Şimdi Ara

ENDÜSTRİ MÜH. Mİ YOKSA İTÜ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ Mİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en çok tartışılan konulardan İtü işletme mühendisliğimi yada endüstri müh.+İşletme mastırı mı? ne dersiniz.
    Hangisi Daha Prestijli.Hangissi daha iyi bir Lider Olur???

yorumlarınız beklenmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanozen -- 6 Ağustos 2012; 9:53:13 >

• endüstri derim ben birde bu işletme müh nedir daha anlayamadım ?
  • Daha doğru düzgün yazmayı bu yaşına kadar öğrenememiş adamdan lider filan olmaz. Soruya bak adam mühendislik seçiyor ve "lider" olacakmış. Git siyasete filan atıl.
  • Lider olayı cidden garip olmuş ama ne demek istediğini anladım galiba hangisinde daha kısa sürede kariyer yapıp yükselebileceğini öğrenmek istiyorsun sanırım. Ben de bu konuda uzman değilim çünkü ben de bu sene sınava girdim ve tercih döneminde sorduğun bu soru benim kafamı çok kurcaladı. Ben de bu bölümleri okuyanlardan ve bu bölümler hakkında bilgisi olan mühendislerden bu konu hakkında biraz bilgi aldım ve hepsinin söylediği ilk şey ikisinin de birbirine çok benzer bölümler olduğuydu.Buradan sonra sen dönüp kendine bir soru sormalısın acaba ben hangi alanda kendimi daha iyi geliştirebilirim diye. Mesela İşletme Mühendisliği daha çok yönetim ve insan kaynaklı yani illa ki ben yönetici olucam çok çalışıcam diyorsan bunu İşletme mühendisliğinde daha rahat yaparsın.Ama üretim ve ürün kaynaklı çalışmak istiyorum diyorsan endüstri mühendisliği senin için daha iyi olur. İki bölümün de alanı geniş olduğundan sen kendini istedğin alanda geliştirebilirsin mesela atıyorum ki ben yazılım alanına ilgiliyim dersen o alana yönelebilirsin yani bu iki bölüm de sana bu imkanı verir çünkü cidden geniş alanları var ama Endüstrinin daha bir geniş bence.
    Ama benim şahsi fikrimi sorarsan İşletme Müh.Çünkü zaten türkiyede tek üniversitede var.İş sıkıntısı yok yani. (Beykenti Üniden saymadım gibi bişey oldu ama özel diye) Ama diğer yönden bakarsan şuan Endüstri mühendisliği Türkiyede daha çok biliniyor ve alanı daha geniş . Yani karar senin... Bir de Endüstride bence okuduğun üniversite de çok önemli. Özellikle Boğaziçi ODTÜ İTÜ YTÜ dışında bir yerde okumazdım ben olsam endüstriyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Daha doğru düzgün yazmayı bu yaşına kadar öğrenememiş adamdan lider filan olmaz. Soruya bak adam mühendislik seçiyor ve "lider" olacakmış. Git siyasete filan atıl.

Evet döğru düzgün yazmayı bilen adam(!).Senin gibi kendini kısıtlamış adam(!)lar sayesinde bu ülkedeki gençleri ufku kısıtlanıyor.Birde sen liderrin ne demek olduğunu bilirmisin?Lider peşinden kitleleri sürükleyendir.Bir siyasetçide lider olabilir(Recep Tayyip Erdoğan).Bir mühendiste(B'll Gates
    bunlar uç örnekler olmakla birlikte bunun gibi yüzlercesi vardır.Kenidini geliştirmiş bir
    mühendis bir lider olabilir.
    biraz araştır ve öğren
    seni at gözlü takmışçasına yorum yapan adam(!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanozen

quote:

Daha doğru düzgün yazmayı bu yaşına kadar öğrenememiş adamdan lider filan olmaz. Soruya bak adam mühendislik seçiyor ve "lider" olacakmış. Git siyasete filan atıl.

