Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği için en iyi üniversiteler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir 6 7 okulluk sıralama yapılsa durum ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam

• bende bir bilgisayar müh. adayı olarak araştırmalarım sonucunda şöyle bir sıralama yaptım kendimce

1-bilkent
    2-odtü
    3-boğaziçi
    4-koç
    5-itü
    6-sabancı-tobb

3 büyük şehirde olduğu taktirde bundan sonrası pek fark etmez.
  • Eyvallah hocam. Bir de Özyeğin, Bahçeşehir, YTÜ Hacettepe gibi okullar klasman olarak ne kadar farklıdır bunlardan? Özellikle YTÜ ve Hacettepe Türkiye içinde prestijli okullar gibi isim olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Eyvallah hocam. Bir de Özyeğin, Bahçeşehir, YTÜ Hacettepe gibi okullar klasman olarak ne kadar farklıdır bunlardan? Özellikle YTÜ ve Hacettepe Türkiye içinde prestijli okullar gibi isim olarak.

yazın ytü'ye geçmeyi düşünüyordum; makina mühendisliğine. ama pek olumlu şeyler duymadım açıkcası. kimle konuştuysam sakın gelme vs.. dedi. Koç, sabancı, bilkent, tobb dışında özel üniversite okunmasından yana değilim. Hacettepe prestijlidir. yukarıda saydıklarımın sonra hacettepe gelir. mezunlar falan genelde iyi yerlerde. Ben olsam bahçeşehir'e, özyeğin'e falan gitmezdim.
  • Hocam yazdığın sıralama bilgisayar için araştırılmış bir sıralama mı yoksa mühendislik için genel mi?

• quote:

Hocam yazdığın sıralama bilgisayar için araştırılmış bir sıralama mı yoksa mühendislik için genel mi?

araştırmalarım sonucunda kendimce bir sıralama yaptım bilgisayara göre. urap'a göre fırat üni, atatürk üni, ytü falan Boğaziçi'den Koç'dan falan iyi onlara pek aldanmamak lazım.

mezunlarla konuştum, LinkedIn'e falan baktım bunun sonucunda bi sıralama yaptım bunu, 2 sene önce üniye girdiğimden beri araştırıyorum yalnız.

bilgisayar için biraz fanboyluk yapmış olabilirim Bilkent=boun>odtü>koç=itü
    EE için Bilkent>odtü>boun>koç

odtü kkk'dan vaz mı geçtin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 17 Mayıs 2016; 0:48:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyle oldu gibi hocam ya mezuna kalıcam ya da %50 TOBB, %50 Sabancı, veya aileme bağlı ücretli Bilkent yazmayı düşünüyorum Sıralamaya göre Hacettepe veya YTÜ de olabilir. Veya tam burslu Bahçeşehir. O okul da yer olarak çevre olarak falan çok iyi gibi.

ODTÜ KKK son altrrnatifim oldu veya Havacılık yazarsam önlere yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 17 Mayıs 2016; 10:38:58 >
  • quote:

Öyle oldu gibi hocam ya mezuna kalıcam ya da %50 TOBB, %50 Sabancı, veya aileme bağlı ücretli Bilkent yazmayı düşünüyorum Sıralamaya göre Hacettepe veya YTÜ de olabilir. Veya tam burslu Bahçeşehir. O okul da yer olarak çevre olarak falan çok iyi gibi.

ODTÜ KKK son altrrnatifim oldu veya Havacılık yazarsam önlere yazarım.

Durumun varsa Bilkent'i yaz pişman olmazsın.
  • Bilkent çok mümkün değil gibi hocam, onun yerine diğer alternatifler olunca öğrencilik daha rahat geçer gibi.5 sene sonra çıkınca pişman olmayacağımı düşünüyorum fakat belli olmaz gibi yazıp yazmamak. Sıralama olarak ücretli Bilkentle ilgili bir sıkıntım olmayacak ama şu anlık ilk alternatiflerimden değil gibi.
  • Bilgisayar mühendisliğinde tercih edecek arkadaşlara yardımcı olabilirim.

