Şimdi Ara

Mühendislik mi Öğretmenlik mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
17.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yorumlara bak ve gül :) hepsi liseli yorumları resmen ya

öncelikle arkadaşlar mühendisliği varya düşüre düşüre düşüre öyle bir hal ettiniz ki görende sanacak mühendis değil taksici oluyor

tüm yorumlar odtü itü harici üniversitede mühendislik okunmaz. yani bu olay bu mudur ? türkiyenin tüm mühendis ihtiyacını kıstas 4-5 üniversiteden çıkan 300 mezun karşılıyor öbürleri çöp mü?

puanlar bu iş için bir kıstas mı? HAYIR TABİKİDE.

Mühendis dediginiz adam okusa iş bulamasa hiç yoktan devlete kapağı atar 2.450 maaşla çalışır.

herkes öğretmenin 7000 alanından bahsetmişte mühendisin 20000-30000 alanından bahsetmemiş.

İnşaat mühendisliği için konuşmak gerekirse üniversitenin zerre kadar önemi yoktur.

Çünkü üniversitelerden mezun olan öğrenciler tamam belki bir kaç statik hesabını yapabilecek duruma geliyorlar ama iş ortamından işin nasıl yapılacağından bi haberler.

Şimdi kimse çıkıp kalkıpta 20000-30000 alanlar hep odtüden itüden demesin

bizim şantiye şefi ktü mezunu gayet dolgun maaşlar alıyor

Yurt dışına kapağı atıpta gayet rahatça işlerde yapabilirsiniz.

Yanına Rusça+Deneyim gelince inşaat mühendisliğinde paranın dibine vurursunuz. ama ilk başta 1.500 alan öğretmenden farkınız kalmaz belki ondan daha çok çalışırsınız isterseniz ODTÜLÜ olun :)

Neyse anlamak isteyen ne demek istediğimi anladı bu konudada sabaha kadar tartışabilirim. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

ayrıca kimseyi kırmak istemem ama içimde kalacak söylemesem. burada "iyi üniversiteler o kadar da önemli değil yea" veya "öenmli olan kendini geliştirmek" diyenlerin hepsi bence top ünilere giremeyen ve çamur atan kişiler diye düşünüyorum. dediğim gibi kimseyi kırmak değil amacım ama durum bu bence. benim arkadaş sene boyu itüyü istedi kazanamadı ağladı başka bi üniye gitti. en son görüştüğümüzde söylediği şu "abi kendini geliştirirsen itü boğaziçi mezunundan da iyi yerşere gelirsin hem ben itüyü o kadar da istemiyodum". yani şimdi bu adamla aranızda ben bi fark göremiyorum. veya adam tıpı kazanamaz dişe hekimliğine gider dediği şu olur "ya zaten tıpı o kadar da istemiyodum aslında o kadar kim uğraşacak tustur asistanlıktır" oysa bu adamın ilk 10 tercihi hep tıptır. sizden istediğim sadece biraz objektif olun. kalbini kırdığım varsa affetsin. düşündüğümü söyledim sadece.

not: akdeniz tıp fakültesinde okuyorum. bunu söyliyim de sonrada kendi üniversitesini savunuyor falan denmesin. müh okumuyorum yani.

belkide adam haklıdır ne biliyosun , üniversiteye girmeden önce sabit bir görüşü varken onun yanlış olduğunu anlamış olabilir. Ben kırıkkale üni de okudum ve diğer ünilerle arasında bir fark yok demek için bunları söylemiyorum , tabiki bizdede eğitim öğretim genel olarak o kadar iyi değildi ankaradaki 4 üniversiteye kıyasla ama daha iyi olduğu alanlar vardı.
    Okulun sana verdiği eğitimi yalnızca okulu bitirip iş bulacak kadar öğrenen bir adamı düşünün, birde işin teorisine ilgi duyupta öğrenmek isteyen bir adamı düşünün... Öss puanlarınında üniversite kalitesi ile uzaktan yakından alakası yok , tercih edilen bölümün puanı yüksek olur mantık bu kadar basit. Ankaralıyım ve odtülü,gazili,ankaraüni li bir sürü arkadaşım var (aynı bölüm) kırıkalede okuyupta bunları 10 kerecebinden çıkaracak adamda tanıyorum onlardan çok daha başarısız olan adamda tanıyorum , bunun bir standardı yoktur... Ben şuan bilgime güveniyorum getirsinler ortalama bir gazi li , yada ankara üni li , bakalım aramızda fark varmı yokmu bilgi-beceri olarak.

