Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği - Istatistik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

hocam bilemiyorum ya, ben kendimi hep muhendislikle sartlandirdigim icin istatistik bana cok uzak geliyor her ne kadar calisma alani istedigim gibi olsa da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeSegur kullanıcısına yanıt
    Istatistik okurken kendimi YTÜ de kulüplerde projelerde geliştirmek istiyorum. Yazılıma yönelmek istiyorum yazılım mühendisi kadar olmasa da ona yakın düzeyde yazılımla ilgilenmek istiyorum. Mümkün müdür?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doldurirfoiçek kullanıcısına yanıt

Olabilir hocam normal bir şey, eğer istediğiniz mühendislikler iyi okullarda gelmiyorsa size tavsiyem sanayiyle bağı kuvvetli okullarda okumanız Kocaeli, Gebze teknik falan gibi

• Jamesallen kullanıcısına yanıt
    KOÜ ehm gelin hocam,mutlu olacaksınız.:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bunu çok duyuyorum sebeplerini lütfen yazar mısınız çok önemli benim için. Bilgisayar ile ne kadar iç içe bölüm. Geleceği nedir?

araştırın hocam,ben okumuyorum ama okuyan çok arkadaşım var.galiba 3. sınıfta ayrılıyor dersler.elektronik mi haberleşme mi yazılım mı istiyorsun ona karar verip ders alıyorsun.çok detaylı bilgim yok sadece çok fazla arkadaşım var o bölümde onlar memnun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Mümkün olabilir hocam ama yukarıda birisi daha yazmış eğer çalışmak istediğiniz alan veri bilimi değilse bölüm derslerinin belki 2 3 tanesi işinize yarar onu göz önünde bulundurun. Genel bir bilgisayar bilimleri temeliniz her durumda olmak zorunda yazılım mühendisi gibi olabilmek için. Şu linkteki kitapları ve kaynakları sırasıyla takip ederek çok iyi bir duruma gelmeniz mümkün.

Kulüpler konusunda da evet projelerde yer almak sizi geliştirebilir ama eğitimler konusunda biraz seçici olmak daha iyi edx, coursera, mitocw gibi sitelerde yazılımla ilgili ücretsiz çok iyi dersler var onları tercih etmek daha mantıklı. İngilizceniz çok iyi olmalı onu söylemiyorum bile. Şu an ben de sicp diye bir kitabı takip ediyorum, Türkçesi yok kitabın. Mutlaka İngilizce bilmeniz lazım.

hocam istatistik disinda ceng'e en yakin ee var onda da eskisehir falan geliyor oralari da icime sinmiyor pek, oralara alternatif olarak marmara ve gazinin teknoloji fakulteleri tutuyor ama teknoloji fakulteleri hakkinda cok fazla olumsuz yorum gordum o yuzden cekinceliyim

makineye gelince gtü tutuyor o yuzden yazabilirim ama yazilim sektoruyle de cok bi baglantisi yok bolumun, makineye ilgim yok degil ama fabrikada makinelerle ugrasmaktansa ofiste veya remote sekilde dijital bir sektorde calismayi tercih ederim acikcasi, ne yapacagim bilmiyorum

Matematik istatistikten daha yakın hocam bilgisayar bilimlerine. Onun da dışında matematiğin en büyük katkısı ispat yaptırması, yapılan her ispat yazılan bir algoritma demek.

Kendim de aynı sıkıntıyı çektim 60k çok ortada bir sıralama ne yapmak istesen en iyisi olmuyor, zor bir durum. Temel bilim okumak biraz göz korkutuyor biliyorum ama bir matematiğe de göz atın hatta fiziğe de bakabilirsiniz.

Yorumlarınız benim için çok değerli hepsine katılıyordum ancak matematik istatistikten bilgisayar bilimlerine daha yakın cümlenize katılmıyorum benim şahsi fikrim yazılım alanına kayacak arkadaşların istatistik bölümünü tercih etmelerinin daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Topoloji başta olmak üzere yoğun matematik eğitimi almanın yazılım sektöründe pek bir avantajı olmayacak. İstatistik bölümlerinde verilen matematik eğitimi zaten bir yazılımcının kullanacağı matematikten fazlasını içeriyor. Veri bilimi dediğimiz alan istatistik ve programlamadan ibaret. Eğer veri biliminde kariyer yapmayı hedeflemiş yazılım sektöründe çalışacaksanız istatistik bölümü tercih etmeniz çok daha avantajlı olacaktır. Ancak akademik kariyer hedefleyebilirim deniyorsa matematik daha avantajlı.

