Şimdi Ara

malzeme mühendisliği mi,makina mühendisliği mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu iki bölüm arasında kaldım malzeme mühendisliği birazcık daha ağır basmakta ama sizlerin önerisi nedir bulma olanakları derslerin zorluğu vs vs
    yardımlarınızı bekliyorumm

• Derslerin zorlugu kisiden kisiye degisir, makine fizik, malzeme kimya agirlikli bir bolum.Is imkanlari makine muhendisinin daha fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malzeme mühendisliğide kıymetli bir bölümdür ancak makina bence daha ağır basar ve tavsiye ederim. Eğer malzeme bölümüne sempatin var ise oku makina mühendisliğini yap arkasından kompozit malzemeler üzerine yüksek lisans hem istediğin olsun hemde geleceğin malzemesi kompozit hakkında uzmanlaş.
    unutmayın öncelik bölüm tercihi olsun, 2.planda şehir tercihi yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertguney

malzeme mühendisliğide kıymetli bir bölümdür ancak makina bence daha ağır basar ve tavsiye ederim. Eğer malzeme bölümüne sempatin var ise oku makina mühendisliğini yap arkasından kompozit malzemeler üzerine yüksek lisans hem istediğin olsun hemde geleceğin malzemesi kompozit hakkında uzmanlaş.
    unutmayın öncelik bölüm tercihi olsun, 2.planda şehir tercihi yapın.

hocam tübitak malzeme mühendisliğini türkiye için geleceğin meslekleri arasında göstermekte
    türkiye bildiğiniz gibi montaj sanayii sistemine sahip bunun 5 yıl sonra montaj sanayii den çıkıp üretim sanayii sine geçmesini kastedmiş makina her zaman geçerli bir mühendislik onun da farkındayım...
    birde mesela bundan 10 yıl önce tekstil mühendisliği adeta tıp ile yarışırken şimdi puanları yerlerde sürünüyor

• -shadow-- kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi tekstilde geleceğin mesleğiydi :)
    ben makina mühendisiyim, malzemeyi çok severim ve üniversitede tüm malzeme seçmeli derslerini aldım. Malzeme okumak keyiflidir, ancak türkiye maalesef o kıvama gelmesini sektörin içinde olan birisi olarak zor görüyorum.
    malzeme bilgisi mekanik bilgisinden daha kıymetlidir ANCAK ülkemiz henüz o seviyede değil.
  • quote:

dediğin gibi tekstilde geleceğin mesleğiydi :)
    ben makina mühendisiyim, malzemeyi çok severim ve üniversitede tüm malzeme seçmeli derslerini aldım. Malzeme okumak keyiflidir, ancak türkiye maalesef o kıvama gelmesini sektörin içinde olan birisi olarak zor görüyorum.
    malzeme bilgisi mekanik bilgisinden daha kıymetlidir ANCAK ülkemiz henüz o seviyede değil.

çok iyi anladım hocam çalışma şartları da birazcık ağırmış galiba malzeme mühendisliğinin
  • zor diye biliyorum bende. mezun olduktan sonra nerelere geleceğini tahmin etmek çok zor. Ben dediğim gibi malzeme üzerine çok yoğunlaştım çokta sevdim ancak şuanda enerji sektöründe çalışıyorum. İşte bu yüzden makina mühendisliğini öneriyorum gercekten yelpaze çok geniş.
  • mertguney M kullanıcısına yanıt
    Peki hocam makinede hangi üniversiteler odtü itü ytü hariç (onlar tutmuyo da :)). birde makine okuyuup malzemede yüksek yapıp çift dal gibi çalışılabiliyormu @mertguney
  • quote:

zor diye biliyorum bende. mezun olduktan sonra nerelere geleceğini tahmin etmek çok zor. Ben dediğim gibi malzeme üzerine çok yoğunlaştım çokta sevdim ancak şuanda enerji sektöründe çalışıyorum. İşte bu yüzden makina mühendisliğini öneriyorum gercekten yelpaze çok geniş.

hocam pekii çalıştığın yerde malzeme mühendisi çalışan yok mudur?malzemeyi detaylı bir şekilde araştırdım aslında alan olarak çok geniş ama dediğin gibi nereye girersin nerede olursun kestirmek zor
    ama yinede bana sempatik bir bölüm gibi geliyor her zaman derler ya kendini geliştirirsen her yerde ekmek yersin diye şuan öyle düşünenlerdenim galibaa
    birde hocam malzeme mühendisliğiyle makina mühendisliği içli dışlı gibi bişeyler okumuştum onun doğruluk payı nedir acaba?çift anadal yapmak çoook zordur heralde hatta hayal gibi bişeydir ama ikinisi kendimde bağdaşlaştırabilir miyim okurken ??

