Aynen ytü mat mühendisliği benim de dikkatimi çekti, resmen yazılım üzerine kurulmuş bölüm. 10 tane seçmeli ders var ve zorunlu derslerden de çoğu bu alana yönelik, o yüzden bilgisayar mühendisliği düşünüp iyi üniversiteler gelmeyenler için iyi bir seçenek. |
Kimya mı bilgisayar mühendisliği mi? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: _nikolatesla
Direkt bilgisayar mühendisliği okumak olmaz mı hocam, istatistikten yazılıma yönelince biraz dolaylama olmaz mı?hocam ben lisans olayının abartıldığını düşünüyorum biraz. özellikle ülkemizde müfredatlar hep eski alakasız konular. güncel makale okumadan mezun olan öğrenciler. bıraın öğrencileri hocalar var. bu sebeple artık mesele okula döndü. hocalar elbette odtüde daha iyidir ve dünyada neler olduğunu daha net biliyordur diye düşünüyorum. ben yerinizde olsam odtğ yazardım ve yazılım işleri ile uğraşmaya devam ederdim bu süreçte.
-
Hocam açıkçası hiç bilgim yok ama linkedin’den mezunlarının hangi ülkelerde ve hangi firmalarda çalıştıklarına bakabilirsiniz. Direkt mezunlarına bağlantı isteği gönderip mesaj da atabilirsiniz mesajınıza dönüp ilgilenecek iyi insanlar olacaktır mutlaka..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de 40k dayım ve aynı ikilemdeyim. Napıcaz ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benden öneri bilgisayar mühendisliğini yazıp kazanırsanız ve okuduğunuz süre boyunca geliştirirseniz mezun olunca yurtiçinde olmasa da yurtdışında kolayca iş bulabilirsiniz
Gün sayısı da azaldı iyice, sınav stresinden pek de farkı yokmuş hocam, sınavı hallet de gerisi kolay derlerdi hep.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yurtiçinde niye olmasın, bilgisayarda üniden çok cvnin doluluğuna ve dil bilmeye bakıyorlar diye biliyorum. Çok da kötü üniler değil hocam, alıp başımı karsa gitmiyorum
Ben sanırım bilgisayar mühendisliği yazıcam Eskişehirde gayet de yazım firmaları da var. Kendim de çabalarım. Kimya biraz daha geleneksel kalıyor bence. Siz mezunlarına baktınız mı hiç odtünün?
Linkedinden bakıyorum mezunlara, youtube öğrencilerin videoları var ona da bakıyorum. Boya, kozmetik, gıda sektörü gördüğüm kadarıyla tercih ettikleri alanlar. Tüpraş da vardı. Kimyayı seviyorum ama matematik bende daha ağır basıyor ve yazılımla da uğraşmak istiyorum. Diğer yandan o laboratuvar ortamı, uğraşı alanları ilgimi çekiyor ve odtü olması büyük bir artı. Ben biraz savunma sanayinde çalışmak istiyordum veya gidişata göre yurtdışı da olabilir, biraz bunu dikkate almaya çalışayım.
yurtiçinde bilime değer veriyorlar mı sizce?
O çok başka bir konu; yurtdışında görülen değer, kurulan ilişkiler vs. daha iyi olur muhtemelen ama trde asla iş bulunmaz demek pek doğru gelmiyor hocam. Yurtiçinde bilgisayar sektöründe iş bulmak zor değil aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _nikolatesla -- 17 Ağustos 2021; 15:5:2 >
Odtü istatistik düşündünüz mü hiç
Düşündüm ama ordan yazılıma yönelmek yerine direkt bilgisayar okumak daha mantıklı geldi, siz ne düşünüyorsunuz?
haklısınız ama Türkiye’de iş bulamaz demedim. İş bulamasa bile dedim. Türkiye’de o tür iş bulmak zor onu söyledim.
Veri bilimi üzerine çalışmak istiyorum diye mantıklı geldi. Bir de ODTÜ nün adı var. Ancak dediğinizde haklı olabilirsiniz. Sanırım ben de bilgisayar okuyacağım. Siz bilgisayar olarak nereleri düşünüyorsunuz?
-
Ben de veri bilimi düşünüyordum fakat bu zamana kadar uzaktım bu konulara, şimdi biraz daha aşinalığım var ama bir yandan bilimsel çalışmalar yapmak da ilgimi çekiyor (kimya alanında) ve dediğiniz gibi odtünün etiketi çok ayrı. Bilgisayar için estü ankara gazi kocaeli sakarya esogü düşünüyorum.
Benim esogü kesin geliyor ama odtü için bir daha kalayım mı diye düşünmüyor değilim
Tercihinizi yaptınız mı
Odtü bilgisayar için mi kalacaksın hocam, ben yaptım gönderdim de üzerinde oynama düşüncem var biraz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X