eem okuyorum hocam ben sadece bilgisayar okusaydım daha mı iyi olurdu diye sordum. tr de hangi şirketler yapıyor? trde durumun yurt dışına göre kötü olduğunun farkındayım, belki yurt dışınada çıkabilirim.
Daha iyi mi olurdu bilemeyiz.. EEM de iyi ancak BM alanına kayacaksan keşke dersin tabi. TR de birçok şey y.dışına göre kötü. Sadece beton üretebiliyoruz daha doğrusu yapıyoruz. TR 'de hangi şirketler yapıyor kısmını anlamadım :(
quote:
Orijinalden alıntı: ebecogi
Ve hocam sizce TRde yabancı şirketler mi daha iyidir genel olarak yoksa yerli şirketler mi? Maaş, insana saygı, çalışma ortamı, ekstralar vs...
Süper soru.. Sence? Yabancılar insan gibi davranıyor sana. Ben yabancı şirkette çalışıyorum, yöneticilerin türk ancak şirket kültürü var ona uymak zorundalar. Giriş çıkışlarımız serbest, sana güveniyorlar, 40 saatten fazla çalışırsan ben bu kadar fazla calıstım diyorsun ve izin kullanıyorsun. Senin sözüne güveniyorlar. Bizim çalışanımız bize yalan söylemez diyorlar. Maaş olarak da iyi veriyorlar, zaten dolar olmuş Allahuekber dağları.. TR de çalışabileceğiniz en iyi yerler genelde yabancı şirketler. Üzücü ancak bizim insanımız birbirini ezmeyi sömürmeyi arkasından iş çevirmeyi daha iyi yapıyor. Oysa müslüman biziz?
quote:
Orijinalden alıntı: Awersomeboythislikemii
Hocam Hacettepe nasıl sizce?
Güzel, eğitimi çok güzel BM için iyi bir tercih.
quote:
Orijinalden alıntı: lol567
hocam halen oyun oynama vakti bulabiliyor musunuz?
ahaha yok ya nerde. Şu laptobu bile elime aldığımda hanım kızıyor. Oyun oynamıyorum ancak arada kendi kendime bazı şeyleri deniyorum, bilgilerimi taze tutmak ve yeni şeyler öğrenmek için. Sosyallik anlamında genelde, konser, tiyatro yapıyoruz. Sık gezmeye gidiyoruz. Y.içi Y.dışı.. İşten eve geldimi laptop bakasın gelmiyor tv8 açıp beynimi çalıştırmayacak şeyler izliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: orcnd
mühendis değilim programcıyım. mühendislik eğitiminde en çok faydasını gördüğünüz dersler nelerdir. dışarıdan kendimi eğitmek için soruyorum
Algoritma ve Veriyapıları en büyük eksiklik. Programcılar genelde şu şöyle çözülürü biliyor ancak mühendis gibi düşünme yetenekleri olmuyor. Her mühendis bu yetenege sahip değil bu arada. Yeni bir problem oldugunda bu problemi nasıl çözmeliyim diye parçalara böler ve o işi çözer mhendis. Annanem mühendislik okumadı ama alası :)
quote:
Orijinalden alıntı: Sandor Clegane
Hocam ÇAP ve yan dal hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer önerirseniz hangi bölümlerle önerirsiniz? Diğer bir sorum da yazılım mühendisliği için hangi alana yönelinmesini tavsiye edersiniz?
Lüzumsuz fantazi. Hiç gerek yok. Hakkıyla yapsan da bir disiplinde genelde devam edeceksin. EEM ve BM yap yine ikisinden birini yapacaksın. Attığın taş kolunu yorduğuna değer mi bilmem. Yazılım mühendisliğinde bulut bilişim, big data, siber güvenlik araştırın.
quote:
Orijinalden alıntı: Hazreti Bruce Wayne
Eşit ağırlık mezunu birisi ve hiç sayısal ders görmemiş birisi Bilgisayar Mühendisliği hedefleyebilir mi ve okuyabilir mi? Ben eşit ağırlık mezunuyum fakat 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümüne gidip dgs ile mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum sizce çok zorlanır mıyım?
Normal bir sayısalcı ne kadar zorlanırsa o kadar zorlanırsın. Azmedersen yaparsın hepsini. Birde bu başlamış herhalde yeni nesilde. Sayısalcılar yaparda sözelciler yapamaz gibi. Yav hepiniz aynı dandik eğitimi alıyorsunuz bu neyin afrası tafrası anlamıyorum. Zorlanırsan da pes etme, kolay olursa sıkıntı zaten. Demek ki daha zor birşey yapabilirdin.. Zoru seç ve limitlerini gör yap!
