Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği - Istatistik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kimmiş o zor diyen matematiğe gel de gör gününü 

• Jamesallen kullanıcısına yanıt

istediğini sorabilirsin

istanbulda tarihi üniversete de okuyan(mezun oldum olacam) matematik bölümü

• Hocam sizce istatisigin önü açık mı? Samsun Kayseri tarzı yerlerde pc mühendisliği okumaktansa YTÜ de istatistik bana daha mantıklı geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Zor olması sorun değil çalışmamak gibi bir niyetim yok. Kendimi geliştirmek ana hedefim olacak zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bölüm kafana yatıyorsa yüksek sıralamadan yazman iyi bir şey. Bölüm birincisi olursun. Hem zaten o bölüm baya yükselecek bu gidişle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • up up

• up istatistik okuyan yok mu

Hocam kafanızdaki karışıklığı gidermek adına şu bilgisayar mühendisliği ile istatistik kıyaslamasına bi' açıklık getireyim. Yazılım diye nitelendirdiğimiz alanın birçok kolu var . Eğer istatistik okuyup yazılım alanına kaymak istiyorsanız seçenekleriniz bilgisayar mühendisliğine kıyasla kısıtlı olacak çünkü bilgisayar mühendisliği eğitimini top üniversitelerde almış kişiler mezun olduklarında her alanda belli bir donanıma sahip olmuş oluyorlar. İstatistik bölümünden çıktığınızda ise eğer kendiniz bir şeyler eklemezseniz aldığınız programlama eğitimleriyle veri bilimci olabilirsiniz.

Kabaca ya abi ben android işletim sisteminde uygulama geliştirmek istiyorum , çok iyi bir yazılım firmasında program tasarlayan ve üreten bir ekiple çalışmak istiyorum ozaman bilgisayar mühendisliği tercih etmenizde fayda var. Tabii şunu da belirteyim top üniversiteler haricinde gideceğiniz bilgisayar mühendisliği bölümleri size pek bir şey katmaz çok yüzeysel eğitim vereceklerdir.

Benim fikrim eğer genel olarak alan belirtmeksizin yazılıma ilginiz merakınız varsa araştırmacı bir kişiliğe sahipseniz ofis ortamında çalışmak istiyorsanız ve sıralamanız 50-60K üzerinde geldiyse top üniversitelerde bilgisayar,yazılım,elektronikhaberleşme,endüstri,matematik müh. gibi bölümler gelmiyorsa iyi bir üniversitede istatistik eğitimi almak gayet mantıklı olacaktır. YTÜ istatistik her sene sıralama olarak kendini iyiye atıyor bu sene de çok yönelim var tahminimce 90-110 bin bandına çekecek ve zamanla ytüde bulunan diğer temel bilimlerin hepsini geçerek daha da ilerleyecek bence

• Hocam KOÜ ehm yazın daha önce biri de yazmış üstte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ehm hakkında hiç bi fikrim yok ya. Son dakika tercihi gibi olmasın pişman olmayayim sonra

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

Konunun matematikle uzaktan yakından alakası yok hocam

• hocam 96k sıralamam var koü ehm yazsam gelme ihtimali var mı sizce 94k ile kapatmış

• skuffels S kullanıcısına yanıt
    %80 gelir hocam

94.021—>21
    86.700—>20
    85.537—>19
    78.400—>18

hatta kesin gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilles102030 -- 30 Temmuz 2022; 20:43:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selam hocam, ben de 2 sene once ayni sizin durumunuzdaydim. 60k siralama ile iyi okullarda bilgisayar muhendisligi gelmiyordu ben de risk alip hacettepe matematik yazdim, surada anlattim bolumu. Eger veri bilimi ile ilgileniyorsaniz istatistik yazmak cok mantikli, iyi universitelerde istatistik veya matematik okumak anadolu universitelerinde bilgisayar muhendisligi okumaktan her turlu daha iyidir gozumde benim. Son olarak neden ytu daha yuksek oldugu halde yazmadigimi da soyleyeyim, ytu'de bilgisayar muhendisligi ile yan dal yapilamiyor diye hacettepe yazmistim ve gayet memnunum kararimdan. Sizi yonlendirecek biri olmadan kendini, veri bilimi haric, yazilim konusunda gelistirmek gercekten kolay degil tutorial hell denen bir terim bile cikti piyasaya, yan dal yapabilmek bir yol haritasi da sagliyor aslinda o bakimdan da onemli. Bence icin rahat olarak istatistik yazabilirsin, bol sans.

