Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için:Bilkent,Koç,Boğaziçi üniversitelerinden hangisini seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu üniversitelerin birbirlerine göre avantajlarını ve dezavantajları hakknda bana yardımcı olursanız sevinirm. her alanda karşılaştırılmasını merak ediyorum(eğitim kalitesi,yurtdışı olanağı,sosyal imkanlar,alınan burslar,yurtlar, vs. vs.) [öncelikli tercihim istanbul olması yönündedir]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şinanay -- 18 Temmuz 2011; 17:52:37 >

• arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim özellikle bu üniversitede okuyan,okumuş yada bi yakını okuyan, okumuş olan kişilerin bilgileri çok değerli bnm için
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar93

up
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox123

up

Alıntıları Göster
    bilkent tartışmasız türkiyenin en geçerliliği olan okuludur bilgisayarda, çevreni adam gibi yaparsan asla açıkta kalmazsın, tanıdığım çok insanlar var, biz yatarak bitirdik bilgisayarı başkentte ama onları iyi kastırıyorlardı yani ingilizcen kötüyse tabi işin var demektir paso essay ödevi dayarlar önüne, sosyallik ortam falan zaten bilkent yani ayrı bir dünya, yurt vs bilmem zaten ankaradayım arkadaşlarım da burdandı, ulaşım konusu sıkıntı olmaz düzenli servisleri vardır tunus caddesinden, sıhhiyeden de bir yerden kalkıyor da tam bilmiyorum, koç boğaziçi konusunu bilemem, ama maddi durumun varsa özele git derim, elde edeceğin başarıdan çok edineceğin çevre geleceğini belirler çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

bilkent tartışmasız türkiyenin en geçerliliği olan okuludur bilgisayarda, çevreni adam gibi yaparsan asla açıkta kalmazsın, tanıdığım çok insanlar var, biz yatarak bitirdik bilgisayarı başkentte ama onları iyi kastırıyorlardı yani ingilizcen kötüyse tabi işin var demektir paso essay ödevi dayarlar önüne, sosyallik ortam falan zaten bilkent yani ayrı bir dünya, yurt vs bilmem zaten ankaradayım arkadaşlarım da burdandı, ulaşım konusu sıkıntı olmaz düzenli servisleri vardır tunus caddesinden, sıhhiyeden de bir yerden kalkıyor da tam bilmiyorum, koç boğaziçi konusunu bilemem, ama maddi durumun varsa özele git derim, elde edeceğin başarıdan çok edineceğin çevre geleceğini belirler çünkü

eyw. saol arkadaşım. ankarada okumaya karar verirsem zaten hiç düşünmeden bilkenti seçmek isterim ama istanbul daha çok cezbediyor beni. özelleri tercih et demişsin ama boğaziçi de sosyal olanaklar çevre bakımından bu özel üniversitelere yakın bir kalitede değilmidir?? birde bilgisayar mezunuymuşsun iş olanakları falan nasıl bilgilendirebilirmsin?

• quote:

Orijinalden alıntı: şinanay

quote:

eyw. saol arkadaşım. ankarada okumaya karar verirsem zaten hiç düşünmeden bilkenti seçmek isterim ama istanbul daha çok cezbediyor beni. özelleri tercih et demişsin ama boğaziçi de sosyal olanaklar çevre bakımından bu özel üniversitelere yakın bir kalitede değilmidir?? birde bilgisayar mezunuymuşsun iş olanakları falan nasıl bilgilendirebilirmsin?