quote:
Orijinalden alıntı: fb.1907
Ingilizce olmadan nereye kadar gidebilirsin
Edirneye kadar. Şaka bir yana TR'de belki halbelkader birşeyler yaparsın ancak çok iş seçeneğin olmaz. Öğren. 2 ayda öğrenirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: lol567
Hocam iyte'nin bm puanı egeden yüksek. Ege 38k ile alıyor iyte 29k ile alıyor
Süper haber eğitimi çok daha iyi çünkü [:'
quote:
Orijinalden alıntı: cezaalp
Merhaba ben de bu sene yeni mezun oldum :)
Bizim meslek için çoğu kişi mühendislik değil yaa tarzı konuşuyor , sizin görüşünüz nedir?
ahaha bu klasik ya. Ben GTÜ kazanmışım ilk sene kadıköye gittim kitap almaya. Orada durakta amcanın birisi ne okuyorsun dedi dedim BM GTÜ'de, benim oğlan da ... (fason bir bölüm söylüyor) okuyor olsun seninkisi de iyi diyor. Ulen dedim bilmiyor birde eziyor :)) Sen kimle çalışacaksın bu değerlendirmeyi kim yapacak o önemli. O insanlar seni işe almıyorlar, işe alacak insanlarda bu istek var mı devam edecek mi onların bakış açısı ne ona bak. Dünyanın en büyük şirketlerini incele bakalım bi son 20 senede kimler varmış şimdi kimler var. Bunları bilmeyen cahil cühela da "onlar mühendis mi yaaa, liseli cocuklar onu yapıyor yeaa " diyor. Ağzına kürekle vuracaksın. Cebinde 50 lira oldu mu adam sanıyor kendini.
quote:
Orijinalden alıntı: aksmoke99
cevap için teşekkürler bir sorum daha var yapay zeka mesela 6-7 yıl sonra big data veya siber güvenlikçilerin yerini alır mı yani yapay zeka bil mühendisleri içinde tehlike mi
Bununla ilgili otomasyonlar yapıyoruz. Her seferinde insan ihtiyacı azalıyor bu doğru. Yapay zeka, makine öğrenmesi ve elde edilen bilgilerin işlenmesi gelecekte insanları işsiz bırakacak. kasiyere ihtiyaç olmayacak belki 10 seneye. Amazon Go var aç bak. Bu otomasyonları yaparsan daha değerli olursun tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: j3exp
Merhaba, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi hakkında bilginiz var mı? Önerir misiniz?
Çok bir bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem. Üniversite kıyaslamayı nasıl yapman gerektiğini ilk entryde bulabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Artyom A. C.
İyte 29K hocam. 2013'te 42K idi her sene 3.5K ilerleye ilerleye 29.8K oldu bu sene :D
BM'ler hep ileri gidiyor hadi hayırlısı.
quote:
Orijinalden alıntı: Sadoo54
Teknoloji fakulteleri hakkinda bilginiz var mi? Ise alimlarda Muhendislik/Teknoloji fakultesi ayrimi yapiliyor mu? Marmara Universitesinde dusunuyorum.
Ya bu yeni türedi herhalde. Okulları, üniversiteleri bızıklaya bızıklaya bihal oldular. Fakültenin nereye kime bağlı oldugundan çok, ders veren hocalar kimler, neler öğretecekler onlara odaklan. İş alımda sadece mühendis olmasını bekliyor büyük şirketler. O saygığım dünyanın en büyükleri onlara bile bakmıyor. Adam bizim ihtiyacımızı karşılayacak mı karşılamayacak mı ona bakıyorlar. Marmara eğitim olarak GTÜ'den kötü ancak daha bir üniversite.. Kendi aldığım eğitimle kıyasladığımda.. He GTÜ gidip o kadar sıkıntı çekmeye değer mi bilemedim hakkında hayırlısı olsun, kötü tercih değil ;)
quote:
Orijinalden alıntı: amönyak
Hocam merhabalar ben seneye sınava giricem sizce BMnin ders içeriği donanım tasarımı tarzı bir işte çalışmak için yeterli midir yoksa ee mi seçmek lazım
ufff donanım tasarımı ne çok bilmiyorum.. BM de biz Devreler, Lojik dersi ve bir iki tane daha zor ders almıştık.Bunları destekleyecek büyük projeler yapmıştık sensörler eldivenler robotlar falan. Yazılımla çok ilgilenmeyeceksen EEM oku? Bir günü nasıl geçiyor ona bak, sen hangisini istiyorsun onu seç.
quote:
Orijinalden alıntı: Uni2019
Bildiğim şu başarılar var Mit de post-doc olan biri, Chicago üniversitesinde profesör biri, co founder biri var, bir de google summer of code a çok öğrenci kabul alıyormuş öyle diyorlar. 2011 de Türkiye'den 7kişinin 4ü bu okuldan, pardus 64bit burda port edilmiş.
Okuldan sadece bir hoca beni okula heveslendiriyor ve onun sayesinde bir şeyler öğrenebileveğimi düşünüyorum o da pardus 64 bit portu yapılmasını sağlayan, pardus için çoklu masaüstü ortamı (çomak) projesini yapan, bir çok kişinin summer of code a kabul edilmesini sağlayan, her sene yüzlerce kişiyi dersten bırakan algoritma hocam.