Ayrıca bunu üniversiteyede endekslemeye gerek yok , benim bilg mühendisi olan ve özellikle yazılım ile uğraşan c++ cı arkadaşım ile , hiç alakasız bir bölüm okuyan ve c++/c# ve javaya merak sarmış arkadaşımda var... Başarı üniversitelerin tekelinde değildir, ha daha iyi eğitim verebilir ama önemli olan sizin bunu ne kadar randımanla alıpta becerebileceğinizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

quote:

ayrıca kimseyi kırmak istemem ama içimde kalacak söylemesem. burada "iyi üniversiteler o kadar da önemli değil yea" veya "öenmli olan kendini geliştirmek" diyenlerin hepsi bence top ünilere giremeyen ve çamur atan kişiler diye düşünüyorum. dediğim gibi kimseyi kırmak değil amacım ama durum bu bence. benim arkadaş sene boyu itüyü istedi kazanamadı ağladı başka bi üniye gitti. en son görüştüğümüzde söylediği şu "abi kendini geliştirirsen itü boğaziçi mezunundan da iyi yerşere gelirsin hem ben itüyü o kadar da istemiyodum". yani şimdi bu adamla aranızda ben bi fark göremiyorum. veya adam tıpı kazanamaz dişe hekimliğine gider dediği şu olur "ya zaten tıpı o kadar da istemiyodum aslında o kadar kim uğraşacak tustur asistanlıktır" oysa bu adamın ilk 10 tercihi hep tıptır. sizden istediğim sadece biraz objektif olun. kalbini kırdığım varsa affetsin. düşündüğümü söyledim sadece.

not: akdeniz tıp fakültesinde okuyorum. bunu söyliyim de sonrada kendi üniversitesini savunuyor falan denmesin. müh okumuyorum yani.

belkide adam haklıdır ne biliyosun , üniversiteye girmeden önce sabit bir görüşü varken onun yanlış olduğunu anlamış olabilir. Ben kırıkkale üni de okudum ve diğer ünilerle arasında bir fark yok demek için bunları söylemiyorum , tabiki bizdede eğitim öğretim genel olarak o kadar iyi değildi ankaradaki 4 üniversiteye kıyasla ama daha iyi olduğu alanlar vardı.
    Okulun sana verdiği eğitimi yalnızca okulu bitirip iş bulacak kadar öğrenen bir adamı düşünün, birde işin teorisine ilgi duyupta öğrenmek isteyen bir adamı düşünün... Öss puanlarınında üniversite kalitesi ile uzaktan yakından alakası yok , tercih edilen bölümün puanı yüksek olur mantık bu kadar basit. Ankaralıyım ve odtülü,gazili,ankaraüni li bir sürü arkadaşım var (aynı bölüm) kırıkalede okuyupta bunları 10 kerecebinden çıkaracak adamda tanıyorum onlardan çok daha başarısız olan adamda tanıyorum , bunun bir standardı yoktur... Ben şuan bilgime güveniyorum getirsinler ortalama bir gazi li , yada ankara üni li , bakalım aramızda fark varmı yokmu bilgi-beceri olarak.

