Merhaba. Bu sene Süleyman Demirel Üniversitesi'nin bilgisayar mühendisliği (İÖ) programına yerleştim. Bölümüm Türkçe. Bu yüzden zorunlu hazırlık yok. Fakat kayıt yapmak için girdiğimde isteğe bağlı hazırlık diye bir seçenek olduğunu fark ettim. Ve seçip seçmemek konusunda kararsız kaldım. Bu konuda tecrübesi olan kişilere danışmak istedim. Öncelikle İngilizce seviyem bir hayli düşük denilebilir. Yani bir İngilizce kaynak okuyup anlayabilecek seviyenin çok uzağındayım. Mâlum ki bilgisayar mühendisliğinde de İngilizce terimler mevcut. Eğer ben isteğe bağlı hazırlık okumayıp direkt bölümümden öğrenim görmeye başlarsam, a1 seviye İngilizce ile çok zorlanır mıyım? Ve çok detay olmayan teknik İngilizcemi, bilgisayar dersleri ile birlikte yürüterek geliştirebilir miyim? İkinci olarak Süleyman Demirel Üniversitesi'nde hazırlık eğitimi görmüş olanlar varsa okumaya değer bir hazırlık sunuluyor mu? Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler. Ek olarak konuyu yanlış bölüme açtıysam uygun bölüme taşınması için bildirirseniz sevinirim. |
Bildirim