Bugün staj yaptığım yerde bi abi ile denk geldik ve bana bilgisayar mühendisliğinin öldüğünü,parçalara ayrıldığını ve artık yazılımın youtube üzerinden bile öğrenilebilir hale gelmesiyle bana mekatronik mühendisliği okumamın daha doğru olduğunu söyledi biraz araştırma yaptığımda aslında mekatronik mühendisliğinin daha kapsamlı ve yazılım ile makinenin birleşme kısmında önemli rolü olan bir meslek olduğunu öğrendim siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz şuan benim aklımda mekatronik mühendisliği okuyup ayrıyetten kendimi yazılım alanında da geliştirme fikri var sizin düşünceniz nedir bu konu hakkında |
Bilgisayar Mühendisliği Ölüyor mu - Mekatronik Mühendisliği Okumak Daha mı Mantıklı
-
-
bence de öldü sıralamaları düşsün artık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hepsine hükmedecek tek yüzük Souron tarafından maunt doom'da dövüldü.
Souron değilseniz mekatronik gibi hepsine hükmedecek bölümleri yazmayın. Uzmanlık çok önemli bir şey.
Ben elektronik müh. mezunuyum ve sırf elektronikte onlarca uzmanlık alt dalı var. 10 yıldır gömülü sistemlerde uzmanlaştım.
Bilgisayar iyidir
Elektronik iyidir
Ama karışım biraz ondan biraz bundan olmaz kardeşim.
Elektrik Elektronik okumayın bence. Elektrik ayrı Elektronik ayrı işler.
Gömülü yazılım tavsiye ederim, otomasyon, güç elektroniği bu alanlar şuan da parlak ileride de parlak olacaktır. Savunma sanayi, elektrikli araçların yaygınlaşması vs vs
-
Bilgisayar ve yazılım ölmez, aksine önü açılacak. Her şey dijitalleşiyor artık hatta inşaat, sağlık, eğitim gibi alanları bilgisayar, yazılım ve istatistik etkilemeye başladı.
Edit: İstatistik çok tutmaz da, Bilgisayar müh, Bilgisayar-Matematik, Matematik, Yazılım Müh. YBS okunur gibi geliyor bana.
Edit2: Sosyal bilimciyim sadece dışarıdan gözlemim bu şekilde. Bir Bilgisayar mühendisi ya da yazılımcı daha iyi bilir. Dışarıdan görünen şu ki bilgisayar artık iyice hayatın içine girdi hatta multidisipliner bir hal alacak gibi de görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10487635B -- 16 Temmuz 2023; 2:21:59 > -
bu devir de teknoloji bu haldeyken ölmesi mümkün değil
-
Zırcahil zırvası
-
Ölüyor yapay zeka bizim işimizi yapacak (mesleğimize daha fazla kişi gelmesin artık)
-
Mekatronik hepsinden biraz bölümü değil aslında hepsinin kesiştiği alanlarda uzman. Mesela robotik. Bilgisayar, elektronik ve makine içeriyor ama bunların oldukça daralmış hali. Aslında uzmanlık söz konusu yani. Sadece iyi olmayan okullar bunu beceremediği için bölümün öyle bir yansıması var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tanıdığım Mekatronik mühendisleri gayet güzel yerlerde çalışıyor.
Bilgisayar için öngörüler doğru, saturasyon noktasına adım adım yaklaşıyoruz. Artık şirketler pandemide fazla fazla aldıkları yazılımcıları kusmaya başladılar, üstüne bir de AI coderlar geldi. 5 kişilik işi artık 2 kişi daha hızlı bir şekilde yapabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X