Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği sanırım tutmayacak, Mekatronike mi yöneliyim Eem ye mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği hedefimdi fakat olmayacak sanırım. Mekatronike mi yönelmek daha mantıklı yoksa elektrik elektronik mühendisliğine mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Hangisine ilgin varsa ona

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuraya yönelhttp://csc.deu.edu.tr/
  • mekatrobik diyoırum şiddetle tavsiye derim. çünkü geleceğin en önemli mesleği bu olacak.
    mekatronik te her hühendislikten az biraz var.
    yani hem elektronik mühendisliği hem makine mühendisliği hem de yazılım mühendisliği bir arada
    bu bölümü okuyup kendini geliştiren asla işsiz kalmaz. hatta yurtdışında çok yüksek maaşlarla iş bulabilme imkanına sahip.
    gelecek endüstri 4.0 çağı ve mekatronik bu endüstri 4.0 ın en önemli mesleği
  • Up

• tangentalpha T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hiç iş ilanlarında bilgisayar Bilimleri mezunu aranıyor görmedim. Yurtdışındaki gibi computer science kavramı burda daha geçerli değil sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    abim mekatronik mühendisi , 10 yıl önce de mekatronik için gelecegin meslegi deniyordu

şuan yazılım üzerine çalışıyor .
  • Up

• tangentalpha T kullanıcısına yanıt
    geçen sene bu bölüme bakmıştım akademik kadroya bakarsanız bölüm hocaları fen bölümünden ve istatistikten gelmiş hatırladığım kadarıyla bilgisayar müh öğretim üyesi de yoktu o zaman bu zamana belki gelmiş veya yanlış hatırlıyor da olabilirim.

bunu düşünerek tercih yap.
  • axlrose. kullanıcısına yanıt
    http://www.ziraatteknoloji.com/ik/Ziraat_Teknoloji_Uzman_Yardimcisi_Basvuru_Kosullari_2018.pdf

En basitinden bunu bırakabilirim.Seni işe aldıracak olan bölümünden ziyade okuduğun 4 sene boyunca ürettiğin projeler open source projelere yaptığın katkılar olacak.Ders programı oldukça iyi ve hocalarının da oldukça iyi olduğunu duydum.

https://mertbulan.com/2017/06/22/dokuz-eylul-universitesi-bilgisayar-bilimleri-bolumu-hakkinda/

Buradaki arkadaşın bölüm hakkındaki düşüncelerini okuyabilirsin şuan Almanya'da çalışmakta.Bölüm yeni ve tabi ki de ülkemiz açısından iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak daha iyi bir imaj yaratacak ve de avantajlar sağlayacaktır.Fakat mekatronik ve elektronik farklı bir disiplin, ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği programına en yakın olan bölüm burası bence ünvanlara takılmadan sadece mühendislik olsun diye ısınamayacağın, sıkılacağın bir bölümü tercih etme.Nitekim geleceğin parlak teknolojik gelişmesi yapay zekanın temelleri istatistiğe dayanır ve bu bölümde bolca bu dersleri görebiliyorsunuz.DGS hazırlanan biri olarak bu bölümü takip etmekteyim ben de o yüzden buradaki arkadaşları da bilgilendirmek istedim tercih sizin.Eğer bölüm hakkında ekstra bilgisi olanlarınız varsa beni de bilgilendirebilirsiniz.

• Elektrik elektronik. Amerika’nin en iyi okullarinda eee ve computer science tek bir bolumde verilir. Ortak yanlari coktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor.

abim mekatronik mühendisi , 10 yıl önce de mekatronik için gelecegin meslegi deniyordu

şuan yazılım üzerine çalışıyor .
    tamam işte sonuçta işsiz kalmamış. mekatronik mühendisliği yazılımı da kapsıyor.
    yani elektrik,eloktronik,yazılım ve bilgisayar mühendisliği hepsini aynı anda görüyorsun.
    iş konusunda çok geniş yelpaze de. elektrik mühendisi işini de yapar,elektronik mühendisliği işi de yapar,yazılım mühendisliği işi de yapar.

mekatronik geleceğin mesleği değil bugünün mesleği ve geleceği de olan bir meslek.
    ama ülkemiz henüz endüstri 4.0 ı kavrayamadığı için bu mekatronik mühendisliğine gereken önem verilmiyor.

ingilizcesini geliştirsin yurtdışına gitsin bak abini hava kaparlar.

• Mekatroniğe kaç yıldır geleceğin mesleği diyolar ama bi türlü önemli bi konuma gelemedi.Bu forumda da biri vardı iyi bi siralama ile mekatronik mühendisliği okuyup işsiz kalmıştı bana soracak olursan Eem iyidir türkiye şartlarında en prestijli mühendislik bence

• Yanıldıgın tek bir nokta Türkiyede en prestijli mühendislik dalı Makine Mühendisleridir Çünkü çoğu Büyük şirketlere bakarsan CEO'ları Makine Mühendisliğinden mezundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0B61B042B

Mekatroniğe kaç yıldır geleceğin mesleği diyolar ama bi türlü önemli bi konuma gelemedi.Bu forumda da biri vardı iyi bi siralama ile mekatronik mühendisliği okuyup işsiz kalmıştı bana soracak olursan Eem iyidir türkiye şartlarında en prestijli mühendislik bence
    mekatronik okuyup masabaşı iş beklentisi olanlar zaten hiç okumasın daha iyi. mekatronik okumuş adam akıllı aletler yapabilen kişi olmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

tamam işte sonuçta işsiz kalmamış. mekatronik mühendisliği yazılımı da kapsıyor.
    yani elektrik,eloktronik,yazılım ve bilgisayar mühendisliği hepsini aynı anda görüyorsun.
    iş konusunda çok geniş yelpaze de. elektrik mühendisi işini de yapar,elektronik mühendisliği işi de yapar,yazılım mühendisliği işi de yapar.

mekatronik geleceğin mesleği değil bugünün mesleği ve geleceği de olan bir meslek.
    ama ülkemiz henüz endüstri 4.0 ı kavrayamadığı için bu mekatronik mühendisliğine gereken önem verilmiyor.

ingilizcesini geliştirsin yurtdışına gitsin bak abini hava kaparlar.

Alıntıları Göster
    dedikleriniz hepsine katılıyorum , abimin ingilizcesi de orta seviye ama 6 ay işsiz kaldı buna ragmen .Kısaca dedikleriniz dogru fakat Tr şartlarında fayda etmiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor. -- 3 Temmuz 2018; 18:54:7 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.