Şimdi Ara

Kimya mı bilgisayar mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40k say sıralamam var. Bilkent kimya 46k, odtü kimya 58k. Daha çok bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ama bu sıralamaya çok da iyi okullar gelmiyor, bilkent- odtü kafamı karıştırıyor. Bir el atın dostlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• YTÜ mat mühendisligi öneririm ben bu sıralamaya fazlaca yazılım dersi var ve anladığım kadarıyla guzel bir okuldan mezun olmak istiyorsunuz
    Hatta belki yatay geçiş yapıp daha kendinize uygun bir bölüme de geçiş yapabilirsiniz YTÜ de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü yaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilkent kimya

• Dogannbulbill kullanıcısına yanıt
    Mat mühendisliğinin iş alanı biraz dar diye duydum hocam, yine de araştırayım. Evet güzel bir okul olmasını istiyorum ama sonuçta 4 sene sonra okul bitmiş olucak meslekle uğraşmak zorunda kalıcam, bölüm içeriği vs. olarak bilgisayar mühendisliği daha çok ilgimi çekiyor. Bu sıralama civarında ankara, gazi, kocaeli, sakarya falan geliyor. Bunların arasından önereceğiniz biri var mı?

• fortunateson kullanıcısına yanıt
    Odtü'ye hayranım ama bölüm olarak emin değilim hocam. Senin bilgin var mı

• Bölümle ilgili bilgin varsa anlatır mısın biraz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _nikolatesla _ kullanıcısına yanıt

ben odtü yazdık tutsa bilkent yazardım imkanları çok daha iyi hocam

• İmkanları çok çok iyi biliyorum ama biraz daha devlet üniversitesinde okumak istiyorum odtü'nün etiketi de ayrı tabii. Ama bölüm adına emin olamıyorum bir türlü, temel bilim olduğu için üstüne bir de yüksek lisans yapmak gerekecek muhtemelen. Ders olarak da matematiğim daha iyi kimyadan, matematikle uğraşmayı da daha çok seviyorum.

• Elektrik, makineden sonra iş alanı en geniş bölümler bilgisayar ve kimyadır. İkisinde de pişman olacağını sanmam. Tavsiyem bilgisayar ama ödtü etkisi illa ki olacaktır kimyada.

• odtü istatisik'e baktınız mı hiç? Ayırca youtube'da odtü kimya bölümü için tanıtım videosu çekmişlerdi geçen sene (2020 senesi için), eğer cidden kimya düşünüyorsanız o videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

• Dogannbulbill kullanıcısına yanıt

Kesinlikle katılıyorum çok mantıklı yorum.

Mat mühendisliği’nin iş alanı çok geniş hedefi bilgisayar olan birisi için daha iyi.

Hocam çok zor bi bölüm öncelikle. İnşaat sektörü şu anda krizde olabilir ama odtü mezunu olacaksınız sonuçta ve kontenjanlar da azaltıldı baya tr genelinde, yani mezun olduğunuzda fazla rakibiniz olmayacak. İnş müh en son bitecek meslek bu krizler gelip geçer.

• matematiğiniz iyiyse istatistik bölümü size daha uygun. bence: odtü istatistik. yıldız mezunu bir tanıdığım var (istatistik bölümü mezunu. ) yazılımcı olarak iş hayatına devem ediyor üstelik saygı duyulan biri çevresinde. bence araştırın.

Odtü deyince kimyayı kast ettiğini sandım hocam, şimdi dikkat ettim emojiye. İnşaat istemiyorum, sektör şu an çok iyi de olsa istemezdim yapabileceğim bir alan değil.

• *sharku* kullanıcısına yanıt
    Direkt bilgisayar mühendisliği okumak olmaz mı hocam, istatistikten yazılıma yönelince biraz dolaylama olmaz mı?

• laplasyen kullanıcısına yanıt
    Hiç bakmamıştım, bir araştırayım. Bilgisayar için ne düşünüyorsunuz? Ankara gazi kocaeli sakarya üni gelebilir.

Odtü kimyaya da iyi diyorlar aselsanda fln çalışan varmış baya, gerçekten kimyayı seviyorsanız orası da üzmez bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunateson -- 15 Ağustos 2021; 23:29:44 >
    Yukarda saydığım okullarda bilgisayar okumak hakkında ne diyebilirsiniz? Yurt dışına çıkış için özellikle zor olur mu veya trde kalıp savunma sanayinde çalışılabilir mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.