Şimdi Ara

Endüstri mühendisliği mi tıp mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar odtü endüstri mühendisliği mi yoksa tıp mı bu ikisi arasında kaldım beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

• kardeş ikisinin arasında dağlar kadar fark var.ikisinin gerektirdiği kişilik özellikleri de farklı.yani puanın ikisine de tutuyorsa tamamen kişilik özelliklerinle karar vermelisin.6 sene okuyabilecek misin tıp bu açıdan çok zor okumak da çok zor.insanlara yardım isteğin ve el becerilerin yeterli mi tıp için.endüstri mühendisleri ise daha girişimci iletişim becerileri yüksek olmalı.bu özellikler sende var mı onu düşünmelisin.sakın parasına göre meslek seçme çok pişman olursun çünkü ancak severek yaptığın meslekten iyi para kazanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: btr9

kardeş ikisinin arasında dağlar kadar fark var.ikisinin gerektirdiği kişilik özellikleri de farklı.yani puanın ikisine de tutuyorsa tamamen kişilik özelliklerinle karar vermelisin.6 sene okuyabilecek misin tıp bu açıdan çok zor okumak da çok zor.insanlara yardım isteğin ve el becerilerin yeterli mi tıp için.endüstri mühendisleri ise daha girişimci iletişim becerileri yüksek olmalı.bu özellikler sende var mı onu düşünmelisin.sakın parasına göre meslek seçme çok pişman olursun çünkü ancak severek yaptığın meslekten iyi para kazanabilirsin

o 6sene mi gözüne batıyor zaten gitçek 4+1 5sene okuyacak 1senenin cazını mı yapıcak bu adam şimdi.

git tıp oku kardeşim her şeyin garanti güzel güzel maaşını alırsın.

• Yani bunu da daha önce belirttim de diğer konularda mühendislik mi tıp mı ikilemi arasında kalan bri asla doktor olmamalı bence hem sen mutsuz olursun hemde işini sevmeden yaptığın için hayattan zevk almazsın tıp çok mesakkatli ancak tutku ve özveri ile yapılacak meslektir bunu asla unutmamalı ve tercihini ona göre yapmalısın bunun yanında iki bölümü de seçmen durumunda neler ile karşılaşacağını da bir düşün.

Sonuç olarak endüstri max 5 yıl sonrasında mühendislik titrini alıp iş hayatına atılırsın ama tıp okuman durumunda önünde altı sene TUS ve uzmanlık aşaması var yani tıp tamamı ile bambaşka bir yol olacaktır eğer tercihini bu yönden yana kullanırsan...
  • Kesinlikle tıp. Kazanırsam tereddütsüz yazardım.
  • bu ikilemdeysen Tıpa gitme derim. 2 sene önce benim de buna benzer bir durumum vardı tıp yazdım. ilk senemde bıraktım , bu sene bir daha sınava hazırlandım ve mühendislik yazmayı düşünüyorum.

eğer tıp çocukluktan beri hayalin değilse, tereddütün varsa, çok zor koşullarına katlanamayacaksan yazma bence. hele de ODTÜ'de okumak varken. dilini geliştirip yurtdışına falan çıkarsan ortalama bir doktordan çok daha fazla kazanırsın.
  • hadi ordan 6 sene gözüme mi batıyormuş.etraf sırf parası iyi diye tıpa giden suratsız sevimsiz doktorlarla dolu.onlar da tam senin kafan işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim bu konuda öğrencilerimize söylediğimiz ve kural haline getirdiğimiz bir cümle var: "Kararsızlık yaşayan tıp seçmesin,mühendis olsun." Tıp seçecek adamın zerre şüphesi olmamalı yoksa hayal kırıklığına ve başarısızlıklara uğrar.

Başarılar
  • Kadavra görmeye hazırmısın?
  • İkisi ateşle su gibi alakasız.

Endüstri müh. puanı yüksek olduğun bakmayın müh. içinde sıfır itibarlı bir bölüm.

Tıp ise severek yapman lazım puanım yetiyor diye başlarsan okuyamazsın sayısal kafa gerekmiyor doktor olmayı istemek gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.