- 4 yıldan fazladır sektördeyim.
    - Londra, Istanbul, New York ve Singapur da şubeleri olan bir şirkette çalışıyorum.
    - 30+ ülke gezdim gördüm yaşadım.

falan filan... İnsanlar saçma sapan tercihler yapıyorlar diye yardım amaçlı soruları cevaplıyorum. Memleketin parlak çocukları saçma yerlerde okumasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Bilgisayar mühendisliğinde tercih edecek arkadaşlara yardımcı olabilirim.

- 4 yıldan fazladır sektördeyim.
    - Londra, Istanbul, New York ve Singapur da şubeleri olan bir şirkette çalışıyorum.
    - 30+ ülke gezdim gördüm yaşadım.

falan filan... İnsanlar saçma sapan tercihler yapıyorlar diye yardım amaçlı soruları cevaplıyorum. Memleketin parlak çocukları saçma yerlerde okumasın.

kocaeli bilgisayar nasıl hocam
  • Buradan o iyi bu kötü gibi yazıp çizen atıp tutan çok olacaktır. Mantıklı cevap vermek gerekirse sayısal verileri göz önüne almak gerekir. Kocaeli mezunları da iş bulurlar ancak ne kadara bulurlar ve eğitim seviyeleri nerelerde onlara bakmak lazım.

- Hocalarından bir tanesi mi ne ABD de okumuş master yapmıs gelmiş. Dİğerleri yerli.
    - Yayın sayısına bakmak lazım. Uluslararası yayınlarda ne kadar atıf almıs. Türkiyede yayın diyince daha fazla yayın yapan değil atıf edilen yayın önemlidir. Herkes copy paste birşseyler yazmaya çalışıyor.
    - Sosyal şartlarına bakmak lazım ulaşım vs.
    - Mezunlarını Linkedin den araştırıp nerelerde çalışıyorlar bakmak lazım.

Piyasada Kocaeli mezunu 1-2 kişi gördüm tanıdım. Bilgi birikimleri iyi değildi. Ha bu demek değil ki hepsi öyle.. Ben olsam tercih etmezdim. Gebze Teknik mezunuyum ben bir araştır derim tutarsa ne ala. Çok ama çok zor okuması, yaptıkları projeler falan... Sektöre çıktığında donanımlı oluyorsun.

Her yerde paylaşıyorum ama yararı olur sana da. Öncelikle bilgisayar mühendisi nedir ne iş yapar ve sonra GTÜ ile ilgili soruları yanıtladığım sayfaya bakmanı öneririm.www.gebzeteknikforum.com/wp

Tercih zamanı tekrar yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Buradan o iyi bu kötü gibi yazıp çizen atıp tutan çok olacaktır. Mantıklı cevap vermek gerekirse sayısal verileri göz önüne almak gerekir. Kocaeli mezunları da iş bulurlar ancak ne kadara bulurlar ve eğitim seviyeleri nerelerde onlara bakmak lazım.

- Hocalarından bir tanesi mi ne ABD de okumuş master yapmıs gelmiş. Dİğerleri yerli.
    - Yayın sayısına bakmak lazım. Uluslararası yayınlarda ne kadar atıf almıs. Türkiyede yayın diyince daha fazla yayın yapan değil atıf edilen yayın önemlidir. Herkes copy paste birşseyler yazmaya çalışıyor.

Piyasada Kocaeli mezunu 1-2 kişi gördüm tanıdım. Bilgi birikimleri iyi değildi. Ha bu demek değil ki hepsi öyle.. Ben olsam tercih etmezdim. Gebze Teknik mezunuyum ben bir araştır derim tutarsa ne ala. Çok ama çok zor okuması, yaptıkları projeler falan... Sektöre çıktığında donanımlı oluyorsun.

