Şimdi Ara

malzeme mühendisliği mi,makina mühendisliği mi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertguney

:) yüz yılın en büyük yalanlarında bir kaç tanesi

1- X üniden mezun olanlar € 3000 maaş alıyorlar.
    2- Y bölümü mezunları okurken iş buluyorlar $ 4000 kazanıyorlar.
    3- X unisinden Y bölümünü bitirene patronlar firmalarını devrediyorlar. (buda benden)

mühendis adayları güzel kardeşlerim, lisans eğitimi sizin analitik düşenme yeteğinizi geliştirir. Mezun olduğunuzda işe girdiğinizde diceksiniz ki, bi bok öğrenmemişim ya da eee bu dersler bu işin neresinde :)

Siz siz olun çıplak diplomanın hiç bir işe yaramadığını unutmayın. Bol bol staj yapın, üretimde çalışın,tezgahtarlık yapın,pazarda limon satın, bankalarda fotokopi çekin ama yazlarınızı dolu dolu geçirin.

Hiçbir şeyin garantisi yok, örneğin odtü makinadan mezun olan her birey osmangazi makinayı bitirmiş olan tüm mezunlardan daha fazla para kazanmıyor bunu unutmayın.

yok hocam haklısın kesinlikle o konuda o şeylere inanmam bende senin gibi =) ama bir ortalaması da vardır heralde mezun olduktan sonra alınan maaşın

• ilk patronun yada firmanın sana söyleyeceği şudur : benden sana 1400TL net maaş önce sen göster kendini sonra biz seni görürüz :) o yüzden ilk iş yerinde parayı kafaya takmadan çalışacak kendini geliştirecek 2 yıl sonra firmaların karşısına daha dik çıkacaksın ve 2500 diyecen alacan 2000 oturcan masana :)
  • quote:

ilk patronun yada firmanın sana söyleyeceği şudur : benden sana 1400TL net maaş önce sen göster kendini sonra biz seni görürüz :) o yüzden ilk iş yerinde parayı kafaya takmadan çalışacak kendini geliştirecek 2 yıl sonra firmaların karşısına daha dik çıkacaksın ve 2500 diyecen alacan 2000 oturcan masana :)

=) anladım hocam pekiii sen bu kefeni ne kadarıyla yırttın =) şu an ki konumundan memnun musun??
  • ben 2010 yılı haziranda kesici ve tutucu takımlar yani makina ekipmanı diyeyim satışı yapan bir firmada satış mühendisi olarak başladım. Arkadaşlarım pazarlamacı mı oldun dedi dalga geçti ancak ben 2 yıl boyunca burda çalıştım ve türkiyede bir çok fabrikanın üretimine girerek hem kendimi geliştirdim, hem para kazandım. Satış işi güzeldir araban vardır, çalışma saatini sen belirlersin, güzelde satış yaparsan hem iyi prim alırsın hem kimse sana karışmaz. En önemlisi piyasa gezdiğin için çok çevren olur ve bol bol iş teklifi alırsın. Bu işi yapan mühendisler 1500 lira ile başlarlar başarılı olanlar 3 yıl sonra 3000 tl bandına otururlar. Ben geçen yıl şuanki işimden teklif aldığım için 3. yılı bekleyemedim :) , önü daha açık olduğunu düşündüğüm için enerji sektörüne geçtim. Bu iş daha prestijli bir iş dedik geldik şuanda iyi gibi gözüküyor, ama eski sektörde devam etseydim 5 yıl sonunda açacaktım kendi iş yerimi ya batacaktım ya koyacaktım çocugu :) kısmet olmadı göremedik.