iş olanağı bol açıkçası, özellikle mobil alanda kendini geliştirirsen çok rahat edersin çünkü sektör türkiyede çok yeni ve çoğu kişi bilmiyor ne nasıl oluyor, yani rakibin olacak adamlardan bir adım daha önce olursun, iphone için çok var geliştirici de android ve windows phone 7 için pek yok, ben mesela android için takılıyorum şu an, gerçi bireysel olarak birşeyler yazıyorum marketten vermeyi düşündüğüm için ama iş olarak da bulunmaya başlar bir 4-5 sene sonrasında, şu an oyun yapan uygulama yapan gerizekalı firmaların çoğu eski s60 ve s40 platformları için zorluyorlar şanslarını, geleceği göremeyen yok olur gerçeği ile yakında yüzleşirler hatta iyi bir fikirle çıkarsan kosgeb ile falan kendi işini bile kurabilirsin, gerçi devletle uğraşılmaz ama vergi almıyorlar avantajı orda, onun haricinde dbms ve network konularına hakim adamlar asla işsiz kalmaz, ben mesela oracle db için sertifika kasıyorum şu an, bunun üzerinde oracle java da alabilirsem efsane olur onun haricinde ms veriyor böyle şeyleri, cisco dan network için alabilirsin, alması zordur ve alan yüksek maaş alır falan filan olaylar böyle, onun haricinde staj zamanındayken aselsanı sormuştuk 2750 lira her yıl + %10 artış demişlerdi, orası için gömülü sistemler, haberleşme falan gerek, yani c c# falan bilmen gerek, havelsan için javayı iyi bilmen gerek, daha basit düşünüyorsan ufak bir şirkette programcı olarak falan takılabilirsin de, aklıma gelenler bunlar ama şu an başlasan 1800 ve üzeri alırsın, part time başlayan arkadaş var okulu bitmedi daha 1250 alıyor yani mesela haftada 2 tam 1 yarım gün giderek

çevre olayına gelince, bilkente koça gelen insanla boğaziçine gelen insanın profili aynı değil, olay inek gibi çalışmak da boğaziçine girmek değil yani, tanıdıklar ve ettikleri nüfuzlar meselesi sana yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 18 Temmuz 2011; 23:10:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şinanay

quote:

iş olanağı bol açıkçası, özellikle mobil alanda kendini geliştirirsen çok rahat edersin çünkü sektör türkiyede çok yeni ve çoğu kişi bilmiyor ne nasıl oluyor, yani rakibin olacak adamlardan bir adım daha önce olursun, iphone için çok var geliştirici de android ve windows phone 7 için pek yok, ben mesela android için takılıyorum şu an, gerçi bireysel olarak birşeyler yazıyorum marketten vermeyi düşündüğüm için ama iş olarak da bulunmaya başlar bir 4-5 sene sonrasında, şu an oyun yapan uygulama yapan gerizekalı firmaların çoğu eski s60 ve s40 platformları için zorluyorlar şanslarını, geleceği göremeyen yok olur gerçeği ile yakında yüzleşirler hatta iyi bir fikirle çıkarsan kosgeb ile falan kendi işini bile kurabilirsin, gerçi devletle uğraşılmaz ama vergi almıyorlar avantajı orda, onun haricinde dbms ve network konularına hakim adamlar asla işsiz kalmaz, ben mesela oracle db için sertifika kasıyorum şu an, bunun üzerinde oracle java da alabilirsem efsane olur onun haricinde ms veriyor böyle şeyleri, cisco dan network için alabilirsin, alması zordur ve alan yüksek maaş alır falan filan olaylar böyle, onun haricinde staj zamanındayken aselsanı sormuştuk 2750 lira her yıl + %10 artış demişlerdi, orası için gömülü sistemler, haberleşme falan gerek, yani c c# falan bilmen gerek, havelsan için javayı iyi bilmen gerek, daha basit düşünüyorsan ufak bir şirkette programcı olarak falan takılabilirsin de, aklıma gelenler bunlar ama şu an başlasan 1800 ve üzeri alırsın, part time başlayan arkadaş var okulu bitmedi daha 1250 alıyor yani mesela haftada 2 tam 1 yarım gün giderek

çevre olayına gelince, bilkente koça gelen insanla boğaziçine gelen insanın profili aynı değil, olay inek gibi çalışmak da boğaziçine girmek değil yani, tanıdıklar ve ettikleri nüfuzlar meselesi sana yardımcı olur

Alıntıları Göster
    okey saolasın(her ne kadar işle,progrmlarla ilgili olan bazı kısımlarını anlayamasamda) ben boğaziçini çevre ve sosyalleşme adına hep methini duyduğum için dediklerine şaşırdım doğrusu

• İstediğin yeri öv digerini eleştir ama boğaziçine asılsız laflar ettrmem! boğaziçine girmek için ineklemeden önce kafa gerekiyor, olmayan adam zaten özele gidiyor, oradaki burslularla birlikte aynı imkanlarla aynı eğitimi görüyor. O burslularda nası bi mide var ki, kendinin yanından geçemeyecek sadece cebine güvenen insanlarla sosyalleşebiliyor, çevre yapıyor :) boğaziçindeki kulüp örgütlenmesi, uluslararası akademik örgütlenme türkiyede başka hangi okulda var bi araştırın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GodSmacker