Evet döğru düzgün yazmayı bilen adam(!).Senin gibi kendini kısıtlamış adam(!)lar sayesinde bu ülkedeki gençleri ufku kısıtlanıyor.Birde sen liderrin ne demek olduğunu bilirmisin?Lider peşinden kitleleri sürükleyendir.Bir siyasetçide lider olabilir(Recep Tayyip Erdoğan).Bir mühendiste(B'll Gates
    bunlar uç örnekler olmakla birlikte bunun gibi yüzlercesi vardır.Kenidini geliştirmiş bir
    biraz araştır ve öğren

Bill Gates üniversite terk yalnız

Tayyip'in de lider olduğu tartışılır..

• quote:

quote:

biraz araştır ve öğren

Ergenden fırçayı yedik gördün mü sen

• quote:

quote:

quote:

biraz araştır ve öğren

Ergenden fırçayı yedik gördün mü sen

tamam burdasın

• bu kadar saldırgan olursan cevap falan vermezler sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemaltun

quote:

quote:

biraz araştır ve öğren

Bill Gates üniversite terk yalnız

Tayyip'in de lider olduğu tartışılır..

Evet 70 milyon nüfuslu bi ülkede %50 ye yakın oy alan adamın liderliği gerçekten tartışılır(!)

• quote:

Orijinalden alıntı: elenasdiary

Lider olayı cidden garip olmuş ama ne demek istediğini anladım galiba hangisinde daha kısa sürede kariyer yapıp yükselebileceğini öğrenmek istiyorsun sanırım. Ben de bu konuda uzman değilim çünkü ben de bu sene sınava girdim ve tercih döneminde sorduğun bu soru benim kafamı çok kurcaladı. Ben de bu bölümleri okuyanlardan ve bu bölümler hakkında bilgisi olan mühendislerden bu konu hakkında biraz bilgi aldım ve hepsinin söylediği ilk şey ikisinin de birbirine çok benzer bölümler olduğuydu.Buradan sonra sen dönüp kendine bir soru sormalısın acaba ben hangi alanda kendimi daha iyi geliştirebilirim diye. Mesela İşletme Mühendisliği daha çok yönetim ve insan kaynaklı yani illa ki ben yönetici olucam çok çalışıcam diyorsan bunu İşletme mühendisliğinde daha rahat yaparsın.Ama üretim ve ürün kaynaklı çalışmak istiyorum diyorsan endüstri mühendisliği senin için daha iyi olur. İki bölümün de alanı geniş olduğundan sen kendini istedğin alanda geliştirebilirsin mesela atıyorum ki ben yazılım alanına ilgiliyim dersen o alana yönelebilirsin yani bu iki bölüm de sana bu imkanı verir çünkü cidden geniş alanları var ama Endüstrinin daha bir geniş bence.
    Ama benim şahsi fikrimi sorarsan İşletme Müh.Çünkü zaten türkiyede tek üniversitede var.İş sıkıntısı yok yani. (Beykenti Üniden saymadım gibi bişey oldu ama özel diye) Ama diğer yönden bakarsan şuan Endüstri mühendisliği Türkiyede daha çok biliniyor ve alanı daha geniş . Yani karar senin... Bir de Endüstride bence okuduğun üniversite de çok önemli. Özellikle Boğaziçi ODTÜ İTÜ YTÜ dışında bir yerde okumazdım ben olsam endüstriyi.

yorumun için teşekkürler.
    hedef :İTÜ İşletme mühendisliği

• endüstri yarım bir mühendisliktir,inşaat makine elektrik gibi baba mühendisliklerin üstüne ekonomi/işletme yaparsan daha hoş olabilir tabi tercih senin
  • Bu ergen mod-medyan ile istediği bölüme girer benden söylemesi.
  • Endüstri mühendisliği bilinen bir bölüm ama İşletme Mühendisliği çok duyulmamış Herkes endüstri hakkında bilgilerini söylemiş ikisinin karşılaştırması senin için daha yararlı olucak gibi.Şu siteye bir göz atmanı öneririm.Karar vermene yardımcı olur. Sorular ve cevaplar bölümü var orada bayağı bir soru cevaplanmış.

http://isletmemuhendisi.blogspot.com/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.