• quote:

ben 2010 yılı haziranda kesici ve tutucu takımlar yani makina ekipmanı diyeyim satışı yapan bir firmada satış mühendisi olarak başladım. Arkadaşlarım pazarlamacı mı oldun dedi dalga geçti ancak ben 2 yıl boyunca burda çalıştım ve türkiyede bir çok fabrikanın üretimine girerek hem kendimi geliştirdim, hem para kazandım. Satış işi güzeldir araban vardır, çalışma saatini sen belirlersin, güzelde satış yaparsan hem iyi prim alırsın hem kimse sana karışmaz. En önemlisi piyasa gezdiğin için çok çevren olur ve bol bol iş teklifi alırsın. Bu işi yapan mühendisler 1500 lira ile başlarlar başarılı olanlar 3 yıl sonra 3000 tl bandına otururlar. Ben geçen yıl şuanki işimden teklif aldığım için 3. yılı bekleyemedim :) , önü daha açık olduğunu düşündüğüm için enerji sektörüne geçtim. Bu iş daha prestijli bir iş dedik geldik şuanda iyi gibi gözüküyor, ama eski sektörde devam etseydim 5 yıl sonunda açacaktım kendi iş yerimi ya batacaktım ya koyacaktım çocugu :) kısmet olmadı göremedik.

anladım hocam hayırlısı olsun zaten sen her ne kadar uğraşsanda Allahın dedidiği oluyor bence durum olarak hiçde fena sayılmazmış =) hatta idölüm diyebilirim
    iş çoğu meslekte olduğu gibi yine sende bitiyor anladığım kadarıyla sen ne yaparsan o oluyor...
    bu arada yaş kaç hocam?

• yaş 28, benim öğrenciliğimi anlatan bir foto :) bu 4. sınıfta geçtiğim derslerdir :)

https://store.donanimhaber.com/30/80/d4/3080d41e36e6ab22242271601cba87d4.jpg

malzeme mühendisliği mi,makina mühendisliği mi???

• quote:

yaş 28, benim öğrenciliğimi anlatan bir foto :) bu 4. sınıfta geçtiğim derslerdir :)

https://store.donanimhaber.com/30/80/d4/3080d41e36e6ab22242271601cba87d4.jpg

malzeme mühendisliği mi,makina mühendisliği mi???

Hocam masallah not ortalaman iyiymis :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar,
    tercih uzmanları tarafından tercih yardımı yapılan bir blog var.Tamamen ücretsiz topluma hizmet amacıyla yapıyorlar.Hayır gibi birşey.Rehberlik hocalarına bazen çekiniyosunuz soru sormaya ama bu adamlar harika her soruya cevap veriyolar en azından bize öyle oldu bütün sınıf rehberlikçimize resti çekip :) tercihlerimizi tercih uzmanı aradaşlar tarafından hazırladık ufak değişkikler olabilir onada bakacağız artık
    Arkadaşlarınıza tavsiye edin (En iyi arkadaşlarınıza iyliğiniiz dokunsun) böyle fırst kaç defa gelir...
    http://www.tercihyardim.com/
    faceden ve twitten tercihyardımları hakkında önerebilrsiniz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paradoks37

Peki hocam siz hangi üni mezunusuuz ve makinede nereleri önerirsiniz @mertguney

ben yeni mezun sayılırım 2009 selçuk universitesi mezunuyum. Sen önce sıralamanı söyle ben ona göre öneride bulunayım daha mantıklı olur :)

52000 hocam mf4
  • quote:

Orijinalden alıntı: bysolaris1

Arkadaşlar,
    tercih uzmanları tarafından tercih yardımı yapılan bir blog var.Tamamen ücretsiz topluma hizmet amacıyla yapıyorlar.Hayır gibi birşey.Rehberlik hocalarına bazen çekiniyosunuz soru sormaya ama bu adamlar harika her soruya cevap veriyolar en azından bize öyle oldu bütün sınıf rehberlikçimize resti çekip :) tercihlerimizi tercih uzmanı aradaşlar tarafından hazırladık ufak değişkikler olabilir onada bakacağız artık
    Arkadaşlarınıza tavsiye edin (En iyi arkadaşlarınıza iyliğiniiz dokunsun) böyle fırst kaç defa gelir...
    http://www.tercihyardim.com/
    faceden ve twitten tercihyardımları hakkında önerebilrsiniz...

