilg. Müh bölümümü rahat okuyabileceğim kolay bitirebileceğim bir okul tavsiyesi istiyorum ankarada oldugumdan yakın illerde okuyanlar bilgi verebilirmi Ankarada kalırsam bir tek Gazi yazarım oda zormudur nasıldır diğer üniversitelere oranla ŞEhir Dışı okumayı tavsiye edermisiniz sosyallik açısından KYK yurdu çıkma şansım var...

Merhaba,

İstediğin her üniversitede okuma şansın varken neden kolay olanı seçmek istiyorsun onu anlamadım ben. Zoru seçip geceni gündüzüne katıp çok iyi bir mühendis olmak varken? Bu soruya vereceğin cevaba göre cevabım da şekillenecektir...

Hocam diploma thkü olacak odtüyüde okusam diploma thkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Ayrıca 2. Sınıfım stajım 1 agustosta kale yazılımda olucak şu odtü içindeki teknokentte bana tavsiyeleriniz nelerdir Staj içerisinde veya öncesinde java mı sorarlar bana stajda bn java görmüştüm birde iyi bir müh olmak için eğitim hayatım devam ederken neler yapiyim

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Hocam diploma thkü olacak odtüyüde okusam diploma thkü

Olsun sen CV'ne ben ODTÜ'de eğitim aldım yazabilirsin. ODTÜ diplomasına sahip birisi ile aynı dersleri aldım desen yalan söylemiş olmuyorsun. TR'nin top adamları ile eğitim alma fırsatı varken dandik yerde okumaman lazım senin. En iyisini yapman lazım. Git en iyisinde oku gece 3-4 saat uyu milletin 1 kerede anladığını sen 10 kere oku anla ve düzgün bir mühendis ol.

• quote:

Ayrıca 2. Sınıfım stajım 1 agustosta kale yazılımda olucak şu odtü içindeki teknokentte bana tavsiyeleriniz nelerdir Staj içerisinde veya öncesinde java mı sorarlar bana stajda bn java görmüştüm birde iyi bir müh olmak için eğitim hayatım devam ederken neler yapiyim

İlk entryde yazdığım genel tavsiyeleri yap.
  • 25k geldi sıralamam tekrar bu konuya geldim, şuan aklıma takılan sorulardan biri akredite olayı.Eğitimi bu kadar övülen bir okul neden akrediteye sahip değil?Marmara-ege-deu-gtu arasında bir seçim yapmam gerekiyor, iş olanakları marmara bölgesinde daha çok olduğu için marmara ve gtu ye daha yakınım ve çok kararsızım gene aklıma ege deu felan geliyor.Birkaç güne gtü nün tanıtımına gitmeyi düşünüyorum.Erasmus okursak okul uzuyormuş doğrumudur?Okulda dersler zor olduğu için erasmus için gerekli ortalamayı yapmak zorlayıcımı oluyor?Kendimize gün içinde hiç zaman ayıramıyormuyuz okurken gtü de?
    Şimdiden teşekkürler.

edit: Ayrıca birçok üniversitede 7/24 açık kütüphane varken bu üniversitede neden yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackk001 -- 13 Temmuz 2017; 18:40:8 >
  • jackk001 kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgilendirmek istemem ama kütüphane sanırsam bu sene 24 saat olacak öyle duyum almıştım şu an akşam 21e kadar açık .. bide Erasmusta ortalama yükselten bile olmuştu ama uzaması ihtimalide var .

• Merhaba, Çorlud'da bulunan Namık Kemal Üni.de bilgisayar mühendisliği tercih etmek istiyorum ancak ailem üniversiteden dolayı Yıldız Teknik ing kimya okumamı istiyor.Karasızım çünkü bilgisayar mühendisliğin çalışma alanı daha iyi gibi.Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
  • Merhabalar,
    Edit: Yanlış oldu silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coMMann -- 16 Temmuz 2017; 12:18:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coMMann

Merhabalar,
    GTÜ'ye yatay geçiş yapmak istiyorum.Benim yerleştiğim sene yani 2015'deki sıralamam tutuyor.Önümde başka bir engel var mı ? Teşekkürler.

iyi de konu sahibi GTÜ öğrenci işleri çalışanı mı? adam mezun olalı kaç sene olmuş o zaman merkezi yatay geçiş sistemi bile yoktu. az mantıklı sorular sorun.
  • coMMann kullanıcısına yanıt
    Bölümün (75 öğrenci)Yüzde 30u kadar öğrenci alınıyor en fazla yani eğer senin puanından yüksek o potaya giren öğrenci kadar tercih edilirse alınmazsın ama sanmıyorum bahsettiğim olasılık binde 1 bile değil .. Ama aranan şartlara göz at yinede bilgim bu kadar

• Teşekkürler hocam yardımınız için.
  • ege ile iyte arasındayım ingilizce çok kafamı kurcalıyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.