Ayrıca bunu üniversiteyede endekslemeye gerek yok , benim bilg mühendisi olan ve özellikle yazılım ile uğraşan c++ cı arkadaşım ile , hiç alakasız bir bölüm okuyan ve c++/c# ve javaya merak sarmış arkadaşımda var... Başarı üniversitelerin tekelinde değildir, ha daha iyi eğitim verebilir ama önemli olan sizin bunu ne kadar randımanla alıpta becerebileceğinizdir.

yanlış anlama ama kurumsal şirketler direk en iyi 4 üniversiteden öğrenci alıyor. hiç iş ilanlarına baktın mı bilmiyorum. şu şu şu üniversiteler önceliğimizdir diyor ve ilk elemede diğer ünilerden mezunlar çok ekstra bi başarısı yoksa elenip gidiyorlar. tukcell avea tüpraş türk telekom aselsan vs. gibi daha adını sayamayacağım şirketlerin yöneticileri hep boğaziçi odtü bilkent itü mezunu arada bi kaç tane de yıldız mezunu gördüm. öss de 50 matematik sorusunun 20 sini anca yapıp mühendisliğe girenlerin ben nedense iyi mühendis olabileceğini düşünmüyorum. mühendis benim bildiğim matematiği yalamış yutmuş adamdır. daha lise düzeyi matematiği yapamayan adamın ben analitik zekası olduğunu da zannetmiyorum. şunu da tekrarlıyorm, boğaziçine odtüye gerçekten mühendis olmak isteynelr gider, kırıkaledir çukurovadır akdenzdir bunlara ise tıpı dişi eczacılığı tutturamayanlar gidiyor genelde. ya da benim çevremdekiler hep böyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

quote:

quote:

işletmeler bu 4 üniversitenin mezunlarına öncelik verseler de, onlar için asıl önemli olan, nasıl mezun olduğunuzdur. yabancı dilin yoksa, bilgisayar bilgin oyunlar ve ofisten ileriye gitmiyorsa, öğrendiklerinin üzerine bir şeyler katmıyorsan, boğaziçi diploman olsada red ederler.(tabi iyi bir torpilin yoksa.) aslında bunu en iyi "eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir." atasözü anlatır.

yok öyle bişey. lisede okurken mezunlar öğrencilerle sohbete gelirdi, üniversite hayatını iş hayatını anlatırdı(söyleşi gibiydi) ben lise 2 deyken boğaziçi bilgisayar mezunu bi abi geldi bizim liseden mezun. dediği şey aynen şu "2.15 gibi bi ortalamayla mezun oldum 4 yerden iş teklifi geldi" yani üniversite adı demek herşey demek. boğaziçi alıyor ilk 1000den öğrenci diğerleri alıyor ilk 70bin den 100 binden. boğaziçindeki adam mühendis olmak istediği için boğaziçine gidiyordur, diğerlerine giden ise tıpı diş hekimliğini eczacılığı tutturamadığı için. bence bu adamları tutup aynı kefeye koymak haksızlıktır.

ben ortalamadan bahsetmiyorum. sizin mezun arkadaşın ortalaması düşük olabilir, ama kendini geliştirmiş ve çevre edinmiştir. yoksa ot gibi boğaziçine girip, ot gibi mezun olmuş birisini, neden işe alsınlar ki vitrin süsü olarak mı kullanacaklar.

cevap basit boğaziçinden mezun olduğu için alabilir. boğaziçinden odtüden mezun olmak için lysden daha fazla performans sarfetmeniz gerekiyor diye biliyorum. eğer ordan adam mezun olabilmişse zaten donanımlıdır. şu ülkede öyle bi dengesizlik varki türkiye birincisi de mühendis oluyor 250 000.si de. burada da eğitimiyle ön plana çıkmış üniversiteler devreye giriyor. sen patron olsan odtü boğaziçi mezununu mu işe alırsın atatürk üni mezununu mu?

patron olarak ikisiyle de konuşurum. hangisinin bilgi, beceri ve deneyimi yüksekse ve insan ilişkilerinde başarılı ise onu işe alırım. eğer bu özellikler ikisinde de eşitse, o zaman Atatürk üniversitesinden mezun olanı işe alırım. çünkü kendisini ispatlamaya açtır. kariyerinde yükselmek için, canla başla başarılı olmaya çalışacaktır.

evet bahsettiğin üniversiteleri seçiyorlar. ama kariyerinde başarı kazanmış, diğer üniversitelerin mezunlarını da özellikle bünyelerine katarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 22 Aralık 2011; 9:32:57 >

• Öğretmenlik daha uygun puan konusunda kasmadan kazanırsın ama iş bulabilirmisin onu bilemiyorum bende daha karar veremedim :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canhatti

Mühendislik okuyup üniversitede kalabilirsin. En mantıklısı bu gibi.

En iyisi istediğin iki şeyde olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

yorumlara bak ve gül :) hepsi liseli yorumları resmen ya

öncelikle arkadaşlar mühendisliği varya düşüre düşüre düşüre öyle bir hal ettiniz ki görende sanacak mühendis değil taksici oluyor

tüm yorumlar odtü itü harici üniversitede mühendislik okunmaz. yani bu olay bu mudur ? türkiyenin tüm mühendis ihtiyacını kıstas 4-5 üniversiteden çıkan 300 mezun karşılıyor öbürleri çöp mü?

Mühendis dediginiz adam okusa iş bulamasa hiç yoktan devlete kapağı atar 2.450 maaşla çalışır.

herkes öğretmenin 7000 alanından bahsetmişte mühendisin 20000-30000 alanından bahsetmemiş.

İnşaat mühendisliği için konuşmak gerekirse üniversitenin zerre kadar önemi yoktur.

Çünkü üniversitelerden mezun olan öğrenciler tamam belki bir kaç statik hesabını yapabilecek duruma geliyorlar ama iş ortamından işin nasıl yapılacağından bi haberler.

Yanına Rusça+Deneyim gelince inşaat mühendisliğinde paranın dibine vurursunuz. ama ilk başta 1.500 alan öğretmenden farkınız kalmaz belki ondan daha çok çalışırsınız isterseniz ODTÜLÜ olun :)

Neyse anlamak isteyen ne demek istediğimi anladı bu konudada sabaha kadar tartışabilirim. Kolay gelsin

hocam dediğin gibi şu yorumlar liseli yorumları ama senin yorumunda da fanatiklik var, takım tutar gibi bir bölüm tutmuşsun. ben öğretmenim, branşım matematik-bilgisayar. birçok mühendis arkadaşım da var. bahsettiğin matematik öğretmenliği bir zamanlar tıpa yakın bir bölümdü, şu an en ölü halinde bile inşaat mühendisliğinden daha fazla talep alıyor ve daha yüksek puanlı bir bölüm. çevremde tanıdığım birçok matematik öğretmeni , inşaat mühendisinden daha iyi de kazanıyor. yurt dışında iyi kazanan inşaat mühendisi arkadaşlarım var tabi ama yurt dışına gitmeyi göze alsam Almanyaya giderdim, öğretmen maaşı 4000 Euro... istisna durumları konuşmaya pek gerek yok bence....
    kamuya gelince her iki meslek için de (özellikle artık matematik için) giriş rahat değil. ortalama bir öğretmen 2000. mühendis 2250 civarı alıyor. ben aradaki ufak fark için aile hayatımdan, huzurumdan asla vazgeçmem. kaldı ki eşim ingilizce öğretmeni, maaşlarımız az olabilir ama çok da memnunum hayatımızdan. ayrıca matematik ve ingilizce popülerliğini koruyan branşlardır her zaman ve bütün öğrenim düzeylerine hitap eder, işini iyi yaptıktan sonra maddi ve manevi tatmin eder insanı.
    aslında seçim meselesi, kimileri sabırsızdır, çocuklarla gençlerle uğraşmayı sevmez, öğretmek yapısında yoktur. onlar mühendislik isteyebilir tabi.
    benden iyi kazanan mühendis arkadaşlarım var tabi ama çoğu kaliteli üniversitelerden mezun (odtü, itü, hacettepe gibi)
    bu soru da verilen cevapların çoğu da anlamsız. mühendis ne mühendisliği , ne öğretmenliği? ayrıca mühendislikse hangi üniversite? mühendis öğretmenden iyidir ya da öğretmen mühendisten iyidir diye genellemek de anlamsız kalıyor bu yüzden...
    sonuç olarak eski sıralamam ile tekrar tercih hakkım olsa yine matematik öğretmenliğini seçerdim, bu bölüm tutmasaydı diğer tercihlerim beslenme ve diyetetik veya mimarlık olabilirdi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leibniz 33 -- 26 Aralık 2011; 2:27:03 >

• benim demek istediğim daha farklı bir şey arkadaşım :) ben matematik öğretmenliği tutmuyor demiyorum. evet belkide matematik öğretmenliğinin puanı daha yüksek ama sebeplerinden biri aöl mezunlarına gelen ek puanlardır.ikinci bir sebepse tercihleri yapan 17 yaşındaki sırf para aşkı ile yanıp tutuşan meslek hakkında bilgisi olmayan ergenlerdir istediği meslek türkiyede düşük puanlara sahip diye belkide tercih etmeyen daha yüksek yerleri yazan ve puana kanan bir çok insan tanıdım yada sırf açıkta kalmamak için üniversitede boşuna okuyan. piyasada matematik öğretmeni yada mühendis tutunamaz demiyorum ikiside işini iyi yaparsa tutunur.kardeşime matematikten ders veren hocanın altında son model arabası ve evi vardı. ama birkaç öğretmen böyle diye herkes böyle olacak değil. en kötüsü okulda çalışan öğretmenlerdir.Yada dershanede işe başlarken 800 liraya tamah eden öğretmenlerde var.Kpss ye hiç girmeyeceğim bile :)

• quote:

benim demek istediğim daha farklı bir şey arkadaşım :) ben matematik öğretmenliği tutmuyor demiyorum. evet belkide matematik öğretmenliğinin puanı daha yüksek ama sebeplerinden biri aöl mezunlarına gelen ek puanlardır.ikinci bir sebepse tercihleri yapan 17 yaşındaki sırf para aşkı ile yanıp tutuşan meslek hakkında bilgisi olmayan ergenlerdir istediği meslek türkiyede düşük puanlara sahip diye belkide tercih etmeyen daha yüksek yerleri yazan ve puana kanan bir çok insan tanıdım yada sırf açıkta kalmamak için üniversitede boşuna okuyan. piyasada matematik öğretmeni yada mühendis tutunamaz demiyorum ikiside işini iyi yaparsa tutunur.kardeşime matematikten ders veren hocanın altında son model arabası ve evi vardı. ama birkaç öğretmen böyle diye herkes böyle olacak değil. en kötüsü okulda çalışan öğretmenlerdir.Yada dershanede işe başlarken 800 liraya tamah eden öğretmenlerde var.Kpss ye hiç girmeyeceğim bile :)

anlamadığım noktalar var. kpss'ye neden girmeyeceksin? ve en kötüsü okulda çalışan öğretmenle mi, o nedenmiş ? (bu arada ben kpss engelini aştım zaten)
    yanlış bilgini düzelteyim, aöl mezunları ek puan alıyor ama eskisi gibi orta öğretim puanının pek bir etkisi yok ve anadolu üniversitelerinde aöl mezunları çok az oluyor, bizim bölümde de çok azdı. onlardan dolayı bir şişme yok. odtü, boğaziçi gibi kalbur üstü üniversitelerde çokça var, oraların puanlarını şişirenler onlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leibniz 33 -- 26 Aralık 2011; 20:41:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

quote:

hocam dediğin gibi şu yorumlar liseli yorumları ama senin yorumunda da fanatiklik var, takım tutar gibi bir bölüm tutmuşsun. ben öğretmenim, branşım matematik-bilgisayar. birçok mühendis arkadaşım da var. bahsettiğin matematik öğretmenliği bir zamanlar tıpa yakın bir bölümdü, şu an en ölü halinde bile inşaat mühendisliğinden daha fazla talep alıyor ve daha yüksek puanlı bir bölüm. çevremde tanıdığım birçok matematik öğretmeni , inşaat mühendisinden daha iyi de kazanıyor. yurt dışında iyi kazanan inşaat mühendisi arkadaşlarım var tabi ama yurt dışına gitmeyi göze alsam Almanyaya giderdim, öğretmen maaşı 4000 Euro... istisna durumları konuşmaya pek gerek yok bence....
    kamuya gelince her iki meslek için de (özellikle artık matematik için) giriş rahat değil. ortalama bir öğretmen 2000. mühendis 2250 civarı alıyor. ben aradaki ufak fark için aile hayatımdan, huzurumdan asla vazgeçmem. kaldı ki eşim ingilizce öğretmeni, maaşlarımız az olabilir ama çok da memnunum hayatımızdan. ayrıca matematik ve ingilizce popülerliğini koruyan branşlardır her zaman ve bütün öğrenim düzeylerine hitap eder, işini iyi yaptıktan sonra maddi ve manevi tatmin eder insanı.
    aslında seçim meselesi, kimileri sabırsızdır, çocuklarla gençlerle uğraşmayı sevmez, öğretmek yapısında yoktur. onlar mühendislik isteyebilir tabi.
    benden iyi kazanan mühendis arkadaşlarım var tabi ama çoğu kaliteli üniversitelerden mezun (odtü, itü, hacettepe gibi)
    bu soru da verilen cevapların çoğu da anlamsız. mühendis ne mühendisliği , ne öğretmenliği? ayrıca mühendislikse hangi üniversite? mühendis öğretmenden iyidir ya da öğretmen mühendisten iyidir diye genellemek de anlamsız kalıyor bu yüzden...
    sonuç olarak eski sıralamam ile tekrar tercih hakkım olsa yine matematik öğretmenliğini seçerdim, bu bölüm tutmasaydı diğer tercihlerim beslenme ve diyetetik veya mimarlık olabilirdi....

Fikirlere kismen katiliyorum ama ogretmen 2000 muhendis 2250 maasi biraz yaniltici. İsmi gecen uni.lerin muhendislik mezunlarinin ise giris maasi ya da biraz ustu bu rakam. Ama olay su ozel sektorde muhendis yukseliyor ve maasi da oyle. Ogretmenlikte 2bin maasi yuzde kaci aliyor bilmiyorum ama hepsinin boyle almadigini biliyorum. Ozel dersten en cok kazaniyor ogretmenler, okullardaki ogretmenler dersanedekilerden daha rahat kesinlikle dersane ogretmenleri deli gibi calistiriliyor ama o mesaiye esit maasi almiyorlar maalesef.

Suna katiliyorum ve en onemlisi de bu bence; puana, parasina, toplum gozundeki degerine bakip da meslek secmek yanlis. Hangi alanda basarili kisi varsa su an hicbirinin ailesi istedi diye doktor maasi yuksek diye muhendis, hukukcu vs oldugunu sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugr61

quote:

Orijinalden alıntı: Canhatti

Mühendislik okuyup üniversitede kalabilirsin. En mantıklısı bu gibi.

En iyisi istediğin iki şeyde olur

Akademisyenlik burada yazildigi kadar kolay olmuyor (: cok yuksek ortalama, hocalarla iyi iliskiler, hayat boyu sinav, ogrenme, uretme, juri vs bunlarla ugrasmak, eger o isi gercekten istemiyorsan zor. Hele ki muhendislikte yuksek ortalama... Ossde derece yaparsin "istemeden" bunlari yapana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elyria -- 27 Aralık 2011; 0:32:32 >
  • wampirrr o maaşları kamu için söyledim. özel sektör için öyle sabit bir sayı söylenemez zaten. ayrıca 2250 ile özelde işe başlayan mühendis çok nadirdir...
  • İtu odtu boun 3500den bile basliyor, ise ve sirkete bagli olarak ama ben de 1000-1500den baslayani duymadim acikcasi. Ogretmen maaslarinin son durumunu bilmiyorum ama surekli yukselmedigini biliyorum atama olaylari da cabasi.
  • quote:

Bizim santiye demesen calistigini dahasi hic is aramadigini dusunurdum. Zaten sadece insaat alanindan soz etmissin ki bildigin gibi suruyle muh. var. Aslinda sozu uzatmadan soyle diyeyim; kimse kolay kolay issiz kalmaz ama odtu itu boun kucum ihtimal sabanci bilkent koc mezunu olmayan bir muhendis p&g, nestle, hp, coca cola, 3m, unilever vs bunlarin yanina diger sektorlerdeki ayni buyuklukteki firmalari koy oralarda kolay kolay calisamaz. P&g tarzi firmalarda zaten okul adin da yetmez o ayri. Yuksek maas kazananlar da buradan oluyor zaten yerel firmalarda, devlette calisanlar degil. Hedefin cok daha yuksekse ya tibba girer iki uzmanlik okursun mezunu az olan ( misal yenidogan ) ya da ticaret yaparsin. O zaman okul adi, x buyuk firmasi gibi durumlara gerek olmaz.

• quote:

quote:

quote:

işletmeler bu 4 üniversitenin mezunlarına öncelik verseler de, onlar için asıl önemli olan, nasıl mezun olduğunuzdur. yabancı dilin yoksa, bilgisayar bilgin oyunlar ve ofisten ileriye gitmiyorsa, öğrendiklerinin üzerine bir şeyler katmıyorsan, boğaziçi diploman olsada red ederler.(tabi iyi bir torpilin yoksa.) aslında bunu en iyi "eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir." atasözü anlatır.

yok öyle bişey. lisede okurken mezunlar öğrencilerle sohbete gelirdi, üniversite hayatını iş hayatını anlatırdı(söyleşi gibiydi) ben lise 2 deyken boğaziçi bilgisayar mezunu bi abi geldi bizim liseden mezun. dediği şey aynen şu "2.15 gibi bi ortalamayla mezun oldum 4 yerden iş teklifi geldi" yani üniversite adı demek herşey demek. boğaziçi alıyor ilk 1000den öğrenci diğerleri alıyor ilk 70bin den 100 binden. boğaziçindeki adam mühendis olmak istediği için boğaziçine gidiyordur, diğerlerine giden ise tıpı diş hekimliğini eczacılığı tutturamadığı için. bence bu adamları tutup aynı kefeye koymak haksızlıktır.

ben ortalamadan bahsetmiyorum. sizin mezun arkadaşın ortalaması düşük olabilir, ama kendini geliştirmiş ve çevre edinmiştir. yoksa ot gibi boğaziçine girip, ot gibi mezun olmuş birisini, neden işe alsınlar ki vitrin süsü olarak mı kullanacaklar.

İlk kisma katiliyorum kesinlikle dogru. Ama su var bogaziciden yabanci dil bilg bilmeden mezun olma gibi bir sansi yok kimsenin (:

• 1000-1500'den başlayanı duymadın mı :) internetten okuduğun ya da şurdan burdan duyduğun yorumlara aldanma arkadaşım, yaş kaç , kaç tane arkadaşın mühendis... birçok mühendis arkadaşım var, emin ol gerçekçi biriyimdir.
    her mühendis itü odtü mezunu değil, ayrıca her odtü mezunu da iyi maaş almıyor... zaten odtü mühendislik bölümlerinin puanını tutturuyorsa o adamın ne işi var matematik öğretmenliğinde, öğretmenlik yazması hata olur :)
    üstte yazdım matematik öğretmenliğinin atamaları biraz sıkıntı ama hala inşaat mühendisliğine göre daha çok talep gören ve daha parlak bir meslek.
    kimse alınmasın küsmesin ama lise son ya da yeni mezun olmuş gençlerin dünyadan haberi yok...
  • :)

Matematik ogr puanini bilmiyorum ama muh-ogretmenlim genel tartisma konusu olarak yorum yazdim kaldi ki bahsettigim ozellikle belli okullar.

Itude muh. okuyorum bu ikinci uni. bu sene tekrar sinava girecegim muh. degil fen-edb fak.den bir bolumde akademisyen olma yolunda... Yani hem tam tarafinda hem de tarafsiz olarak yorum yapiyorum, meslek - bolum seciminin onemli oldugunu bir cok kez yikip-bastan baslama cesaretini gosterecek kadar iyi biliyorum. Cogu arkadasim okul sebebiyle muhendis dolayisiyla is durumlarini gayet iyi biliyorum ister istemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

:)

Matematik ogr puanini bilmiyorum ama muh-ogretmenlim genel tartisma konusu olarak yorum yazdim kaldi ki bahsettigim ozellikle belli okullar.

Itude muh. okuyorum bu ikinci uni. bu sene tekrar sinava girecegim muh. degil fen-edb fak.den bir bolumde akademisyen olma yolunda... Yani hem tam tarafinda hem de tarafsiz olarak yorum yapiyorum, meslek - bolum seciminin onemli oldugunu bir cok kez yikip-bastan baslama cesaretini gosterecek kadar iyi biliyorum. Cogu arkadasim okul sebebiyle muhendis dolayisiyla is durumlarini gayet iyi biliyorum ister istemez.

:)
    üstte de yazdım, konu baştan anlamsız. adam mühendislik-öğretmenlik diyor da... ne mühendisliği, hangi üniversitede? ayrıca hangi öğretmenlik? tartışma bir garip olmuş :)) elma mı yararlı portakal mı der gibi :PP
    eski itü mühendislik puanlarını alsam kesinlikle tıp yazardım ben, kardeşim 2002'de 5500 sıralama ile cerrahpaşaya girdi, odtü'nün bazı mühendisliklerine puanı yetmiyordu :D şimdi cerrahpaşanın sıralaması odtü'nün mühendisliklerini solladı bile. gerçi bu yaştan sonra tıp çekilmez, bir de asistanlık kısmı var....

• Evet ben de itiden hicbir sekilden memnun olmayip savunacak duruma geldim ama bakus acisi, kisisel. Bogazici muh.lerin bir ikisi capa tiptan yuksek. Ama turkiyede tip okunmaz bence. Tus, zorunlu hizmet, yillarca oku calis karsiliginda devlet bile seni ezecek duzenlemeler getirsin. Egitim sistemi sinav sistemi degisirse bir gun bir de calisma duzeni vs o zaman herkes kendine uygun alanlara daha cok yonelecek. Ama ben bunu gorur muyum tabi (:
  • Akademik olarak kuvvetliysen ve matematiğe de bu kadar düşkünsen bende mühendislik + yüksek lisans + doktora ve sonrasında akademisyenlik öneriyorum. Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi dikenli bir yoldur ama güzeldir, seven için tatmin edicidir, saygıdeğerdir.
    İş konusunu düşünmene bile gerek yok. Üniversite sayısı 165 e ulaştı ve zaten öğretim üyesi açığı vardı, şimdi açlığa dönüştü.
    Mühendis bir akademisyeen, ders verme ve araştırma yapmanın dışında, mahkemelerde bilirkişilik, özel sektöre danışmanlık, şirket kurma gibi faaliyetler içinde de bulunabilir. Vakıf üniversitelerinde ise hem hayat hem de gelir seviyesi oldukça artabilmektedir. Ancak şunu belirteyim, vakıf üni leri genellikle doktorasını yurtdışından almış öğretim elemanlarını tercih etmektedirler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.