Hocam oraya da bakyim hatta sordum sagolsunlar cevapladilar hemen ama bazi konularda sanki bilgi eksiklikleri var biraz ezbere is yapiyorlar gibi

• paradoks37 kullanıcısına yanıt
    uludağ makina müh.
    kocaeli end.muh 2.ogr.
    bilgi end. muh %50 burs (eğer istanbulluysan)
    osmangazi end. muh.
    dokuz eylül mak. 2.öğr.
    osmangazi mak.
    kocaeli mak.
    selçuk uni. makina

bulunduğun şehire göre bir sıralama yapabilirsin, senin puanına göre benim tavsiye edebileceklerim bunlar, eğer akdeniz bölgesindeysen adana ve gaziantepte duşünebilirsin.
  • mertguney M kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam çok sağolunda aklıma tek takılan şey endüstri mi makine mi ne gibi farklılıkları var bu arada kocaeli tercihim olacak sanırım @mertguney
  • paradoks37 kullanıcısına yanıt
    abicim ben makina mühendisiyim ama bir kez daha okusam endüstri müh. okumak isterdim :)
    lisans eğitimi biraz daha kolay ve ben açıkcası pek yağlı işler sevmiyorum, mekanizma tasarım üretim vs. pek sevmiyorum. Yaptığım ve sevdiğim işler satış-pazarlama ve proje yönetimi bunlar içinde makina müh. çok end. müh daha çok prim yapıyor. Eğer biraz işletmeci kafanız var ise yada esnaf çocuğuysanız makina müh. mezunu olduğunuzda bence end. müh. olarakta görebilirsiniz kendinizi.

Sanayide makinacı talebi daha çoktur finans sektöründe ise endüstri mezunları talebi çoktur.

Kahveci ağızıyla özetlemek gerekir ise : Takım elbiseli mühendis olacak isen End. Müh. , kot gömlek giyim ben rahat mühendis olmak istiyorsan da mak. müh. olacaksın. :)
  • mertguney M kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun bu kadar iyi anlatılır gerçekten makine okuyacağım o zaman :) tek iş üniversite seçimine kaldı @mertguney
  • mert güney doğru söylemiş bende malzeme mühendisi olarak ekleyeyim makina ölmez ama Türkiye'de malzeme mühendisinin itibar görmesinin en az bi 10 yılı var.
    malzeme hakkında kafana takılan birşey olursa pm atabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -shadow--

quote:

malzeme mühendisliğide kıymetli bir bölümdür ancak makina bence daha ağır basar ve tavsiye ederim. Eğer malzeme bölümüne sempatin var ise oku makina mühendisliğini yap arkasından kompozit malzemeler üzerine yüksek lisans hem istediğin olsun hemde geleceğin malzemesi kompozit hakkında uzmanlaş.
    unutmayın öncelik bölüm tercihi olsun, 2.planda şehir tercihi yapın.

hocam tübitak malzeme mühendisliğini türkiye için geleceğin meslekleri arasında göstermekte
    türkiye bildiğiniz gibi montaj sanayii sistemine sahip bunun 5 yıl sonra montaj sanayii den çıkıp üretim sanayii sine geçmesini kastedmiş makina her zaman geçerli bir mühendislik onun da farkındayım...
    birde mesela bundan 10 yıl önce tekstil mühendisliği adeta tıp ile yarışırken şimdi puanları yerlerde sürünüyor

Boşver şimdi Tübitak ı filan onlar boş işler iş dünyası Tübitak böyle demiş şöyle demiş dinlemez.

Olaya çok yanlış açıdan bakıyosun bikere makine Mühendisliği, malzemenin üstüdür, malzemenin her yaptığını yapabilir ama malzeme müh sınırlıdır, belli başlı işler.

Hiçbir iş adamı malzeme için ayrı makine için ayrı mühendis almaz işe, 1 tane makine müh alır işi ona yaptırır. Ve makine müh asla ölmeyecek bir meslektir. Çünkü her alanda iş yapabilir 6 ayrı dalda imza yetkisi bulunan geniş iş alanına sahip bi bölümdür.

