Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için:Bilkent,Koç,Boğaziçi üniversitelerinden hangisini seçmeliyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Puanın yeterli olursa tabii ki Bilkent bursluyu seç derim. Bilgisayar mühendisliği teknik eğitim konusunda Türkiye'de en iyisi Bilkenttir. Tabi daha da önemlisi senin kendi kendini geliştirmendir. Çevre olaraksa, zekası ve çalışmasıyla gelmiş garibanı ile baba parasıyla gelmiş zengini aynı sayıdadır. Tabi bu zengin kısım, diğer bazı özel üniversitelerdekiler kadar beyinsiz değildir. Çünkü burssuz da olsa belli bir puan alman gerekir Bilkent'e girebilmen için. Eğer puanın yetmezse Bilkent burslu için, ODTÜ tercihin 2. sırada olmalıdır.
  • Her üç üniversite de kendilerine göre artı/eksileri olan üst seviyede üniversiteler tabi ki. Yalnız akademik anlamda şöyle bir kıyas yapacağım; Bilkent ve Boğaziçi'nde hoca çeşitliliği çok daha fazla. Koç'un öğretim kadrosu yıldızlar karmasını andırıyor, belli ki çok seçiciler ama öğretim üyesi sayısı diğer iki üniversiteye göre daha az, yarısı kadar falan. Bu da seçmeli dersler anlamında sıkıntı yaratabilir, çeşitlilik az olur.

Eğitim kalitesi ve yurtdışı olanakları anlamında birbirlerine yakın üniversiteler, ancak Bilkent'i biraz daha önde görüyorum eğitim ve araştırma anlamında. Sosyal anlamda Boğaziçi tabi ki isim yapmış bir üniversitemiz, ayrıca İstanbul Ankara'ya göre çok daha sosyaldir. Burs ve yurt konusunda yorum yapamayacağım, web sitelerini incelemek gerekli.

Yalnız bu üniversiteleri mezuniyet sonrası iş anlamında kıyaslama, her türlü çok iyi yerlere gelinir, bu üniversitelerin vereceği altyapı ve etiket kuvvetlidir. Şu şundan çok daha üstündür diyemeyiz. Not ortalaman yüksek olursa hoca referansları ile Avrupa ve ABD'de sayılı üniversitelerde yüksek lisans/doktora şansın da yüksek.

• Bazı konular hortlamayı hak ediyor
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.