• arkadaşlar öncelikle şunu söylemek isterim ki, imza yetkisi diploma vs. bu tarz şeyler hiç bir yerde karşınıza çıkmayacak. Siz bir işe girdiğinizde yada iş görüşmesinde karşınızdaki adam özgeçmişinizi eline alır ve sizin sıralamanıza göre sorular sormaya başlar. Hangi konudan ne kadar bilgi sahibisiniz bunu test etmeye çalışır. Diplomalar sizin etiketinizdir önemli olan sizin bilgi birikiminiz ve bunu ne kadar kullanabildiğinizdir. Yani yüksek lisans yapmak demek 2 meslek sahibi olarak anlaşılmasın, bir konu hakkında uzmanlaşmak diye yorumlayabiliriz.
  • mertguney M kullanıcısına yanıt
    Peki hocam siz hangi üni mezunusuuz ve makinede nereleri önerirsiniz @mertguney
  • quote:

Orijinalden alıntı: -shadow--

quote:

zor diye biliyorum bende. mezun olduktan sonra nerelere geleceğini tahmin etmek çok zor. Ben dediğim gibi malzeme üzerine çok yoğunlaştım çokta sevdim ancak şuanda enerji sektöründe çalışıyorum. İşte bu yüzden makina mühendisliğini öneriyorum gercekten yelpaze çok geniş.

hocam pekii çalıştığın yerde malzeme mühendisi çalışan yok mudur?malzemeyi detaylı bir şekilde araştırdım aslında alan olarak çok geniş ama dediğin gibi nereye girersin nerede olursun kestirmek zor
    ama yinede bana sempatik bir bölüm gibi geliyor her zaman derler ya kendini geliştirirsen her yerde ekmek yersin diye şuan öyle düşünenlerdenim galibaa
    birde hocam malzeme mühendisliğiyle makina mühendisliği içli dışlı gibi bişeyler okumuştum onun doğruluk payı nedir acaba?çift anadal yapmak çoook zordur heralde hatta hayal gibi bişeydir ama ikinisi kendimde bağdaşlaştırabilir miyim okurken ??

Çift anadal çok zor ama yapanda yok değil. Ben yenilenebilir enerji sektöründe çalışıyorum, bizde neredeyse malzemeci hiç yoktur.
    Şimdi içli dışlı konusuna gelirsek bazı makina müh. arkadaşlarım derki bizde malzemecilerin yaptığı işleri yaparız. O biraz kasar işte bir kısım işleri yaparsın ama özellikle demir-çelik-döküm-alümunyum üretim döküm tesislerinde hiçbir şey yapamazsın. Makinacı plastik ve kompozit konusunda kendini geliştirir. Malzemeci makinacının işini hiç yapamaz çünkü enerji,imalat,termodinamik bu gibi ana bilim dallarının eğitimini almazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: paradoks37

ben yeni mezun sayılırım 2009 selçuk universitesi mezunuyum. Sen önce sıralamanı söyle ben ona göre öneride bulunayım daha mantıklı olur :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paradoks37

ben yeni mezun sayılırım 2009 selçuk universitesi mezunuyum. Sen önce sıralamanı söyle ben ona göre öneride bulunayım daha mantıklı olur :)

hocam benim sıralama da kötü 160 binde sıralamam birkaç yerde makina mühendisliği geliyor malzeme mühendisliği de rahat geliyor
    makina için erzurumda şansını deneyebilrsin
    malzeme içinde konya,sakarya,trabzon,erzurum deneyebilrsin.
  • quote:

makina için erzurumda şansını deneyebilrsin
    malzeme içinde konya,sakarya,trabzon,erzurum deneyebilrsin.

pekii hocam erciyes nasıldır malzeme mühendisliğinde bilgin var mı?tavsiye eder misin?
  • birde hocam sana endüstriyel tasarım mühendisliğini sorucam acaba bigin var mı?biraz daldan dala atladım ama
    seni bulmuşken tüm sorularımı sorayım =)
    erciyeste okuyan arkadaşlarım vardı, anadoludaki iyi üniversitelerdendir, end.tas.müh. konusunda pek bilgim yok.
  • quote:

erciyeste okuyan arkadaşlarım vardı, anadoludaki iyi üniversitelerdendir, end.tas.müh. konusunda pek bilgim yok.

anladım hocam yardımların için çok çok teşekkür ederim
    o zaman öncelik tercihlerde makina mühendisliği yapıp ardından da malzeme yi sıralayayım ben en iyisi pekii hocam malzemeden mezun olanlar ortalama olarak ne kadar ücretten iş bulma imkanına sahip oluyorlar bilgin var mı?
  • :) yüz yılın en büyük yalanlarında bir kaç tanesi

1- X üniden mezun olanlar € 3000 maaş alıyorlar.
    2- Y bölümü mezunları okurken iş buluyorlar $ 4000 kazanıyorlar.
    3- X unisinden Y bölümünü bitirene patronlar firmalarını devrediyorlar. (buda benden)

mühendis adayları güzel kardeşlerim, lisans eğitimi sizin analitik düşenme yeteğinizi geliştirir. Mezun olduğunuzda işe girdiğinizde diceksiniz ki, bi bok öğrenmemişim ya da eee bu dersler bu işin neresinde :)

Siz siz olun çıplak diplomanın hiç bir işe yaramadığını unutmayın. Bol bol staj yapın, üretimde çalışın,tezgahtarlık yapın,pazarda limon satın, bankalarda fotokopi çekin ama yazlarınızı dolu dolu geçirin.

Hiçbir şeyin garantisi yok, örneğin odtü makinadan mezun olan her birey osmangazi makinayı bitirmiş olan tüm mezunlardan daha fazla para kazanmıyor bunu unutmayın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.