Dünyanın en eski alanlarından biridir makine hatta inşaat ile beraber oluşmuştur. Çünkü makine hayatın bir parçası haline gelmiş artık herşey makine ile.

Yalnız bu bölüm en zor mühendislik bölümüdür, eğer gerçekten ben bu mesleği severek yaparım ders çalışırım kendimi geliştiririm diyosan mutlaka makine yazmalısın.

Yok ben sosyal bi insanım çok kanamam diyosan zaten malzemede yazma çünkü emek isteyen fedakarlık isteyen bi bölüm yatarak geçemezsin makinede. Çalışman kendini geliştirmen gerekirki bi işe yarasın bende makine okuyorum yardımcı olmaya çalışırım sorularına

• quote:

abicim ben makina mühendisiyim ama bir kez daha okusam endüstri müh. okumak isterdim :)
    lisans eğitimi biraz daha kolay ve ben açıkcası pek yağlı işler sevmiyorum, mekanizma tasarım üretim vs. pek sevmiyorum. Yaptığım ve sevdiğim işler satış-pazarlama ve proje yönetimi bunlar içinde makina müh. çok end. müh daha çok prim yapıyor. Eğer biraz işletmeci kafanız var ise yada esnaf çocuğuysanız makina müh. mezunu olduğunuzda bence end. müh. olarakta görebilirsiniz kendinizi.

Sanayide makinacı talebi daha çoktur finans sektöründe ise endüstri mezunları talebi çoktur.

Kahveci ağızıyla özetlemek gerekir ise : Takım elbiseli mühendis olacak isen End. Müh. , kot gömlek giyim ben rahat mühendis olmak istiyorsan da mak. müh. olacaksın. :)

Harbiden güzel anlatmışsın hocam. Ama bide şu açıdan bakmak gerekir yaşayacağınız bölge neresi?

Çünkü iş alanı bölgeden bölgeye değişiyor. Mesela akdeniz bölgesinde adana gibi hatay osmaniye gibi yerlerde makine çok iş yapıyor çünkü ithalat ihracat çok özellikle arap sektörüne. Kaldıki Adana'nın organize sanayisi malum devasa biyer.

Bide ben yağı makineyi çok severim o yüzden makine okuyorum 2ye geçtim ama 4-5 yıldır bu sektörde yazları değerlendirip kendimi geliştiriyorum çok imalat gördüm ve bana bunlar çok zevkli geliyor. Aynı zamanda lider ruhlu bi insanım. Şahsen (yaşadığım bölgenin şartlarına göre konuşuyorum) burda endüstri yi kimse tınlamaz büyük iş adamları patronlar hep makine müh. Benimde hem idarecilikte hem imalatta gözüm var inş olacakta hayırlısı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

mert güney doğru söylemiş bende malzeme mühendisi olarak ekleyeyim makina ölmez ama Türkiye'de malzeme mühendisinin itibar görmesinin en az bi 10 yılı var.
    malzeme hakkında kafana takılan birşey olursa pm atabilirsin.

Hocam mezun olayım desen zaten 5 yıl gecicek bastas da çalışan bi muhendis buldum uzunca konuştum birde konyada geri donusumde çalışan birini buldum genel ama ikisinden de edindiğim izlenim ne okursan oku is sende bitiyor

• bende aynı şeyi diyorum iş sende bitiyor ama bence makinanın önü daha açık bir yandan da herkes makinacı.
    metalurjide bi alanda gelişmen lazım mesela ben ısıl işlemciyim stajım ısıl işlem şuanki işim ısıl işlem ama imkanım olsa alüminyum sektörüne geçmek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

bende aynı şeyi diyorum iş sende bitiyor ama bence makinanın önü daha açık bir yandan da herkes makinacı.
    metalurjide bi alanda gelişmen lazım mesela ben ısıl işlemciyim stajım ısıl işlem şuanki işim ısıl işlem ama imkanım olsa alüminyum sektörüne geçmek isterim.

Abladim hocam peki kaçıncı sinifsiniz suanda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.