Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için uni kalitesi önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mesela elektrik inşaat makine vs bunlar için evet uninin kalitesi on plana çıkabilir çünkü bunlarla ilgili uygulamaları vs büyük ölçüde okudugun unide ogreniyorsun ve uninin kalitesi önemli oluyor

Ama bilgisiyar veya yazılım için durum farklı.çünkü unide ogrenmen gereken dersleri uday den vs ıtü odtudeki gibi öğrenebilir ve bir bilgisayarla uygulamasını yapabilirsin.yani uninin kaliteli olması şartı burda kalkıyor.

Bu düşüncem yanlis mi tamamen doğaçlama düşündüm unide kendim çaba sarfetmek istiyorum çünkü mezuna kalamam artık.düşüncem yanlis mi değilmi sebepleriyle soylermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabii ki önemli,
    Bir ODTÜ'de kendini geliştirmek var birde karabükte,yani çevrendeki arkadaşlarının rekabetinden tut hocalarına kadar bir sürü..
    Yani bunu şöyle düşün meslek lisesinde YKS'ye hazırlanan bir öğrenci ile fen lisesinde hazırlanan bir öğrenci..Ne yazık ki istisnalar kaideyi değiştirmez.
  • yanlış değil aslında

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği programlamacı,kodcu değildir.İyi bir okulda okursan Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği eğitimi alırsın.Diğerlerinde senin udemy'de öğrenirim dediğin yazılım dili ve kodlamayı öğretirler.
  • İstersen 2 yıllık bilgisayar programlama oku (üstüne 2 yıllık açıköğretim işletme yapıştır), sonra okan üniversitesi v.b. çakma üniversitelerde yüksek lisans ile bilgisayar mühendisliği oku, bilgisayar mühendisliği işi yine yaparsın.

Sadece işletme bile bitirsen ve ders dışında programlama öğrensen kendi başına (işletme olduğu için bayağı boş zamanın olur diye düşünüyorum) aynı şekilde bilgisayar mühendisliği mezunu olmana gerek kalmadan yazılım işlerinde çalışabilirsin..

ya da profil resmindeki adamın sektörüne girişirsin, sıkılıp daha sonra o sektörden ayrılır ve bilgisayar ile alakalı kurslara falan gidersin, orta halli bi yazılımcı olup hayatına devam edebilirsin...

sonuç olarak tek bir kapı yok aynı yola çıkan... bambaşka birçok hikaye olabilir @coni sins

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dh2dhy2 -- 11 Ağustos 2018; 12:51:21 >
  • Bilgisayar mühendisliğini yazılım dilinden ibaret sanmak yapacağınız en büyük hata olur.

Algoritma ve temel teorik eğitimi udemy'den alamazsın. Youtube'dan alamazsın.
    Bir yazılım dili yazmayı (evet yazılım dili yaratmayı), işletim sistemi yazmayı internetten kolay kolay öğrenemezsin.

Pratik sunucu kurma işlemlerini, sunucu kısayollarını vds'i youtube'dan öğrenemezsin.
    Bi programı yazmanın 100 yolu vardır ama en iyisini bulmak için okuman gerekir. Her türlü yazarsın, önemli olan spagetti gibi kodları birbirine karışmadan, işlemciyi yormadan en stabil programı yazmaktır.

Yoksa herkes program yazar :))
  • Geçen sene ben de böyle düşünüyordum bu yüzden pek çalışmadım ve 63k geldi ama forumu takip edince bilgisayar mühendisliğine ne kadar çok yönelim olduğunu fark edince düşüncelerim biraz değişti.
    Kendini geliştirmeyi çoğu kişi yapacak ,insanlar artık daha bilinçli ve sektörün isteklerinin farkında. Aralarından sıyrılmak üniversite adı ve ortamıyla olacak gibi gelmeye başladı. Mezuna kalıp adı olan bi üniversiteye gitmek bana daha yakın geliyor.
  • katılmıyorum üni kalitesi yalnızca üniden alacağınız bilgi kapasitesiyle ölçülmez. bütün faktörleri göz önünde bulundurmak gerekir. yani evet önemli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabii ki önemli,
    Bir ODTÜ'de kendini geliştirmek var birde karabükte,yani çevrendeki arkadaşlarının rekabetinden tut hocalarına kadar bir sürü..
    Yani bunu şöyle düşün meslek lisesinde YKS'ye hazırlanan bir öğrenci ile fen lisesinde hazırlanan bir öğrenci..Ne yazık ki istisnalar kaideyi değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni_hayatt -- 11 Ağustos 2018; 13:18:1 >
  • Üniversite çok önemlidir özellikle Mühendislik bölümlerinde. En basitinden Boğaziçi ve Odtü’deki İngilizce eğitimi ile Celal Bayar veya Karabük’teki İngilizce eğitimi aynı değil. Hocaların yeterliliğini hiç değinmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4216716F6 -- 11 Ağustos 2018; 13:13:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iron maiden iscisi

Bilgisayar mühendisliğini yazılım dilinden ibaret sanmak yapacağınız en büyük hata olur.

