Şimdi Ara

bilgisayar mühendisligi mi hemşirelik mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayar mühendisligi mi hemşirelik mi ?
    biraz saçma biliyorum,ikiside alakasız bölümler.

bilişim bölümü mezunuyum bu sene puanım çok kotu sadece 2 senelik gidebiliyorum ama seneye
    ıkı tane birbiri ile alaksı alakası olmayan bölüm aklıma geliyor(hemşirelik,bil müh.)

bilgisayar mühendisligi mtoklara gidebilirim yada uzakdan egitim e gidebilirim istanbul ytu itu gibi yerler hayel gibi
    hemşirelikde ygs2 ile alan hemşirelik fakülteleri var onları kazanabilirim mf3 ile alan yerlerde hayel

sizce ne yapmalıyım ikisininde birbiriyle alakası yok hangisini istiyorsan ona git demeyin

kamuda(devlette) özelde karşılaştırırsak hangisi daha iyidir
    ortalama bir bilgisayar mühendisi ile hemşirenin maaşı ne kadardır

• Bilgisayar mühendisliği eğer iyi üni. ise git ama kötü bir ünide bilgisayar okuyacana hemşire ol daha benim halamda eniştemde hemşire. nöbetlerle beraber kişi başı 2.5 , 3 e yaklaşıyo aldıkları para gayette iyi sayılır.
  • ben hemşirelik neden dersen hemşire kamu oluyor.Bilgisayar mühendisi ise bir firmaya bağlı olarak çalışıyor hem şimdi bilgisayar işi çöktü gibi herkesin evinde bilgisayar var.Bilgisayarla alakalı bi sorun yok emin ol hemşireli seçmelisin
  • hemşirelik daha iyi gibi. Ama erkek hemşire yani hemşir yada yeni adıyla sağlık memuru en pis işlere yapar. Çünkü erkektir diye en iğrenç işler ona yaptırılır.
    örn: Hemşire serum takar sağlık memuru(hemşir) idrar sontası ..... Bunu gibi bir iki ufak tefek kötü şeyler dışında iyidir. Zaten sağlık sektöründe yıpranma payı alıyorsun. Maaşıda gayet iyi. Ama devlette çalışamayıp özelde çalışırsan çok zor. Az paraya çok iş
  • yapabilirsen Hemşirelik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRO319 -- 27 Eylül 2012; 20:41:07 >
  • başka görüşü olan
  • ne alakası var herkesin evinde bilgisayar olması bu işin bitmiş olduğu anlamına gelmez saçma sapan konuşup milletin aklını çelmeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka görüşü olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soran Adam -- 8 Ekim 2012; 20:13:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veoniuta81

ben hemşirelik neden dersen hemşire kamu oluyor.Bilgisayar mühendisi ise bir firmaya bağlı olarak çalışıyor hem şimdi bilgisayar işi çöktü gibi herkesin evinde bilgisayar var.Bilgisayarla alakalı bi sorun yok emin ol hemşireli seçmelisin

YIL 2012 ŞU YORUMA BAKIN;
    Herkesin evinde bilgisayar var ve bilgisayar mühendisliği çöküyor.....
  • quote:

ben hemşirelik neden dersen hemşire kamu oluyor.Bilgisayar mühendisi ise bir firmaya bağlı olarak çalışıyor hem şimdi bilgisayar işi çöktü gibi herkesin evinde bilgisayar var.Bilgisayarla alakalı bi sorun yok emin ol hemşireli seçmelisin

Ağzı olan konuşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sizin gibiler yüzünden çok mutluyum.Artık herkesin bilgisayar kullana bilmesi hatta evinde bilgisayar bulunması bilgisayar mühendisliğinin bittiğini mi gösteriyor.Şuan sahip olduğun telefondan kullandığın otomobile kadar her alanda bilgisayar mühendisinin imzası vardır ama tabi siz bilgisayar mühendisini internet kafe açan biri olarak görüyorsunuzdur muhtamelen.

• quote:

Herkesin evinde bilgisayar var...

sagolasin hic gulecegim yoktu su yorumdan once

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan19o7

1-bilgisayar mühendisligi mi hemşirelik mi ?
    biraz saçma biliyorum,ikiside alakasız bölümler.

2-bilişim bölümü mezunuyum bu sene puanım çok kotu sadece 2 senelik gidebiliyorum ama seneye
    ıkı tane birbiri ile alaksı alakası olmayan bölüm aklıma geliyor(hemşirelik,bil müh.)

3-bilgisayar mühendisligi mtoklara gidebilirim yada uzakdan egitim e gidebilirim istanbul ytu itu gibi yerler hayel gibi
    hemşirelikde ygs2 ile alan hemşirelik fakülteleri var onları kazanabilirim mf3 ile alan yerlerde hayel

4-sizce ne yapmalıyım ikisininde birbiriyle alakası yok hangisini istiyorsan ona git demeyin

5-kamuda(devlette) özelde karşılaştırırsak hangisi daha iyidir
    ortalama bir bilgisayar mühendisi ile hemşirenin maaşı ne kadardır