İstediğin yeri öv digerini eleştir ama boğaziçine asılsız laflar ettrmem! boğaziçine girmek için ineklemeden önce kafa gerekiyor, olmayan adam zaten özele gidiyor, oradaki burslularla birlikte aynı imkanlarla aynı eğitimi görüyor. O burslularda nası bi mide var ki, kendinin yanından geçemeyecek sadece cebine güvenen insanlarla sosyalleşebiliyor, çevre yapıyor :) boğaziçindeki kulüp örgütlenmesi, uluslararası akademik örgütlenme türkiyede başka hangi okulda var bi araştırın lütfen.

eğer senin de paran varsa ve parası olan insanlarla birlikteysen, senin de elin güçlüyse başkalarına karşı kendini ezdirmeden oldukça yükseklerde gezersin zaten, ineklemeden önce kafa olması gerekmiyor, öss zekayı ölçmüyor, hiçbir zaman da ölçmedi, oturup inekleyen çalışan alıyor puanını, toplamda 12 deneme sınavı falan çözerek girmiştim sınavdan da erken çıkmıştım başkent oldu açıkta kalmadık gerçi ona da şükür ama ineklesem ben de alırdım daha iyi yerleri yani, burslu dediğin insanları sadece oturup çalışmalarına bakarak üst sınıfa koyarak nasıl bir zihniyette nasıl bir dar görüşte olduğunu gösteriyorsun, ki bu kafa jaguarlı öğrenci temsilcisi mi olur muhabbetini de başlatan kafaydı, aptallaşmayın yani bursluları da biliyorum normalleri de, normaller içinde piyasacının allahı da varken aklının hayalinin almayacağı insanlar da var, ben 4 sene boyunca toplasan okula 1 sene gittiysem anca gitmişimdir, şimdi benim yapmadığım ödevler girmediğim quizler yüzünden, son gece çalışarak düzenli bakmadığım için kaybettiğim puanlar yüzünden başarılı olanların yanında utanmam gerekiyor yani, komiksin gerçekten

• tam tersine 3 sene deli gibi çalışıp 3 kere sınava giren ama yine de tıp kazanamayan insanlar var, lise sonda düzenli bi çalışmayla sayısalda ilk 500 e giren birçok tanıdıgm var. Bu senin tezini tek başına çürütüyor zaten. Öss hem zekayı hem bilgiyi ölçüyor. Dediğin gibi parası olan ama başarısız adam özele gidip kendi denkleriyle okuyacak, orada çevre yapacak, çünkü başka şansı yok. Sen boğaziçini hakkari üniyle karıştırıyosun heralde; burada her türlü çevrenin allahı var. Para babalarının ogullarından tut da eski devrimci çocuklarına kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodSmacker -- 19 Temmuz 2011; 15:49:14 >
  • quote:

tam tersine 3 sene deli gibi çalışıp 3 kere sınava giren ama yine de tıp kazanamayan insanlar var, lise sonda düzenli bi çalışmayla sayısalda ilk 500 e giren birçok tanıdıgm var. Bu senin tezini tek başına çürütüyor zaten. Öss hem zekayı hem bilgiyi ölçüyor. Dediğin gibi parası olan ama başarısız adam özele gidip kendi denkleriyle okuyacak, orada çevre yapacak, çünkü başka şansı yok. Sen boğaziçini hakkari üniyle karıştırıyosun heralde; burada her türlü çevrenin allahı var. Para babalarının ogullarından tut da eski devrimci çocuklarına kadar...

tamam tamam haklısın 10 numarasın, odtü için de aynı şeyleri söylüyorlar biliyoruz biz merak etme
  • quote:

quote:

tam tersine 3 sene deli gibi çalışıp 3 kere sınava giren ama yine de tıp kazanamayan insanlar var, lise sonda düzenli bi çalışmayla sayısalda ilk 500 e giren birçok tanıdıgm var. Bu senin tezini tek başına çürütüyor zaten. Öss hem zekayı hem bilgiyi ölçüyor. Dediğin gibi parası olan ama başarısız adam özele gidip kendi denkleriyle okuyacak, orada çevre yapacak, çünkü başka şansı yok. Sen boğaziçini hakkari üniyle karıştırıyosun heralde; burada her türlü çevrenin allahı var. Para babalarının ogullarından tut da eski devrimci çocuklarına kadar...