• Anladım sizin yan dal için söyledikleriniz matematik bölümü için mi istatistigi de kapsıyor mu? Yan dal pc mühendisliği yapılabilir mi ytu istatistikte. Ben biraz inceledim ama sorumun cevabını bulamadım.

• LeSegur kullanıcısına yanıt

hocam nedir bu veri bilimi tam olarak açıklayabilir misiniz? internette geleceğin petrolü falan filan diye övülüyor bayağı ama hiçbir fikrim yok

ek olarak bu seneki sıralamam 56k ben de taşrada ceng okumak istemiyorum, sırf sıralamamdan dolayı elektrik elektronik ya da makina yazmayı düşünüyordum ama bunların da yazılım alanıyla çok fazla bir alakası yok, ne yapmamı önerirsiniz

• doldurirfoiçek kullanıcısına yanıt

Aynı durumdayım valla

ne düşünüyorsunuz hocam bundan başka

• Ankara üniversitesi yazılım mühendisliği ve yapay zeka mühendisliği diye iki yeni bölüm açıldı onları d yazacağım sanırım

• doldurirfoiçek kullanıcısına yanıt

Hocam ben matematik lisansı yapıyorum ama bildiğim kadarıyla anlatayım. Biliyorsunuz şu an herkesin zamanının büyük bir kısmı internette ve bilgisayarlarda geçiyor, genel olarak bilgisayar diyorum telefon vs dahil.

Artık aldığınız her nefes bir parça veri demek, ziyaret ettiğiniz site bir veri, mouse'un belli bir içerik üzerinde ne kadar kaldığı bir veri, o içeriğe tıklayıp tıklamadığınız bir veri, gün içinde hangi sıklıkta hareket ettiğiniz bir veri, seyahat ettiğinizde nerelere gittiğiniz ve ne çeşit aktiviteler yaptığınız bir veri gördüğünüz gibi yazdıkça yazabiliyor insan.

Elimizde bu kadar fazla veri olunca bu veriyi anlamlandırabilmek, gerektiği yerde standartlaştırıp işleyebilmek çok önem kazanıyor. Aslında burada biraz da yapay zeka giriyor işin içine, yapay zeka belirli veri setleri arasındaki kuralları bizim yerimize buluyor diyebilirim. Örneğin seyahat ettiğiniz yerleri ve dünyadaki diğer turistik yerleri kullanarak sizin potansiyel seyahat yerlerinizi belirleyebilir.

Belki bir istatistik mezunu daha iyi anlatabilir ama ben dediğim gibi matematik lisansı yapıyorum 1 ders aldım sadece bildiğim kadarıyla yazayım dedim. Sıralamanız iyi bence, ben de 60k ile aynı ikileme düşüp hacettepe matematik yazdım, ben kendim sanal gerçeklik ile ilgileniyorum ve hacettepe matematik bölümünün altında bilgisayar görüşü, hareket yakalama gibi labların ve istediğim dersleri yan dal ve seçmelilerle seçebilecek olmam tercih ettirdi.

Istatistik gerçekten çok önemli ama benim hiç sevmediğim bir alan ne yalan söyliyim, eğer yazarsanız bol şans diliyorum. Yazılımla ilgili bölümler elektrik elektronik, matematik, istatistik olabilir. Bu düşüncemi yanlış bulanlar olabilir ama size tavsiyem bölümden önce okul seçmeniz. Büyük üniversitelerin kulüp etkinliklerini ve network ağını taşrada bulmanız mümkün değil maalesef.

Hocam ben de inceledim biraz bölüm sayfasını ama bulamadım, en kolay yolu öğrenci işlerine mail atıp sormak yan dal konusunu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.