Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
5.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Izmirde oturuyorum ege veya iyte yazicam sosyal olanaklar acikcasi onemli benim icin boyle olmasa iyte yazardim ben sizden bir muhendis olarak ege mezununun is bulma kolayligi ve genelde ne egilimli sektorlerde calisirlar egeliler vs. gibi bilgileriniz varsa faydalanmak istiyorum okul olarak bilgi edindim piyasasa durum nedir yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizcr bilgisayar mühendisi olmak için artık geç mi

• Hocam sizce

Odtü kuzey kıbrıs

Gtü

Deü

Ege

Bilgisayar mühendisliği olarak hangisi iyidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ceren_karabulut

Merhaba, Çorlud'da bulunan Namık Kemal Üni.de bilgisayar mühendisliği tercih etmek istiyorum ancak ailem üniversiteden dolayı Yıldız Teknik ing kimya okumamı istiyor.Karasızım çünkü bilgisayar mühendisliğin çalışma alanı daha iyi gibi.Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.

Merhaba,

Ne yazıkki iki tercih arasında hangisini okursan oku iş bulman çok zor. Namık Kemal okuyan birisi sektörde nerede ve kaça çalışır hiçbir bilgim yok. Benim çalıştığım şirketlerde hiç oralardan mezun birilerine rastlamadım. Mezunlarını bulup sorman daha faydalı olabilir. İş hayatına başlarken sıkıntı çekersin banko.

Kimya yıldız olması avantaj belki ancak genel olarak Kimyacılar ne iş yapar ona bak kaç kişi iş bulmuş.? ve nerelerde çalışıyorlar. Mezunlarla konuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar bilimcisi

quote:

Orijinalden alıntı: coMMann

Merhabalar,
    GTÜ'ye yatay geçiş yapmak istiyorum.Benim yerleştiğim sene yani 2015'deki sıralamam tutuyor.Önümde başka bir engel var mı ? Teşekkürler.

iyi de konu sahibi GTÜ öğrenci işleri çalışanı mı? adam mezun olalı kaç sene olmuş o zaman merkezi yatay geçiş sistemi bile yoktu. az mantıklı sorular sorun.

hahah çok teşekkürler :) Yatay dikey geçişe bel bağlayıp sakın ama sakın tercih yapmayın.!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyçenem

ege ile iyte arasındayım ingilizce çok kafamı kurcalıyor

IYTE'de daha iyi eğitim alırsın. %100 İngilizce olması sizleri aldatmasın. Hiçbir halt değil o. Anlamıyonuz zaten ingilizcedne hocalar türkçe anlatmak zorunda kalıyor falan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nineteenninetyseven

Izmirde oturuyorum ege veya iyte yazicam sosyal olanaklar acikcasi onemli benim icin boyle olmasa iyte yazardim ben sizden bir muhendis olarak ege mezununun is bulma kolayligi ve genelde ne egilimli sektorlerde calisirlar egeliler vs. gibi bilgileriniz varsa faydalanmak istiyorum okul olarak bilgi edindim piyasasa durum nedir yani

Önceki şirketimde Ege mezunu birisiyle çalışıyorduk dönem birincisi bir kızdı hatta ama bilgi seviyesi bizim kadar değildi. GTÜden toplu halde 10 kişi almıştı şirket o alınan tek Egeliydi. Sektörde iş bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millikan

Sizcr bilgisayar mühendisi olmak için artık geç mi

Neden geç olsun? Yaş mı aldı yürüdü soru tam olarak ne açar mısın?
  • quote:

Hocam sizce

Odtü kuzey kıbrıs

Gtü

Deü

Ege

Bilgisayar mühendisliği olarak hangisi iyidir ?

GTÜ> Diğerleri. Diğerlerinde hangisini seçtiğinin bir önemi yok benzer eğitim alacaksındır.
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Sizin gtü de okumanız bir etkisi yok demi hocam bu kararda

• quote:

Sizin gtü de okumanız bir etkisi yok demi hocam bu kararda

Hem var hem yok. Etkisi var çünkü orada nasıl eğitim verdiklerini biliyorum ve diğer dediğin yerlerden bazılarının mezunlarıyla beraber iş yapıp aldıkları eğitimlerle kıyaslayabiliyorum. Etkisi yok çünkü orayı yazıp yazmamanız bana birşey kazandırmayacak ;) Ama olurda giderseniz dersler zorlaşırsa senin ben diye sövmek yok...
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam ben izmirden gidicem sizce gercekten değer mi gitmek 3 gündür uyuyamıyorum ne yazıcam diye

• quote:

Hocam ben izmirden gidicem sizce gercekten değer mi gitmek 3 gündür uyuyamıyorum ne yazıcam diye

İzmir gibi bir şehri bırakta Istanbul gibi bir yere gel demek çok acı biliyorum ancak bu nalet şehirde hersey.. Ekonomi burada şirketler burada. Kariyer.net e bilgisayar yaz arat mesela istanbul vs izmir de aradaki uçurumu gör. Okul olarak kıyaslarsak daha iyi eğitim alacağın kesin.. GTÜ'nün Tübitakla, Bilim Vadisiyle falan organik bağları var. Rektör Aselsan yönetim kurulunda. Bunların çok fazla artıları var. Daha son 2 senedir reklamlarını yapıyorlar o sebeple sıralaması diğer okulları yavaş yavaş geçiyor. Bu sene 40K olabilir diyorlar ama bakalım bekleyip göreceğiz.