Bilgisayar Mühendisliği - Istatistik
    Bilgisayar Mühendisliği - Istatistik

• Teşekkür ederim hocam aynı şekilde sizin yazdıklarınız da çok değerli ve objektif. Dediğinize katılıyorum yazılım alanına kayacak olanların bence de istatistik tercih etmesi daha mantıklı, matematik bilgisayar bilimlerine yakın demem o sebepleydi. Matematik yazılıma istatistikten daha uzak, bilgisayar mühendisliğine de elektrik elektronikten daha uzak. Çok niş alanlar hariç dediğiniz gibi topoloji, soyut cebir gibi alanların bir katkısı olmaz yazılımla ilgilenen birine ama akademik veya akademiye yakın şekilde bilgisayar bilimleri üzerine araştırma yapan kişilere katkısı olacağına eminim. Hatta topolojik veri analizi diye bir alan var artık işler karman çorman olmuş durumda hahah. Cevapladığım yorumda ceng denmiş benim bilgisayar bilimi demem biraz saçma olmuş benim hatam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeSegur -- 31 Temmuz 2022; 12:41:6 >
  • Bu konuyla ilgili şöyle bir yorum yapabilirim. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve makine öğrenmesinde ilerlemeyi planlıyorum. Aslında makine öğreniminin içeriğinin çoğunluğu istatistikten oluşuyor, okulda ki derslerle olsun online derslerle olsun python'ı da iyice kavrayınca bu alandan da çok iyi bir veri bilimci olarak çıkılabiliyor. Eğer hedefin veri bilimci olmaksa tercih edilebilir. Ama web geliştirme, oyun geliştirme gibi daha bilgisayara ait konularda ilerlemek istiyorsan da bilgisayar yazmanı öneririm.

• muhendis.ce M kullanıcısına yanıt

Muhteşem bir yorum, bunun yanında gömülü sistemlerle uğraşmak isteyen biri ehm veya ee yazmalı.

• Hocalarim peki veri bilimi falan diyoruz da ne yapiyor bu veri bilimci. Yurtdisinda cok buyuk miktarlar kazandiklarini duyuyorum data scientistlerin
    Mesela makine ogrenmesi, yapay zeka, veri bilimi. Bu alanlar uzerine calisan bir kisi is hayatinda neler yapar. Lise son birisinin gozunden bakinca hicbir sey fark edilmiyor cunku

Size basit kendi kafamdan örnek vereyim ;

Python ile veri bilim ile ilgili fonksiyonları içeren kütüphaneleri kullanarak verisetlerini analiz ediyorsunuz. Bu fonksiyonlar yardımıyla veriyi temizliyorsunuz ve kullanılabilecek hale getiriyorsunuz. Bunun yanında dijital kaynaklardan veri çekme olayı da var.

Veriyi temizledikten sonra hedefinize yönelik fonksiyonları kullanarak betimsel istatistiksel işlemler yapabilir ve veriyi görselleştirebilirsiniz.

Örneğin ; X firması türkiyede yıllar boyunca pazarda olan bir araba firması olsun bu firma yeni bir B adında araç çıkarmayı planlıyor ve bu aracın üretiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğine yönelik araştırma yapılmasını bu aracın tercih edilmesinde nelerin etkili olabileceğini araştırılması için veri bilimci departmanından yardım istiyor. Veri bilimciler daha önce bu firmanın çok sattığı A aracın çok tercih edilmesinin nedenlerini araştırmak için bir hipotez kuruyor örneğin A aracının arka camlarının otomatik olması tercih edilmesini etkilemiş mi diye bir soru soruyor ve hipotez testi kuruyor sonrasında gerekli istatistiksel işlemler sonucu bu aracın çok satılmasının sebebinin belli bir güven aralığında arka camlarının otomatik olmasının olduğu çıkarımında bulunuyor bunu üretim ekibine bildiriyor. Son olarak satışa sunulacak olan yeni üretilen B aracının üretiminde arka camlar otomatik yapılıyor. Böylece firma ileriye yönelik tercihlerinde veri bilimcilerden destek alıyor.

Sonrasında eğer bir model kurmak isterseniz buna işte makine öğrenmesi deniyor. Dijital platformlardaki araba satış sitelerinden çekilen verilerle bir araç tahmin modeli düşünün. İstatistiksel modeller kullanarak aracın özelliklerine göre fiyat belirleyen bir yapay zeka tasarlanıyor. Siz sisteme araç markası ve detaylarını girdiğinizde yapay zeka size tahmini bir fiyat çıkarıyor. İşte bu modele makine öğrenmesi modeli deniyor.

• Tesekkurler hocam

• Hacettepe istatistik nasıl

• iki gündür bu gönderiye baya şey yazdınız istatistik okuyacak biri buradakileri okusa zaten genel olarak istatistik nedir ne yapar baya bilgilenir. Teşekkür ediyorum hocam bilgileriniz için

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.