Algoritma ve temel teorik eğitimi udemy'den alamazsın. Youtube'dan alamazsın.
    Bir yazılım dili yazmayı (evet yazılım dili yaratmayı), işletim sistemi yazmayı internetten kolay kolay öğrenemezsin.

Pratik sunucu kurma işlemlerini, sunucu kısayollarını vds'i youtube'dan öğrenemezsin.
    Bi programı yazmanın 100 yolu vardır ama en iyisini bulmak için okuman gerekir. Her türlü yazarsın, önemli olan spagetti gibi kodları birbirine karışmadan, işlemciyi yormadan en stabil programı yazmaktır.

Yoksa herkes program yazar :))
    Yani yanlis düşünüyorum oyle mi

188k yım.mühendislik yazmiyim diyon öyle mi

• quote:

Orijinalden alıntı: yeni_hayatt

Tabii ki önemli,
    Tamam da meslek liseli kendi çabalarıyla internetten üzerinden planlı ve verimli ders çalışırsa fen lise ligi geçebilir

Bu durum kötü bilgisayar iyi bilgisayar durumuna benzer değilmi kotu deki adam kendi çabalarıyla iyi deki adam kadar bilgiyi internetten ogrenemezmi

Yukarda arkadaşlar olmaz diyor

• Yazılım alanına yöneleceksen hiç önemli değil. Zaten bilgisayar mühendislerinin çoğu yazılım alanına yöneliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Tamam da meslek liseli kendi çabalarıyla internetten üzerinden planlı ve verimli ders çalışırsa fen lise ligi geçebilir

Bu durum kötü bilgisayar iyi bilgisayar durumuna benzer değilmi kotu deki adam kendi çabalarıyla iyi deki adam kadar bilgiyi internetten ogrenemezmi

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: dh2dhy2

https://www.kizlarsoruyor.com/toplum-sosyal-iliskiler/q3167222-johnny-sins-i-taniyan-var-mi-aranizda-ne-is-yapar-necidir

Alıntıları Göster
    Nasil

• yanlısmı düsündüm ya
  • Ceng okuyan biri bunu güzel bir şekilde cevaplamıştı.Bu işin okulda öğretilen asıl önemli kısmı karşına çıkan problemlere nasıl yaklaşacağını öğrenmek ,analitik düşünmemi geliştirmek demişti.Mesela hacettepe ceng de mezun olana kadar 40 proje yapıyormuşsun yaklaşık olarak ve bunun sonucunda ister istemez problemi en pratik nasıl çözerim öğreniyorsun demişti .Üst noktalara çıkmak için üniversitenin de önemli yeri var bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • videolari izleyip gaza gelmeyin. universitenin tabii ki onemi var. adi olan universitenin daha da onemi var. surekli sunu okursun: ilk islerinden sonra uniye cok bakmazlar. o seviyeye gelmeni de buyuk oranda universite sagliyor zaten. elbette basaran insan var mi, var. ama daha bu tip bi sinavda bile tekrar hazirlanamam diyorsan bunca yuku nasil kaldiracaksin? mezuna kal ya da kalma demiyorum haddime degil. kendini iyi tani.

• Benim naçizane tavsiyem eğer gerçekten hevesliysen bir yıl daha hazırlan ve en azından Çukorva Üni. gibi ingilizce eğitim veren bir bilgisayar mühendisliğine girmeye çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: arobasgan

Benim naçizane tavsiyem eğer gerçekten hevesliysen bir yıl daha hazırlan ve en azından Çukorva Üni. gibi ingilizce eğitim veren bir bilgisayar mühendisliğine girmeye çalış.
    mezuna kalamam hocam olmazdurumlar el vermiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Alıntıları Göster
    Fen liseliyi geçemez çünkü o bilinç onda olsaydi zaten fen lisesini kazanirdi.

Aynisi universitede de var. Karabuklu kendini gelistiriyorda ODTÜ lu bos mu duruyor ? Karabuklu kendini 2x gelistirebiliyorsa ODTÜ lu 10x gelistirebilir.

Üstelik kötü okullara giden adamlarda ders calisma alışkanlığı olmuyor üstüne okulda kötü olunca ingilizce bile bilmeden mezun oluyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.