Şimdi Ara

Mühendislik mi Öğretmenlik mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
17.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce mühendislik mi öğretmenlik mi? Şuan 450 panla alan bir anadolu lisesinde sayısal bölümdeyim ama uluslararası sahada çalışmak istiyorum bu açıdan mühendislik üstün ama diğer bir yandan eğitimci olmakta var içimde sizce hangisi neden? Bu arada ailemde 4 tane öğretmen var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 20 Kasım 2011; 18:44:59 >

• muhendis ol derim
  • Mühendislik okuyup üniversitede kalabilirsin. En mantıklısı bu gibi.
  • sakın ama sakın bogazıcı odtü itü harcınde kazanamıyorsan okuma muhendıslık
    hele hele anadoluda sakın aman haaa
    git ögretmen ol yata yata oku kpss calısmasınıda 4 yıla ufak ufak yay
    senden kralı olmaz
    not ; muhendism
  • hiçbiri.
  • Öğretmenlikten kastın üniversitede öğretim üyeliğiyse olabilir ama normal öğretmenlikle mühendislik bölümü puanları arasında uçurum kadar puan var zaten. Mühendisliği kazanamayanlar öğretmenliğe giriyor.
  • öğretmenlik okuyup, atamanamayan öğretmenleri görünce içim acıyor

şimdi bi daha düşün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öğretmenler artık taksicilik,dolmuşçuluk,dönercilik gibi meslekler yapıyorlar.üniversiteli dönerci olmak istiyorsan öğretmenliğe git
  • bir öğretmen olarak mühendis olmanı tavsiye ederim. (aldıkları ücret farkı vs.)
  • muhendislik...
    Dusun ogretmensin 10 sene gecmis hala ayni seyleri satiri satirina anlatiyorsun insan sikilmaz mi :D yeni seyler yapmak lazim...
    Ama hayatim monoton maasim stabil olsun azicik asim belasiz basim diyorsan ogretmenlik....

Ha bi de ogretmensen buyuk sehirlerde isen birde yazik haline...gecim sikintisi cekersin...

Ama muhendisligi de sirf bolumu okumus olmak icin dandik bir yerde dandik bir bolumde okuma...
  • eğer atanma problemin olmayacaksa öğretmenlik.Genel itibarıyle yatış mesleğidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgehan.

İtü , odtü , yıldız gibi yerleri tutturcaksan ol mühendis .

Hocam şimdi düşünüyorumda orta bir anadolu lisesindeyim yani yıldızı kazanma şansım var. Mühendislik ile öğretmenlik arasında maaş farkıda baskın, imkanım varken mühendislik yerine öğretmenlik tercih edersem gelecekte pişman olurum diye düşünüyorum
  • Aileden öğretmenlik olarak kendimden mühendislik olarak az çok bilgim var, eğer iş olarak düşünürsen şuanki mühendis nereden mezun olursa olsun torpil alırsa
    güzel paraya işe başlayabilir bunun haricinde ne kadar sağlam ve farklı dil o kadar işe girme şansı demektir, yanında mühendislikte yarayacak programlar
    da işe girmene etki edecektir farkındaysan bu söylediklerim mühendislik okurken öğretilecek şeyler değil bir de üzerine yurt dışı yaparsan şansın baya artar,

Öğretmenlik dersen atanamama problemi var çok ciddi olarak, o kadar öğretmen adayı çıkartıyorlar ama iş vermiyorlar iş bulursan en kötü ihtimal bir
    dershanede 500-700 tl arasında amele gibi kullanılan bir öğretmen olursun, haftanın 6 günü kütüphanede öğrencilerin sorunları çözersin ama bir şekilde
    atanırsan 1500 tl gibi bir maaşın olur azdır ama vakit olarak insan gibi yaşayabilirsin. Para olarak sıkıntın olur ama arkadaş çevren iyi düzeyli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 20 Kasım 2011; 19:02:58 >

• Ben de seninle aynı durumda idim. Mühendisliğe de öğretmenliğe de puanım tutuyordu. Bilgisayar Öğretmenliğini seçtim. (Mühendislik Odtü, Boğaziçi dışındakileri tutuyordu.). Eğer Odtü veya Boğaziçi tutsaydı orayı tercih ederdim. Velhâsıl girdiğim sene Bilgisayar Öğretmenliği 65-70 arası KPSS puanıyla yerleştiriyordu. (4 sene öncesine kadar). Bugünkü gelinen durum ise 89,6. Yani hiçbir şeyin garantisi yok arkadaşım. Odtü veya Boğaziçi tutuyor ise oraya gitmeni tavsiye ederim. Azim ve istek varsa iyi şeyler yapabilirsin. Öğretmenlikte öyle olmuyor. İlk seneler bir hevesle sıkı tutuyorsun fakat sonraları gördüğün dersler seni öğretmenlik yapmaya itiyor. Bir alanda uzmanlaşmak istersen derslerin sekteye uğruyor. Çünkü elektronik dersleriyle de senin kafanı allak bullak ediyorlar. Kendi durumumla ilgili birkaç durum tespiti. Umarım seçim yapmana yardımcı olur.

• ögretmenlı ılk okul olmazsa rahat ıs de sınırlı yapın varsa yapamazsın.ben bu yasımda sbs ogrencılerını gorunce hal hareketlerıne dellnıyorum ogretmen olsam sıddet uygularım dıye eledım o secenegı ondan baska meslekler dusunuyorum
  • Mühendislik oku her türlü yaparım diyorsan.
    hiç bir şey yapamıyorsan akademi yaparsın prof'a kadar yolu var.
  • Neye karar verdin kardeş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 16 Aralık 2011; 3:11:09 >
  • deniz ulaştırma işletme mühendisliği araştır
    bu forumda bile bir sürü konusu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 16 Aralık 2011; 3:13:47 >
  • Mühendislik nedir hocam ya ? Sanki 1 bölümü olan fakülteden bahsediyorsun . Çevre , harita vs gibi bir mühendislik okuyacaksan hiç okuma öğretmenlik yaz . İnşaat , makine , elektrik elektronik , bilgisayar okuyacaksan öğretmenlikten bir nebze iyidir . Öğretmen olmak istiyorsan mühendislik oku , okulda kal . Çok zor birşey değil alesten yüksek alırsan kalırsın notun felan çok önemi yok .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.