Her yerde paylaşıyorum ama yararı olur sana da. Öncelikle bilgisayar mühendisi nedir ne iş yapar ve sonra GTÜ ile ilgili soruları yanıtladığım sayfaya bakmanı öneririm.www.gebzeteknikforum.com/wp

anladım hocam benim ygs 95 bin kocaeli 60bin gtü 50 binle alıyor ve gtü git gide daha çok tercih edilmeye başladıgı için bu yıl 45 binlerden alır o kadar çekebilir miyim bilmiyorum birde benim hedefim 2/3 yıl yazılım evlerinde çalışıp tecrübe kazanıp kurumsal bankalara girmek benim %40 engelli raporum var askerlik sorunumda yok dizimde sorun oldugu için dışardan bakılınca yürürken falan gayet normal görünüyor ama sag dizim 70 dereceye kadar bükülüyor işte

• quote:

Orijinalden alıntı: rapçi doktor

quote:

Buradan o iyi bu kötü gibi yazıp çizen atıp tutan çok olacaktır. Mantıklı cevap vermek gerekirse sayısal verileri göz önüne almak gerekir. Kocaeli mezunları da iş bulurlar ancak ne kadara bulurlar ve eğitim seviyeleri nerelerde onlara bakmak lazım.

anladım hocam benim ygs 95 bin kocaeli 60bin gtü 50 binle alıyor ve gtü git gide daha çok tercih edilmeye başladıgı için bu yıl 45 binlerden alır o kadar çekebilir miyim bilmiyorum birde benim hedefim 2/3 yıl yazılım evlerinde çalışıp tecrübe kazanıp kurumsal bankalara girmek benim %40 engelli raporum var askerlik sorunumda yok dizimde sorun oldugu için dışardan bakılınca yürürken falan gayet normal görünüyor ama sag dizim 70 dereceye kadar bükülüyor işte

kocaeli üniversitesi çok kötü mezunları iş bulamıyo ben kocaeli mezunuyum

• Ben uzun zamandır araştırıyorum ve şunu hep söylüyorum. Boğaziçi genelde sözel bilimler için ve mezun olanlar genelde mühendislik değil yöneticilik yapıyor. Devlet olarak bakarsak bence ODTÜ>İTÜ>BOUN>YTÜ>Marmara=GTÜ şeklinde bir sıra var. Tabi bunlar benim araştırmalarım sonucunda yaptığım sıralama.

• Ege bilgisayar nasıldır

• Tigrerra kullanıcısına yanıt
    Ben Egeye kaldım hocam İlk 6 belli gibi, bunlardan sonra 2. klasman okullar bence şehir seçimlerine göre sıralamasız olarak YTÜ, Marmara, Özyeğin, Hacettepe, TOBB, Ege, İYTE, GTÜ şeklinde. Bunlardan akademik kadro olarak baskın gelen (yurtdışı ağı) vakıf olmasının avantajlarıyla TOBB-Özyeğin, devlet olarak ise İYTE-GTÜ var. Fakat yurtiçindeki prestijleri ve okulların konumları itibariyle YTÜ-Hacettepe-Ege baskın geliyor. Ben hem sıralamadan, hem de İzmir istediğim için Ege'ye kaydım gibi. Başa İYTE mi yazarım Ege mi bilmiyorum.
  • Hacettepe önde gelir ODTÜ ile zaten ilk olarak bu iki üniversitede açılmıştır bu bölümler 1977 yılında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aéquitas -- 27 Temmuz 2016; 4:21:23 >
  • quote:

Ben Egeye kaldım hocam İlk 6 belli gibi, bunlardan sonra 2. klasman okullar bence şehir seçimlerine göre sıralamasız olarak YTÜ, Marmara, Özyeğin, Hacettepe, TOBB, Ege, İYTE, GTÜ şeklinde. Bunlardan akademik kadro olarak baskın gelen (yurtdışı ağı) vakıf olmasının avantajlarıyla TOBB-Özyeğin, devlet olarak ise İYTE-GTÜ var. Fakat yurtiçindeki prestijleri ve okulların konumları itibariyle YTÜ-Hacettepe-Ege baskın geliyor. Ben hem sıralamadan, hem de İzmir istediğim için Ege'ye kaydım gibi. Başa İYTE mi yazarım Ege mi bilmiyorum.

Hocam ben konumu sebebi ile ege yazacagim. iyte kotu yerde universite secerken bu tarz ozellikler de cok önemli. Akademik olarak da ege deki prof sayisi yildiz dan fazla yani egitimi de iyidir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigrerra -- 27 Temmuz 2016; 13:17:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.