|
Bilgisayar Mühendisliği için en iyi üniversiteler (2. sayfa)
-
-
Ytu nun onune hacettepeyi alalim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hacettepe’nin yaninda ytü’nün esamesi bile okunmaz mi diyorsun hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ytü bilgisayar 4. sınıf öğrencisiyim. Hacettepe bilgisayar okuyan 2 arkadaşım, İTÜ bilgisayar okuyan 2 arkadaşım, Tobb bilgisayar okuyan 3 arkadaşım var.
Ytü'nün hacettepe'nin gerisinde kalmasının düşünülmesinin nedeni müdek akreditasyonunun 2016'dan beri yenilenmemiş olması ve eğitimin %100 ingilizce olmamasıdır. Müdek başvurusu bu yılın başında yapıldı ancak pandemiden dolayı müdek kurumu başvuru değerlendirmelerini erteledi. En geç 2 yıl içinde akreditasyon gelir. Eğitimin %100 ingilizce olması daha iyi olur muydu bilemiyorum, türkçe olunca öğrencilerin konuyu daha çok anladıklarını düşünüyorum. Zaten herhangi bir konuyu araştırırken ingilizce bilmek şart oluyor o yüzden mecburen öğreniyorlar.
Öte yandan, hacettepe gerçekten prestijli bir üniversite çünkü dünya üzerindeki genel sıralamalarda dereceye giriyor içindeki tıp fakültesi, mühendislikler gibi değerli bölümlerden dolayı. Zaten bu sene 11k sıralamadan 7.8k taban sıralamasına ulaşması, öğrencilerin hacettepeye ne kadar güvendiğini gösteriyor.
Benim ytü'den itü'ye bilgisayara geçiş yapan arkadaş eğitim kalitesi arasında pek fark olmadığını söylemişti.
Tobb zaten iş garantili, Tobb bilgisayar da ytü bilgisayar gibi %100 ingilizce değil. 3 tane dönem oluyor ve öğrencilerin çoğu roketsan, havelsan gibi ünlü savunma sanayi firmalarında staj yapıyor, mezun olunca da buralara giriyorlar.
Eğer savunma sanayii'de çalışma hedefin varsa Ankara'daki üniversiteler her zaman daha avantajlıdır ama İstanbul'da çalışmak istiyorsan itü,ytü seçmeni öneririm, itü ve ytü bilgisayar mühendisleri mezunları, özel sektör tarafından en çok talep edilen mezunlardır. (Kaynak: Kariyer net'in işveren indeksi).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 4 Aralık 2020; 18:16:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X