1- Bilgisayar Mühendisliği ( Nedeni 2 de )
    2- Bilişim bölümü mezunusun. Dolayısıyla ek puan zımbırtıların var
    3- Hemşirelik , ister ygs il ister mf bilmem kaç ile .. ne yaparsan yap , hemşirelik bölümüne daha zor girersin. ÇÜNKÜ Sağlık L. ler her iki kapsam da şanslılar.
    Onlarında ek puanı var ..v.s...
    ( kaba bir tabirle , '' kassan da ÇOK ZOR '' )
    4-'' hangisini istiyorsan ona git demeyin '' diyorsun , ama okuyacak ve/veya okumak için çaba sarfedecek olan da sensin.
    Kusura bakmayın ama hiçbiriniz 11 yaşında velet değilsiniz. KARAR VERECEK yetide olmanız gerekir.
    5- Maaş işini geçelim ;
    ASIL SORUYU sormamışsın. Hemşirelik mesleğinin gerektirdiği zorluklarla başa edecek güçte ve sabırda mısın ?
    veya her türlü zorluğa karşı direnecek yapıda ve güleryüz gösterebilecek kadar kendini geliştirebilecek misin..?
    Bu işi kapsamını bildiğiniz halde , nasıl böyle ikilemleri yaşıyorsunuz , anlayabilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 9 Ekim 2012; 18:01:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

Kardeşim biraz lafı anlamaya bak istersen.Ben dedim bilgisayar var yok mu herkesin evinde bilgisayar ? Yani Türkiye'nin çoğunda vardır.Bilgisayar mühendisi oldun diyelim ne iş yapıcan.Ha! öğretmen olursun o ayrı o güzel olur eğer birisine bağlı yani kamu olmayan bir yerde çalışmak çok zor artık.Bazı arkadaşlar benim hakkımda 'Ağzı Olan Konuşuyor'demişler,Bak kardeşim bu ülkede herkes konuşacak,herkes fikrini dile getirecek beğenmeyebilirsin seni anlarım.

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim biraz lafı anlamaya bak istersen.Ben dedim bilgisayar var yok mu herkesin evinde bilgisayar ? Yani Türkiye'nin çoğunda vardır.Bilgisayar mühendisi oldun diyelim ne iş yapıcan.Ha! öğretmen olursun o ayrı o güzel olur eğer birisine bağlı yani kamu olmayan bir yerde çalışmak çok zor artık.Bazı arkadaşlar benim hakkımda 'Ağzı Olan Konuşuyor'demişler,Bak kardeşim bu ülkede herkes konuşacak,herkes fikrini dile getirecek beğenmeyebilirsin seni anlarım.

Evet arkadasim. Su son yorumundan sonra hala dusuncem degismedi. Once bir bilgisayar muhendisi nedir, ne is yapar onu ogren. Bilgisayar muhendisini bilgisayar tamircisiyle veya internet cafede oturan adamla karistirma. Ben bilgisayar muhendisligi okuyorum. Insanlari bolumum hakkinda tamamen yanlis bilgilendirirsen elbette ki kizarim ve agzi olan konusuyor derim.

• quote:

quote:

quote:

Bilgisayar mühendisleri pc toplamaz,pc tamir etmez,yazılım yazar,parça üretir.
    Kullandığın elektronik cihazların yazılımını biligsayar mühendisleri ve yazılım mühendisleri yazar,sen galiba bilgisayar mühendislerini pc toplayan tamir eden format atan kişilerle karıştırıyorsun bu ayrımı iyi bilmen lazım bence.

• Herkesin evinde de elektrikle çalışan aletler var elektrik mühendisliği çöküşte mi şimdi ?

Sağlık mesleklere hemşirelik bölümünde çok puan vermiyorlar orada yanlış bir bilgi verilmiş. Hemşireliklerin orta bir şehirdeki puanı 360'larda felan 310 puan yapsan rahat girersin. Arkadaşın dediği şey acil tıp teknisyenliği gibi 2 yıllık bölümler onlarda Sağlık mesleklere öncelik veriyorlar hemşirelikte öncelik -benim bildiğim kadarıyla ahım şahım büyütülecek kadar- yok.

Kamuya göre kıyaslama yaparsan hemşirelik derim çünkü işin garanti maaşın belli. Bilgisayar mühendisliğinin kamuda fazla bir alımı yok olsa bile Kpss puanının çok çok yüksek olması lazım.

Hangisini seç dersen bir şey diyemem çünkü bu çok büyük bir sorumluluk ister. Bazı kıstasa göre hemşirelik önde olur bazı kıstasa göre bilgisayar mühendisliği.

Sen en iyisi içinden geleni yaz.

• quote:

quote:

quote:

Şu yorumu yazan bir organizmanın beyin yaşı kaçtır, merak ediyorum.

• bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak söylüyorum hemşirelik. Bilgisayar mühendisliği eğer severek yapabilirsen ve de orijinal fikirlerin varsa hem para hem de statü açısından seni tatmin eder. Ama yok öyle arada yazıyorum dersen işkence olur. Saatlerce kod girmek, en basit görülen programların bile aslında ne kadar kompleks olduğunu görmek saç baş yolduruyor insana.

insanlara yardım etmeyi, zorluklarına katlanmayı göze alıyorsan hemşirelik ideal. Hem bildiğim kadarıyla iş imkanları da fena değil. Devlette olsun özelde olsun hemşire her yere lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak söylüyorum hemşirelik. Bilgisayar mühendisliği eğer severek yapabilirsen ve de orijinal fikirlerin varsa hem para hem de statü açısından seni tatmin eder. Ama yok öyle arada yazıyorum dersen işkence olur. Saatlerce kod girmek, en basit görülen programların bile aslında ne kadar kompleks olduğunu görmek saç baş yolduruyor insana.

insanlara yardım etmeyi, zorluklarına katlanmayı göze alıyorsan hemşirelik ideal. Hem bildiğim kadarıyla iş imkanları da fena değil. Devlette olsun özelde olsun hemşire her yere lazım.

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.