tamam tamam haklısın 10 numarasın, odtü için de aynı şeyleri söylüyorlar biliyoruz biz merak etme

Alıntıları Göster
    Sonunda gerçekleri görebildiğinize sevindim

• quote:

Sonunda gerçekleri görebildiğinize sevindim

tabi tabi görüyorum, yahu ne saçmalıyorsun arkadaşım ya, yapma bunu ya devlet en fazla başkentle bir olur o kadar, ikimizin çevre ve ortam anlayışları oldukça farklı belli ki, lise sonda düzenli çalışma dediğin tüm senelerin tekrarı olan dersaneden geçerek oluyor zaten, benim tezimi nereye çürütüyorsun, zeka falan ölçmüyor öss, ölçmeyecek de, bunu da açık açık söylüyorlar tek başına zeka birşey değil diye halbuki o zekalar tek başına bugünkü dünya düzenini etkilemiş, geçin bunları ya, edebiyat sorusuyla fen sorusuyla nereye zeka ölçüyorsun sen

• quote:

İstediğin yeri öv digerini eleştir ama boğaziçine asılsız laflar ettrmem! boğaziçine girmek için ineklemeden önce kafa gerekiyor, olmayan adam zaten özele gidiyor, oradaki burslularla birlikte aynı imkanlarla aynı eğitimi görüyor. O burslularda nası bi mide var ki, kendinin yanından geçemeyecek sadece cebine güvenen insanlarla sosyalleşebiliyor, çevre yapıyor :) boğaziçindeki kulüp örgütlenmesi, uluslararası akademik örgütlenme türkiyede başka hangi okulda var bi araştırın lütfen.

biraz ağır eleştirmişsin

bundan bi kaç yıl sonra
    sende "kendinin yanından geçemeyecek sadece cebine güvenen insanlar" ın emrinde çalışmak için iş başvurusunda bulunacaksın...

• quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

quote:

biraz ağır eleştirmişsin

bundan bi kaç yıl sonra
    sende "kendinin yanından geçemeyecek sadece cebine güvenen insanlar" ın emrinde çalışmak için iş başvurusunda bulunacaksın...

Kompleks hocam, eminim bir burssuz ile oturup konusmamistir bile.

• Neyse ya bosuna vakit kaybediyoruz bu forumda. Bu adamlara laf anlatılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi bir insan

Neyse ya bosuna vakit kaybediyoruz bu forumda. Bu adamlara laf anlatılmaz.
    İmkanı olsaydı ABD nin en iyi 20 üniversitesinden birisine sırf özel üniversite oldukları için gitmeyecek biri varmı bu forumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 20 Temmuz 2011; 3:48:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

İmkanı olsaydı ABD nin en iyi 20 üniversitesinden birisine sırf özel üniversite oldukları için gitmeyecek biri varmı bu forumda?

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşım ne dememizi bekliyorsun ki ? Sana x'e gir mezun olunca 5 milyarla işe başlıcaksın mı dememiz gerekiyor ? Bu işin tek çözümü var, tüm o ünilere gidiceksin, hocalarla ve varsa öğrencilerle konuşucaksın. Sonra kampüsü gez, ne biliyim kütüphanesine falan bak. Yada burada sidik yarışının içinde rotanı çiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Ya arkadaşım ne dememizi bekliyorsun ki ? Sana x'e gir mezun olunca 5 milyarla işe başlıcaksın mı dememiz gerekiyor ? Bu işin tek çözümü var, tüm o ünilere gidiceksin, hocalarla ve varsa öğrencilerle konuşucaksın. Sonra kampüsü gez, ne biliyim kütüphanesine falan bak. Yada burada sidik yarışının içinde rotanı çiz.

evet tamamen katılıyorum. zamanını ayırıp bu 3 üniversiteyi de görmelisin. sonuçta hayatına yön verecek bi karar. hiç "kim uğraşıcak" demeden ankara ve istanbula git ve direk hocalardan, öğrencilerden bilgi al. burda herkes kendi kafasındaki veya okuduğu üniversiteyi övmekten başka bişey yapmıyor. burada doğru sonuca ulaşman çok zor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.