Dün Oracle'dan görüşme talebi aldım, evet kendimi geliştirdim ancak okulun bunda payı çok fazlaydı...

• razer, logitech, ne bileyim intel gibi firmalarda çalışmak istiyorsam elektrik elektronik mi seçmeliyim yoksa bilgisayar mühendisliği mi ?

anlatmak istediğim bilgisayarla alakalı elektronik parçalar mouse olur anakart olur ekran kartı falan
  • Hocam nasip olursa önümüzdeki sene sınava gireceğim. Liseye girdiğimden beri bilgisayar mühendisliği istiyorum. Hedefim Boğaziçi inşallah :D

Konunun tamamını okuyamadım fakat ilk mesajda sadece GTÜ den mezun olduğunuzu yazmışsınız. Master veya doktora yapmadınız sanıyorum. Okulu bitirdikten sonra master ve doktora yapmak sadece akademik alanda mı işimize yarar? Okuldan mezun olduğunuzda işiniz hazır mıydı ve başlangıç maaşınız nasıldı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ancak Galatasaray üniversitesi Bilg. Müh. nde mi okusam yoksa Boğaziçi Matematik bölümüne yönelip orada kendimi geliştirip bilgisayara yönelsem karar veremedim. yardımcı olursanız sevinirim.
  • Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Panda ayısı

razer, logitech, ne bileyim intel gibi firmalarda çalışmak istiyorsam elektrik elektronik mi seçmeliyim yoksa bilgisayar mühendisliği mi ?

anlatmak istediğim bilgisayarla alakalı elektronik parçalar mouse olur anakart olur ekran kartı falan

Selam,

Kendin araştırarak cevap bulabilirsin.

Razer'in sitesine girip iş ilanlarına bakarsın, hangisi varsa onu seçersin. Benim gördüğüm hep bilgisayar müh ile alakalı işler. Diğer firmaları da sen arat. Google açıyoruz, firma adı boşluk "careers" yazıyorsun. Sonra bakıyorsun işte :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Uncharitable

Hocam nasip olursa önümüzdeki sene sınava gireceğim. Liseye girdiğimden beri bilgisayar mühendisliği istiyorum. Hedefim Boğaziçi inşallah :D

Konunun tamamını okuyamadım fakat ilk mesajda sadece GTÜ den mezun olduğunuzu yazmışsınız. Master veya doktora yapmadınız sanıyorum. Okulu bitirdikten sonra master ve doktora yapmak sadece akademik alanda mı işimize yarar? Okuldan mezun olduğunuzda işiniz hazır mıydı ve başlangıç maaşınız nasıldı?

Selam,

İnşallah hedeflerini yakalarsın. Master yapıyorum ancak yalandan şu anda iş yoğunluğundan ona vakit ayıramıyorum ne yazıkki.. Yüksek ve Doktora iş hayatında sizleri ileri götürecek şeylerdir sadece akademik olarak düşünmeyin. Yüksek Lisans ve Doktoralı çalışanlar için şirketler devletten ek para alırlar, hatta sizlerin maaşının yarısını bilmem kaçını devlet öder bu sebeple şirketler hele hele doktoralı birilerine bayılır, hem iş biliyor hemde az masraf oluyorsunuz. Yurtdışı için de yüksek ve doktoranız varsa çok büyük avantajı var.

GTÜ'dne mezun olmadan işe başladım ben. Eski firmam geldi ve toplu şekilde GTÜ mezunu işe aldı. Şu aralar GTÜ Mezunları için 3-4 arası değişir maaş aralığı daha azı ve daha çoğu alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GriSakal7

Merhabalar,Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ancak Galatasaray üniversitesi Bilg. Müh. nde mi okusam yoksa Boğaziçi Matematik bölümüne yönelip orada kendimi geliştirip bilgisayara yönelsem karar veremedim. yardımcı olursanız sevinirim.

Selam,

Boğaziçi Matematik mezunu arkadaşım var ilk senede aylaklık yaptı özel ders falan verdi sonraki senelerde okulda kaldı vs derken şimdi yazılım şirketlerinde analistlik yapıyor. BM varken Matematik yazıpta sonradan BM yaparım ya demek hata olur... Galatasaray BM hakkında bilgim olmamakla birlikte.

DURSUN ÖZBEK İSTİFA!!!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.