Şimdi Ara

malzeme mühendisliği mi,makina mühendisliği mi??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

Yüksek lisans öğrencisiyim

Anladım hocam pekii memnyn musunuz genel olarak çünkü sizin disinizda 2 tanede calisana sordum memnunlardi gerek maddi gerek manevi

• quote:

Orijinalden alıntı: mertguney

malzeme mühendisliğide kıymetli bir bölümdür ancak makina bence daha ağır basar ve tavsiye ederim. Eğer malzeme bölümüne sempatin var ise oku makina mühendisliğini yap arkasından kompozit malzemeler üzerine yüksek lisans hem istediğin olsun hemde geleceğin malzemesi kompozit hakkında uzmanlaş.
    unutmayın öncelik bölüm tercihi olsun, 2.planda şehir tercihi yapın.

+1
  • paradoks37 kullanıcısına yanıt
    yol gösterebildiysem ne mutlu bana, umarım istediğin okulu kazanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: -shadow--

quote:

Anladım hocam pekii memnyn musunuz genel olarak çünkü sizin disinizda 2 tanede calisana sordum memnunlardi gerek maddi gerek manevi

mesleğimden memnunum parasal olarak askerliğimi yapmadığım için maaşım istediğim düzeyde değil ama önü açık.
    orta düzey Kocaeli Eskişehir makina kazanmış olsaydım malzeme okumazdım ama Yıldız metalurji tutuyorsa ve gerçekten istiyorsan yaz ama gidip Anadolu falan yazacaksan makina oku tavsiyem budur.

• quote:

quote:

quote:

mesleğimden memnunum parasal olarak askerliğimi yapmadığım için maaşım istediğim düzeyde değil ama önü açık.
    orta düzey Kocaeli Eskişehir makina kazanmış olsaydım malzeme okumazdım ama Yıldız metalurji tutuyorsa ve gerçekten istiyorsan yaz ama gidip Anadolu falan yazacaksan makina oku tavsiyem budur.

Anladım hocam gerçekten çok yararlı oldu çok teşekkür ederim

• quote:

yol gösterebildiysem ne mutlu bana, umarım istediğin okulu kazanırsın

Hocam sıralamam 74923, makine, mekatronik mühendisliği falan istiyorum. Makinelere karşı ilgim var. Hangi üniversiteyi önerirsin?
  • yaşadığın şehir neresi
  • quote:

yaşadığın şehir neresi

istanbul
  • istanbuldaki birine konyaya ve adanaya gitmek zor o yüzden sırasıyla

kocaeli 2.öğr.
    sakarya
    konya ve adana yazabilirsin bence.

arkadaşlar önce şuna karar vermek lazım, universiteye gitmekteki öncelikli amaç gezmek mi eğitim mi :)

gezmekse eğer okulların eğitim sistemini araştırın

eğitim ise okulların farabi ve erasmus anlaşmalarını inceleyin

okullarda 1,8 ortalama zorunluluğu veya bağlantılı ders sistemi veya kredi sınırlandırılması vardır, her okulda bu değişkendir bunları da araştırmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

istanbuldaki birine konyaya ve adanaya gitmek zor o yüzden sırasıyla

kocaeli 2.öğr.
    sakarya
    konya ve adana yazabilirsin bence.

arkadaşlar önce şuna karar vermek lazım, universiteye gitmekteki öncelikli amaç gezmek mi eğitim mi :)

gezmekse eğer okulların eğitim sistemini araştırın

eğitim ise okulların farabi ve erasmus anlaşmalarını inceleyin

okullarda 1,8 ortalama zorunluluğu veya bağlantılı ders sistemi veya kredi sınırlandırılması vardır, her okulda bu değişkendir bunları da araştırmanızı tavsiye ederim.

Okumak hocam, mümkünse çift anadal yapmak :D Metalurji ve Malzeme hakkında bilgin var mı peki?
  • pazar pazar bana tekrardan yazdırma :)

bir kaç konuda yorumlar yazdım o konuda oralardan bir bak istersen
  • quote:

pazar pazar bana tekrardan yazdırma :)

bir kaç konuda yorumlar yazdım o konuda oralardan bir bak istersen

Tamam :)
  • konuyu diriltsem kizmazsiniz herhalde, ben o kadar sacma bir puan aldim ki ne yapacagim bilmiyorum.

oncelikle 29k yaptim mf4'te yani hem makine hem metalurji guzel yerlerde girebiliyorum. Ancak cok kararsizim. IYTE makine mi ITU Metalurji mi hic bilemiyorum. Bugune kadar makine diye tutturmustum sonrasinda acaba neden istiyorum dedim ve b*k gibi kaldim kendi kendime. 10 gunum var ve kafam cok karisik bu iki bolumden biri olacagi kesin. Ancak iki meslegi de yapabilecekken hangisini yapmak daha uygun olur sizce? Iyi gunler...
  • Ikisi de kendi alanlarinda farkli meslekler ikisini de iyi arastirip calisma alanladi vs. Ona gore kendine uygun olani seçmeni tavsiye ederim.Sana illa su az para kazandirir bunun getirisi olmaz vs. Diyeceklerdir ama kendine uygun meslegi sectiginde illaki Allahin izniyle guzel yerlere gelir hakkini alirsin insallah.

• quote:

Ikisi de kendi alanlarinda farkli meslekler ikisini de iyi arastirip calisma alanladi vs. Ona gore kendine uygun olani seçmeni tavsiye ederim.Sana illa su az para kazandirir bunun getirisi olmaz vs. Diyeceklerdir ama kendine uygun meslegi sectiginde illaki Allahin izniyle guzel yerlere gelir hakkini alirsin insallah.

az parasindan daha cok yapmak istedigim seye bakiyorum, metalurji hemen hemen her zaman makinenin altinda yer aliyormus, benim istedigim de kendim bir ekibin basina gecip uretimin basinda olmak ondan bana ters oldugunu farketttim o nedenle iyte makine'ye kaydim gibi.
  • aslında bizim de kafamız çok karışık, mf4 72000 lerde sıralamaya ne önerirsiniz. İstanbul da metalurji mi (ytü veya marmara(ingilizce)) yoksa anadolu üniversitelerinde fırsat olacak bölümler var mı?
    mesela uludağ veya kocaeli otomotiv tavsiye eder misiniz?
  • Yazdıklarınızı okudum benim de kafama takılan konudur. malzeme mi makine mi diye. benim itü metalurji ve malzeme müh ile gazi makine tutuyo hangisi daha mantıklı olur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.