İyi günler arkadaşlar. Ben önlisans elektrik mezunuyum. Bu 2022 yazında hazırlanıp dgs ye girdim. İsteğim iyi bir üniversite de okumaktı. Hacettepe bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümüne yerleştim. Bölümün ilk başlarda benim için çok önemi yoktu hedefim büyük şehirde iyi üniversitede okumaktı. yani öyle sanmışım. Bölümle ilgili daha detaylı araştırma yapınca bölümün sıralamalarının çok düşük ve çok tercih edilmeyen bir bölüm olduğunu gördüm. Sonrasında pişman oldum. Demekki bölümün benim için önemi varmış. Yurt falan da okuldan çok uzakta çıktı iki üç vasıta ile gitmem gerekecekti. Ailemin ekonomik durumu da çok iyi degil orta seviye. Benim aklımdaki bir hayalmiş demekki hacettepe ankara büyükşehir falan. işte tüm bunlar üst üste gelince sonrasını da düşünmeye başlıyorsun mezun olunca iş bulamazsam aileme boşuna yük olurum diye. Biz çiftçiyiz şu anda aileme yardım ediyorum. (yurdu ve bileti gitmeden 2 gün önce iptal ettim) Sorum şu polisliğe eskiden beri hevesim var. yaşım da 21 oldu. Mesleğimi de elime almak istiyorum artık. bizim gibi orta halli aileler için polislikte güzel meslektir. Bu puanımla yatay geçiş hakkım varmış eskişehir karadeniz teknik vs üniversitelerde elektrik elektronik müh geliyor. (İlk tercihte bölümü bitiremem diye başa yazmamıştım eem nin zor olduğunu biliyorum birde ingilizce hazırlık var tabi) Sizce sene sonuna kadar ingilizce çalışıp myp ile yatay geçiş mi deneyim yoksa polisliğe mi hazırlanıyım? matematik ve türkçe temelim var biraz da hazırlanarak sınavda başarılı olacağımı düşünüyorum. Ama üniversite de okumayı çok istiyorum. kafam çok karışık önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim