Şimdi Ara

Mühendislik mi Öğretmenlik mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
17.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    müh. çok abartı farkı yok (odtü,itü,yıldız,boğaziçi,iü arasında)
    en kötü okulda kalıp danışmanlık falan yaparsın
    (NOT:yıldızı yazarsan 4 sene de biraz zor bitiyo okul haberin olsun)

hayırlısı neyse o olsun
  • mühendislik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgehan.

İtü , odtü , yıldız gibi yerleri tutturcaksan ol mühendis .

Hocam şimdi düşünüyorumda orta bir anadolu lisesindeyim yani yıldızı kazanma şansım var. Mühendislik ile öğretmenlik arasında maaş farkıda baskın, imkanım varken mühendislik yerine öğretmenlik tercih edersem gelecekte pişman olurum diye düşünüyorum

Yıldız'da anadoludan gelen binlerce öğrenci var. Ben düz lise mezunuyum, aynı zamanda Yıldız metalürji mezunuyum. Sana tavsiyem DH'den çık ve sınava ilk 100'e girmeyi hedefleyerek çalış. Sınava girmeden önce öğrencilerde bir leylalık oluyor nedense. Üniversitenin son sınıfına gelince bu dediğimi anlarsın. Sen şu anda en yüksek puanı almaya bak. Tercih için çok vaktin olacak.

• Güzel sanatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

hiçbiri.
    Aynen.
    Memleket mühendislerle ve öğretmenlerle dolup taşmışken mühendislik ve öğretmenlik okumak akıl kârı değil. Gidin, başka bölüm okuyun.
  • mühendis ol. anadolu lisesi sınavlarında o zamanlar kat sayı farkı yoktu ünv için. bende meslek lisesi seçtim bilgisayar üzerine. çünkü akıl verenler ileride ünv olmazsa bari mesleğin olur dediler. gittik anadolu yerine mesleğe yazıldık. tabi 4 ay sonra yök hükmü değiştirdi ve meslek liseliler kazık yedi.

öğretmen olunmaz. 40 tane apaçi dolu sınıfta öğretmen mi olucaksın ? veya hergün oyun parkı gibi ergenliğe özenen 30 tane veledi mi çekeceksin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Neye karar verdin kardeş ?

Mühendislikten kastım zaten bilgisayardı. Çocukluğumdan beri olan idealim. Kararımda önce bilgisayar mühendisliği, olmadı matematik öğretmenliği
  • Dostum mühendislikte İTÜ,ODTÜ gibi üniler hayalin değilse o iş mühendislik değildir asıl mühendislik saydığım ünilerdedir.Elindeki puanla orta düzey bir mühendislik kasacağına,yüksek düzey bir eğitim fakültesi olan üniyi hedef tutarsın.KPSS'ye de 4 yılda hayli hayli çalışırsın.Ama bir not düşmeden geçemeyeceğim.En çok atama yapılan 1.bölüm rehber öğretmenliği,2. bölüm sınıf öğretmenliği,3.cü bölüm de ingilizce öğretmenliği.Rehber öğretmen 23.519 kişi atanırken,matematik öğretmenliğinde bu 2.979. Bunu da düşünerek hedefini belirlemen senin adına daha iyi olur.Umarım mantıklı bir seçim yaparsın

*Liseliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Neye karar verdin kardeş ?

Mühendislikten kastım zaten bilgisayardı. Çocukluğumdan beri olan idealim. Kararımda önce bilgisayar mühendisliği, olmadı matematik öğretmenliği

Biliyormusun bende 2.hedef olarak Öğretmenlik veya müh istiyorum ama bende kararsızım
  • odtü itü den başka üni yokmu anasını satayım her alan için onlar yazılmış
    bazı okullarda bazı bölümler iyidir bazıları kötüdür , hacettepe nin kimyacısı , gazinin inşaatçısı , odtü ve itü yü tokatlar...

tamamen ezbere bilgiler üzerine yorumlar yazılmış, mühendis teknik adamdır , bilginin yanında pratik zeka ve sistematik/algoritmik düşünen bir beyin varsa öğretim düzeyinin çok çok önüne geçebilir...Ha bazı üniversiteler(türkiydeki büyük çoğunluk) temel bilgileri eksik verip geleni mezun ettiği için dediklerinizde kısmen haklısınız ama tamamen bilinçsizce yorum yapılmış
  • odtü itü dısındaki yerlerde okuyacaksan oku yoksa ogretmen ol demısler buna anca derim.siz odtü itü ye giden para basıyor diğerleri ağzını acıp bakıyor sanıyorsunuz.benım bızzat bu unılerde okuyanlara sordum:dıger unılerı okusak ne olur dıye?bana gelen cevap baslarda kucuk sırketlerde ıse gırersın gerisi sana kalmıs dedi.iyi üniye gidince belkı bıraz daha buyuk sırkete gırersenız ama en iyi 4 üni dısında muhendıslık okuma demek o kadar komık ki.Bilmeden yorum yapıyorsunuz.Görende türkiyedekı sırketler sadece 4 unıden ogrencı alıyor sanacak.

konuya acana gelırse:hedefın neyse ona git.hedefım yok para+rahatlık dıyorsan ogretmen ol at devlete kapagı okulda yat.(bızım okuldakı hocaların %70'nın mantıgı buydu)

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

odtü itü den başka üni yokmu anasını satayım her alan için onlar yazılmış
    bazı okullarda bazı bölümler iyidir bazıları kötüdür , hacettepe nin kimyacısı , gazinin inşaatçısı , odtü ve itü yü tokatlar...

tamamen ezbere bilgiler üzerine yorumlar yazılmış, mühendis teknik adamdır , bilginin yanında pratik zeka ve sistematik/algoritmik düşünen bir beyin varsa öğretim düzeyinin çok çok önüne geçebilir...Ha bazı üniversiteler(türkiydeki büyük çoğunluk) temel bilgileri eksik verip geleni mezun ettiği için dediklerinizde kısmen haklısınız ama tamamen bilinçsizce yorum yapılmış

edit: rencide edici cevap vermeyelim :) Sadece yok artık diyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 16 Aralık 2011; 21:18:17 >

• işletmeler bu 4 üniversitenin mezunlarına öncelik verseler de, onlar için asıl önemli olan, nasıl mezun olduğunuzdur. yabancı dilin yoksa, bilgisayar bilgin oyunlar ve ofisten ileriye gitmiyorsa, öğrendiklerinin üzerine bir şeyler katmıyorsan, boğaziçi diploman olsada red ederler.(tabi iyi bir torpilin yoksa.) aslında bunu en iyi "eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir." atasözü anlatır.
  • Arkadaşlar maalesef durum dediğiniz gibi değil. Bu yaptığınız kendinizi kandırmak oluyor. Bir Boğaziçi, İtü veya Odtü mezunu ne olursa olsun işe alınırken öncelik olarak tercih ediliyor. E ben olsam ben de öyle yaparım. Adam 2 yıllık teknisyen seviyesinde dandik bir üniversitede programlama, tasarım okumuş. 2 tane ekran modeli biliyorum diye kendini İTÜ'de bilgisayar mühendisliği okumuş adamdan üstün görüyor. Neymiş kendini daha çok geliştirmiş. Kusura bakmayın ama Türkiye'de durum böyle.
  • kıytırık bi ünide mühendislik okuyacağına ilerde özel ders veren iyi bir matematik öğretmeni ol. benim lisedeki matematik hocam özel dersten ayda 4000lira kaldırıyodu. okuldan aldığı parayı falan da ekleyince 7000e yaklaşıyodu. iyi para. ama iyi bi üniversitede müh okumazsan deneyim kazanmadıkça çok fazla şeyler bekleme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

işletmeler bu 4 üniversitenin mezunlarına öncelik verseler de, onlar için asıl önemli olan, nasıl mezun olduğunuzdur. yabancı dilin yoksa, bilgisayar bilgin oyunlar ve ofisten ileriye gitmiyorsa, öğrendiklerinin üzerine bir şeyler katmıyorsan, boğaziçi diploman olsada red ederler.(tabi iyi bir torpilin yoksa.) aslında bunu en iyi "eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir." atasözü anlatır.

yok öyle bişey. lisede okurken mezunlar öğrencilerle sohbete gelirdi, üniversite hayatını iş hayatını anlatırdı(söyleşi gibiydi) ben lise 2 deyken boğaziçi bilgisayar mezunu bi abi geldi bizim liseden mezun. dediği şey aynen şu "2.15 gibi bi ortalamayla mezun oldum 4 yerden iş teklifi geldi" yani üniversite adı demek herşey demek. boğaziçi alıyor ilk 1000den öğrenci diğerleri alıyor ilk 70bin den 100 binden. boğaziçindeki adam mühendis olmak istediği için boğaziçine gidiyordur, diğerlerine giden ise tıpı diş hekimliğini eczacılığı tutturamadığı için. bence bu adamları tutup aynı kefeye koymak haksızlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

işletmeler bu 4 üniversitenin mezunlarına öncelik verseler de, onlar için asıl önemli olan, nasıl mezun olduğunuzdur. yabancı dilin yoksa, bilgisayar bilgin oyunlar ve ofisten ileriye gitmiyorsa, öğrendiklerinin üzerine bir şeyler katmıyorsan, boğaziçi diploman olsada red ederler.(tabi iyi bir torpilin yoksa.) aslında bunu en iyi "eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir." atasözü anlatır.

yok öyle bişey. lisede okurken mezunlar öğrencilerle sohbete gelirdi, üniversite hayatını iş hayatını anlatırdı(söyleşi gibiydi) ben lise 2 deyken boğaziçi bilgisayar mezunu bi abi geldi bizim liseden mezun. dediği şey aynen şu "2.15 gibi bi ortalamayla mezun oldum 4 yerden iş teklifi geldi" yani üniversite adı demek herşey demek. boğaziçi alıyor ilk 1000den öğrenci diğerleri alıyor ilk 70bin den 100 binden. boğaziçindeki adam mühendis olmak istediği için boğaziçine gidiyordur, diğerlerine giden ise tıpı diş hekimliğini eczacılığı tutturamadığı için. bence bu adamları tutup aynı kefeye koymak haksızlıktır.

ben ortalamadan bahsetmiyorum. sizin mezun arkadaşın ortalaması düşük olabilir, ama kendini geliştirmiş ve çevre edinmiştir. yoksa ot gibi boğaziçine girip, ot gibi mezun olmuş birisini, neden işe alsınlar ki vitrin süsü olarak mı kullanacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

Arkadaşlar maalesef durum dediğiniz gibi değil. Bu yaptığınız kendinizi kandırmak oluyor. Bir Boğaziçi, İtü veya Odtü mezunu ne olursa olsun işe alınırken öncelik olarak tercih ediliyor. E ben olsam ben de öyle yaparım. Adam 2 yıllık teknisyen seviyesinde dandik bir üniversitede programlama, tasarım okumuş. 2 tane ekran modeli biliyorum diye kendini İTÜ'de bilgisayar mühendisliği okumuş adamdan üstün görüyor. Neymiş kendini daha çok geliştirmiş. Kusura bakmayın ama Türkiye'de durum böyle.

Kısmen katılıyorum.O da şöyle.İyi ünilerden mezun olunca oranın eski mezunları kendı aralarında toplanıyorlar veya nasıl dıyeyım eskıden mezun olup ıyı yerlere gelmıs olanlar kendi(bu da itü odtü bogazici) adamlarını ıyı fıyatla ise alıyorlar.Burda lafım yok.Ama adam seni ise alırken ıstedıgı ozellıkler sende var mı ya da adamın ıstedıgı programı bılıyor musun dıye bakacak.En ıyı yerden mezun ol hıcbır sey bılmıyorsan nıye alsın.Gerci iyi yere gidip de bir sey bilmemek olmaz ama öbür ünileri(tabi hepsi degil orta seviyedekileri)yerin dibine sokmamak lazım.Ayrıca burda bir cok kisi uç örnekler veriyor.Ögretmen olmus 7000 almıs bogazicinden mezun olmus 4 yerden ıs teklıfı gelmıs dıye.Bunlar uç örnekler.Önemli olan genele bakmak.Ona bakarsanız benım odtuden mezun olup 2000tl 'nın asagısında alan tanıdıgım da var ,itü ucak muhendısı olup da ıssız gezende var,sıradan bır unıden mezun olup da kalıtelı unılerden mezun olanların arasında calısan da var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

ben ortalamadan bahsetmiyorum. sizin mezun arkadaşın ortalaması düşük olabilir, ama kendini geliştirmiş ve çevre edinmiştir. yoksa ot gibi boğaziçine girip, ot gibi mezun olmuş birisini, neden işe alsınlar ki vitrin süsü olarak mı kullanacaklar.

cevap basit boğaziçinden mezun olduğu için alabilir. boğaziçinden odtüden mezun olmak için lysden daha fazla performans sarfetmeniz gerekiyor diye biliyorum. eğer ordan adam mezun olabilmişse zaten donanımlıdır. şu ülkede öyle bi dengesizlik varki türkiye birincisi de mühendis oluyor 250 000.si de. burada da eğitimiyle ön plana çıkmış üniversiteler devreye giriyor. sen patron olsan odtü boğaziçi mezununu mu işe alırsın atatürk üni mezununu mu?

• ayrıca kimseyi kırmak istemem ama içimde kalacak söylemesem. burada "iyi üniversiteler o kadar da önemli değil yea" veya "öenmli olan kendini geliştirmek" diyenlerin hepsi bence top ünilere giremeyen ve çamur atan kişiler diye düşünüyorum. dediğim gibi kimseyi kırmak değil amacım ama durum bu bence. benim arkadaş sene boyu itüyü istedi kazanamadı ağladı başka bi üniye gitti. en son görüştüğümüzde söylediği şu "abi kendini geliştirirsen itü boğaziçi mezunundan da iyi yerşere gelirsin hem ben itüyü o kadar da istemiyodum". yani şimdi bu adamla aranızda ben bi fark göremiyorum. veya adam tıpı kazanamaz dişe hekimliğine gider dediği şu olur "ya zaten tıpı o kadar da istemiyodum aslında o kadar kim uğraşacak tustur asistanlıktır" oysa bu adamın ilk 10 tercihi hep tıptır. sizden istediğim sadece biraz objektif olun. kalbini kırdığım varsa affetsin. düşündüğümü söyledim sadece.

not: akdeniz tıp fakültesinde okuyorum. bunu söyliyim de sonrada kendi üniversitesini savunuyor falan denmesin. müh okumuyorum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 19 Aralık 2011; 11:12:33 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.