Şimdi Ara

bilgisayar mühendisligi mi hemşirelik mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: d.b. Sadrazam

Bilgisayar mühendisliği eğer iyi üni. ise git ama kötü bir ünide bilgisayar okuyacana hemşire ol daha benim halamda eniştemde hemşire. nöbetlerle beraber kişi başı 2.5 , 3 e yaklaşıyo aldıkları para gayette iyi sayılır.

meraba halamda eniştemde hemşire demişsiniz ilerisi için bir sorum var
    halanız enişteniz belki biliyordur.
    *hemşirelikden emekli olundugunda ne kadar emekli maaşı alınıyor (memur.net de adamlar dönersermaye eklenmemiş olan maaşın neredeyse yarı yarıya düşdügünü söylediler)(her sene maaşlar degişiyor ama mesela bu sene emekli olunsa emekli maaşı olarak ne alıncak)
    *bide hemşire olduklarına pişmanlar mı tavsiye ederler mi (internette herkes pişmanım falan yazmış o yuzden soruyorum)
    *meslegin zorlukları neler

d.b. Sadrazam beni aydınlatırsan sevınırım

• quote:

Orijinalden alıntı: PRO319

yapabilirsen Hemşirelik

yapabilirsen hemşirelik demişsin ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim somut örnekler verir misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan19o7

quote:

Bilgisayar mühendisliği eğer iyi üni. ise git ama kötü bir ünide bilgisayar okuyacana hemşire ol daha benim halamda eniştemde hemşire. nöbetlerle beraber kişi başı 2.5 , 3 e yaklaşıyo aldıkları para gayette iyi sayılır.

*hemşirelikden emekli olundugunda ne kadar emekli maaşı alınıyor (memur.net de adamlar dönersermaye eklenmemiş olan maaşın neredeyse yarı yarıya düşdügünü söylediler)(her sene maaşlar degişiyor ama mesela bu sene emekli olunsa emekli maaşı olarak ne alıncak)
    *bide hemşire olduklarına pişmanlar mı tavsiye ederler mi (internette herkes pişmanım falan yazmış o yuzden soruyorum)

Valla emekli olunca ne alacaklarını bilmiyorum ama Zorlukları hakkında 1 gece biri nöbete kalıyordu 1 gece biri bebek falan zor oluyordu onlar için

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

1-bilgisayar mühendisligi mi hemşirelik mi ?
    biraz saçma biliyorum,ikiside alakasız bölümler.

2-bilişim bölümü mezunuyum bu sene puanım çok kotu sadece 2 senelik gidebiliyorum ama seneye
    ıkı tane birbiri ile alaksı alakası olmayan bölüm aklıma geliyor(hemşirelik,bil müh.)

3-bilgisayar mühendisligi mtoklara gidebilirim yada uzakdan egitim e gidebilirim istanbul ytu itu gibi yerler hayel gibi
    hemşirelikde ygs2 ile alan hemşirelik fakülteleri var onları kazanabilirim mf3 ile alan yerlerde hayel

4-sizce ne yapmalıyım ikisininde birbiriyle alakası yok hangisini istiyorsan ona git demeyin

5-kamuda(devlette) özelde karşılaştırırsak hangisi daha iyidir
    ortalama bir bilgisayar mühendisi ile hemşirenin maaşı ne kadardır

1- Bilgisayar Mühendisliği ( Nedeni 2 de )
    2- Bilişim bölümü mezunusun. Dolayısıyla ek puan zımbırtıların var
    3- Hemşirelik , ister ygs il ister mf bilmem kaç ile .. ne yaparsan yap , hemşirelik bölümüne daha zor girersin. ÇÜNKÜ Sağlık L. ler her iki kapsam da şanslılar.
    Onlarında ek puanı var ..v.s...
    ( kaba bir tabirle , '' kassan da ÇOK ZOR '' )
    4-'' hangisini istiyorsan ona git demeyin '' diyorsun , ama okuyacak ve/veya okumak için çaba sarfedecek olan da sensin.
    Kusura bakmayın ama hiçbiriniz 11 yaşında velet değilsiniz. KARAR VERECEK yetide olmanız gerekir.
    5- Maaş işini geçelim ;
    ASIL SORUYU sormamışsın. Hemşirelik mesleğinin gerektirdiği zorluklarla başa edecek güçte ve sabırda mısın ?
    veya her türlü zorluğa karşı direnecek yapıda ve güleryüz gösterebilecek kadar kendini geliştirebilecek misin..?
    Bu işi kapsamını bildiğiniz halde , nasıl böyle ikilemleri yaşıyorsunuz , anlayabilmiş değilim.

Bodyguard_26 abi hemşirelige girmede sorun yok girebilirim

asıl sorunun bu oldugunu biliyorum ben gercekden insanlara yardım etmeyi seviyorum
    yolda adres soran insanı bile belki gidecegi yeri bulamaz diye birçok kez eşlik etmişligim olmuşdur.otobusde akbılı boş öten teyzeye akbil basmışımdır parada almamışımdır ve buna benzer şey bunlar belki sana şaçma gelecek ama benim için önemli şeyler sabırlıyımdır güler yuzluyumdur ama insanlar beni ne kadar zorlayabilir ne gibi sorunlar yaşayabilirim düşünüyorum ama aklıma hiç somut bir örnek gelmiyor

cevremde hiç hemşire tanıdık yok gidip hastanede hemşireye meslegı hakkında düşüncesini sormaya korkuyorum hepsi suratı asık agresif sert bakıyorlar dünyaya acaba normal yaşamlarında da mı böyleler onlar gibi olmak istemiyorum
    -------------------
    bilgisayar mühendisligi yazmamın sebebbi mtoklar olması yani onada gidebilirim (mtoklar olmasa mühendislige giremem)
    ama lisedeki hocam yuzunden yazılımdan korkuyorum kendi birşey yapamıyordu bize yazılım dersi veriyordu hergün bize video izletiyordu videodaki kodları kendi yazıyordu çalıştırınca hata veriyordu birde her seferinde yalan söylüyordu biz dogru yazdık ama bizim program desteklemiyor diyordu bizim program hiçbirşeyi mi desteklemez
    yazılımdan nefret ettim ödev veriyordu yapamayınca cinnet cevırır gibi oluyordum gözüm dönüyordu birçok kez keşke bu bölüme gitmeseydim demişimdir
    yani yapamama korkusu var

• quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak söylüyorum hemşirelik. Bilgisayar mühendisliği eğer severek yapabilirsen ve de orijinal fikirlerin varsa hem para hem de statü açısından seni tatmin eder. Ama yok öyle arada yazıyorum dersen işkence olur. Saatlerce kod girmek, en basit görülen programların bile aslında ne kadar kompleks olduğunu görmek saç baş yolduruyor insana.

insanlara yardım etmeyi, zorluklarına katlanmayı göze alıyorsan hemşirelik ideal. Hem bildiğim kadarıyla iş imkanları da fena değil. Devlette olsun özelde olsun hemşire her yere lazım.

ortalama bir bilgisayar mühendisi türkiyede ne yapar benim aklıma birtek web yazılım(internet sitesi vb..) benim aklıma birşey gelmiyor sen daha iyi bilirsin beneim aklıma birtek bu geliyor. ya kendi şirketini kurar oyle site yapar yada bir webtasarım firmasına girer öyle çalışır
    yada bunların hiç birini yapmaz devlete girer devlette giren mühendisde birşey yapmaz (birşey yapmaz derken bir dönem iskide staj yapmış biri olarak söylüyorum ordaki bilgisayar mühendisi bilgisayarda takılıyordu)

• quote:

quote:

quote:

Valla emekli olunca ne alacaklarını bilmiyorum ama Zorlukları hakkında 1 gece biri nöbete kalıyordu 1 gece biri bebek falan zor oluyordu onlar için

her gece mi nöbet oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: veoniuta81

ben hemşirelik neden dersen hemşire kamu oluyor.Bilgisayar mühendisi ise bir firmaya bağlı olarak çalışıyor hem şimdi bilgisayar işi çöktü gibi herkesin evinde bilgisayar var.Bilgisayarla alakalı bi sorun yok emin ol hemşireli seçmelisin

tam bundan bahsediyordum türkiye de mühendislik ne kadar yanlış anlaşılmış.
  • quote:

quote:

bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak söylüyorum hemşirelik. Bilgisayar mühendisliği eğer severek yapabilirsen ve de orijinal fikirlerin varsa hem para hem de statü açısından seni tatmin eder. Ama yok öyle arada yazıyorum dersen işkence olur. Saatlerce kod girmek, en basit görülen programların bile aslında ne kadar kompleks olduğunu görmek saç baş yolduruyor insana.

insanlara yardım etmeyi, zorluklarına katlanmayı göze alıyorsan hemşirelik ideal. Hem bildiğim kadarıyla iş imkanları da fena değil. Devlette olsun özelde olsun hemşire her yere lazım.

ortalama bir bilgisayar mühendisi türkiyede ne yapar benim aklıma birtek web yazılım(internet sitesi vb..) benim aklıma birşey gelmiyor sen daha iyi bilirsin beneim aklıma birtek bu geliyor. ya kendi şirketini kurar oyle site yapar yada bir webtasarım firmasına girer öyle çalışır
    yada bunların hiç birini yapmaz devlete girer devlette giren mühendisde birşey yapmaz (birşey yapmaz derken bir dönem iskide staj yapmış biri olarak söylüyorum ordaki bilgisayar mühendisi bilgisayarda takılıyordu)

bilgisayar mühendisi WEB SİTESİ yapmaz kardeşim. olmayın zaten sizin gibi insanlar mühendis olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: veoniuta81

ben hemşirelik neden dersen hemşire kamu oluyor.Bilgisayar mühendisi ise bir firmaya bağlı olarak çalışıyor hem şimdi bilgisayar işi çöktü gibi herkesin evinde bilgisayar var.Bilgisayarla alakalı bi sorun yok emin ol hemşireli seçmelisin

Ulan bu yorumu okuyunca derste bi kahkaha attım aq gözlerimden yaş geldi herkezin evinde bilgisayar var mühendisliği sakat he puahaaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Mühendisliği mezunları yazılım firmalarında,telekominikasyon şirketlerinde,reklam ajanslarında,büyük şirketlerin IT ya da ar-ge departmanlarında kısacası yazılım ve programlamanın olduğu her alanda iş bulabilirler.
    Belki bunlardan daha da önemlisi girişimci olabilirler.Kendi işlerini kurabilirler. Sadece site mite kurmak kapalı yazılım geliştirmek diyil tani

• hemşirelik demem ama Florence Nightingale de yapacam dersen o zaman oraya git.
  • Sen ne istiyosun önemli olan bu diyosanki ben bilgisayar okumak istiyorum verebileceğim tavsiye İstanbul-Ankara-İzmir'de okumanın daha iyi olacağıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okeyknk -- 9 Haziran 2014; 19:13:20 >
  • quote:

bizim okulda alt dönemden bi kız babasının zoruyla dogus bilgisayar yazmıstı. Bi sene hazırlık okudu bi sene de derslere basladı ama hic bi sey yapamadı. tekrar sınava girdi haliç fizyoterapiye gecti ücretli, simdi daha rahat okuyo derslerde de zorlanmadı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.