Sınava tekrar girmek konusunda da ailemi ikna edemiyorum
Mit- Chicago iyi diğerleri sıradan başarılar ne yazık ki.. Pardus'da çalışmak o kadar abartılacak birşey değil. GTÜ'de dersleri zar zor geçen adamlar o projelerde kral oluyordu...
Sınava tekrar girmek konusunda ailene şunu söylemelisin. Neden bir daha girmeni istemiyorlar. Maddi sebeplerse, başka bir mesleği yaptıgındaki maddi bilançoyu çıkar sonra BM yi çıkar. Arada çalışma kalitesini, yaşam sevincini falan da kat. Eğer hala ikna olmuyorlarsa eyv de git su sat yine de okuyacağım da. TR'de ne yazıkki aileler kendi hayal ettikleri hayatı cocuklarına yaşatmak için onun isteklerini dikkate almıyorlar. Yarın birgün şu kızla evleneceksine kadar gider bu.
quote:
Orijinalden alıntı: migap1
Hocam İzmir yüksek teknoloji enstitüsü bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında bilginiz var mı acaba oralardan mezun insanlarla çalıştınız mı veya muhabbetiniz oldu mu
Çalıştım gayet bilgili kişilerdi. İyi mühendislerdi.
quote:
Orijinalden alıntı: Nike
Yeni Mezun= 3K - 4.5K ,
2-3 yıl tecrübeli birisi 5K-6K,
3-5 yıl tercrübeli birisi 6K-10K
5-10 yıl tecrübeli birisi 10K-15K ... diye gidiyor. Bunun yanında özel sağlık sigortanız, primleriniz, yol yardımlarınız, spor yardımlarınız vs vs şirketine göre değişiyor.
Özellikle yeni mezun için bu paraları Türkiye'de kazanabilmeniz için ya çok şanslı olmanız lazım yada mezun olduğunuzda müthiş donanımlı olmanız lazım ve büyük bir kurumsal şirkete girmeniz lazım diğer türlü imkansız.
Herkes onun üstündeki maddeyi atlamış herhalde. Kendinizi geliştirirseniz, iyi çalışırsanız. Bu maaşlar benim aldığım maaşlar arkadaşlar. Hava civa atma değil. GTÜ mezunu arkadaşlar da benzer maaşları alıyorlar. Geçtiğimiz dönem ayrıldığım iş yerinde dolarla maaş alıyordum ve çok dolgundu.. Evet 5 senelik benle beraber aynı yıla sahip kişilerden çok fazla alıyordum. Hala da öyle.. O sebeple scalanın bir ucu var birde sonu var... İyi eğitim almanız şansınızı yükseltiyor. İlk entryde bildiklerimi anlattım, sizlerde onları uygulayın sizlerde daha çok kazanın inşallah. Emin olun ne kadar kazanıyorsanız o kadar gidiyor :)) Bu ay 14K kredi kartı ödeyeceğim bakalım ne yapacağız...
quote:
Orijinalden alıntı: Nike
Yazılım Mühendisliği mezunuyum programlama derslerinin yanında yazılım proje yönetimi dersleri veriliyor. (Zaman yönetimi, gereksinimler, kalite yönetimi vs. vs.)
Bu dersleri ben BM okurken de aldım. GTÜ'de siz okurken bu süreçlerin derslerini alıyorsunuz hatta uygulamasını yapıyorsunuz. Ben C dersi alırken falan o zaman Havelsan da proje müdürü bir abimiz vardı. Onlarla beraber birşeyler yapıyorduk. Her ödev için kullanım kılavuzu gibi bir döküman yazmak zorunluydu.. O abi 30 sayfa çıkarıyordu döküman bizlerden de onun gibi yapmamız bekleniyordu. Özetle okudugunuz okul çok önemli. Her BM yazan her Yazılım mühten iyi değildir diye değiştirmek lazım belkide..
quote:
Orijinalden alıntı: Dr. Donanım
konuda iyi sallanıyor yok yeni mezun 3.5-4k maaş alırmış da bilgisayar mühendisliğiyle yazılım mühendisliği farklı şeylermiş de he anam he. sanki türkiyede değil silikon vadisindeyiz.
ahaha ah be arkadaşlar atsam benim ne faydama? Maaşım mı artacak? Egom mu artacak? GTÜ mezunu birilerini bulun sorun o fiyatlardan aşağısını almışsa yazık etmiş kendisine. Geçen seneki şirketimizdeki yeni mezun arkadaşımız 2k $ kazanıyordu bizden... O zaman dolar düşüktü tabi yine de hesapla. Ben ilk işe başladığımda 2.600 TL alıyordum. O ücretleri herkes almıyor almak istiyorsanız yapmanız gerekenleri anlatıyorum zaten...