Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği sıralamaları yıllar sonra ilk defa düşer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu durum yazılım sektörüne özel değil. Çoğu ülke enflasyondan korunmak için faiz arttırınca yatırımlar azalıyor ve istihdam düşüyor doğal olarak. Böyle geçici şeyler üzerinden kariyer tercihi yapmak aptallık ama insanlar öyle yaptığı için ben de sıralamaların düşeceğini ya da sabit kalacağını düşünüyorum.

• Yazılım+villa+Supra+150K dolar hayalim gerçek olmayacak mı hüüü
  • sektörde ciddi rekabet var top üni gelmiyorsa tıp yazın.

sakaryada veya egede okuyan adamin istanbulda aylık 100k hayalleriyle uyumasi komik cidden
  • Bence artık hafif artar ya da sabit kalır.

Bu tarz işten çıkarmalar bence pandemi döneminde tech sektörünün aşırı ve agresif büyümesi. ( Türkiye'de bile getir pandemi başında neredeyse her boğaziçili öğrenciye teklif veriyordu. M&A sektöründen kendi ofisleri olan tanıdığım bile teklif aşamasına geldikleri analystleri getire kaptırdıklarını söyledi ki kendileri bayağı iyi maaş veriyorlar bildiğim. ) Bu agresif büyümeler artık yerini biraz daha gerçekçi değerlemeye doğru bırakıyor gördüğüm kadarıyla ( hem yurt dışı hem yurt içi ). VC'ler deli gibi para saçıyordu artık faiz arttırımıdır resesyon tehlikesidir vs. bu para bolluğu da kalmadı.

Ama bunlar bence piyasanın denge unsuru olur. İyi yazılımcı her türlü yolunu bulur Türkiye'de de kalifiye yazılımcı açığı halen fazla. İyi iş yapan direk yurt dışı yapıyor. EE ve Makine ile Ceng kıyas kabul etmez bence ne şu an ne de gelecekte. EE ve Makine çok klasik kaldı. İnsanlar resmen ceng gelmedi ee okuyayım da cenge kayayım falan diye okuyorlar.

• Hiçbir şey olmaz 10 yıl boyunca
  • Sanmıyorum. 2 sene sonra Ege Ceng, Ege Tıp’ı geçecek. Hatta Hacettepe Ceng de Hacettepe Tıp’ı geçecek.
  • Olm derin derin analiz kasmışsınız bi de yok amerikada şirketler şöyle oluyormuş böyle oluyormuş diye. Sizce 18 yaşında tercih yapacak ortalama türk genci bunları analiz ediyor mu ? Genel trende bakıyor yazılım cok iyi dolar homeoffice freelance diyor yazıyor. Ayrıca sektör fazlalıklarını atar en fazla. Çökme gibi bir durum yok
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Tabi ama anlık değerine bakarak hesaplamak da çok yanlış . Sen şimdi şu kadar düştü diyip umutsuzluğa düşüp vazgeçeceksen ne anlamı var ki ?

mesela bu düşüşten sonra dediğin tüm hisselerin değeri önümüzdeki 10 sene %10 bin artarsa boşa mı vazgeçmiş olacaksın ?

Veya bu şirketler komple batsa yerine yazılımcıların çalışabileceği başka bir şirket açılmayacak mı ?

Dönemsel algılardan ziyade kendi isteğinize odaklanmanız lazım .

Fakat şöyle bir şey de var . Teknoloji firmaları covid nedeniyle inanılmaz fiyatlandı . Borsada hiçbir zaman sürekli yukarı veya sürekli aşşağı hareket olmaz . Belki şirketlerin ederi budur diye de bakmak lazım gerekebilir .

Ayrıca her dediğiniz şirket de bu yöntemde çalışmıyor . Türkiyede 2 devasa şirkette yazılımcı olarak yeni işe başlayan arkadaşım var . Maaşları fena değil ama her furya olan şeyde bir ? Koymak bence mantıklıdır . Ben yazılımcı değilim tıp son seneyim sektörel bir bilgim yok onu söyleyerek başlayım . Mesela borsada şöyle bir bakış açım var bir şey inanılmaz popülerse sürekli yükselen bir ivme varsa bu sıkıntı işareti olabilir . Trene atlamak tabiki bir seçenek ama elinde kalma olanağını da değerlendirmek lazım . Yazılım da biraz bu minvale kayıyor gibi gelmeye başladı . Fakat düzgün okullarda okuyanların 20 sene sonra dahi etkileneceğini düşünmüyorum . Şu an 30 yaşında alakasız biri oradan buradan kurs alıp yazılımcı olarak para kazanabiliyor . Kişi sayısı arttıkça önce bu kişiler elenecektir diye bakıyorum .

• harbiden, Ankaratıplı hocamın yayınladığı maaş zammı haberlerini tek bizim bilmemiz gibi bir durum bu da. Tercih yaparken bakacaklar bölüm hep yarıya indire indire çekmiş 'demek çok kaliteli' yaz gitsin diyip bitirecekler.
  • Zuckerberg 11bin kişiyi işten çıkardı. Bu işten çıkarılan arkadaşları yargılamadan önce her birinin aylarca leetcode çözmüş en kötüsü top50 okullardan mezun olmuş zeki ve azimli insanlardan da oluştuğunu unutmayın.
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Kaynak da verelimhttps://about.fb.com/news/2022/11/mark-zuckerberg-layoff-message-to-employees/
  • işten çıkarmalar başlandı yazılım dünyasında

meta
    Mark Zuckerberg’s Message to Meta Employees | Meta
    https://about.fb.com/news/2022/11/mark-zuckerberg-layoff-message-to-employees/
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

hocam bizi ne zaman cıkarcaklar yapay zeka gelip 20 yıl sonra hadi gidin der mi 

• :DDD

Komik konu

• quote:

Orijinalden alıntı: Karakurum07

hocam bizi ne zaman cıkarcaklar yapay zeka gelip 20 yıl sonra hadi gidin der mi 

derler sanırım biz de artık çalışmayız tatil yaparız hep 

• Bu olayı bu kadar abartmaya gerek yok doğal bir süreç sonuçta ayrıca yazılım mühendislerini çok etkilediğini düşünmüyorum ürünü ayakta tutan insanlar onlar sonuçta yine de az performans gösteren işten kaytarmaya çalışan tipleri kovmuş olabilirler.En çok etkilenen kısımlar hr,marketing,customer support gibi departmanlardır tahminimce

• Hocam tıpta bir olumsuzluk olsa ignelerdiniz bence affetmezdiniz 

• @SunSet200

Alıntı

metni:
    ürünü ayakta tutan insanlar onlar sonuçta yine de az performans gösteren işten kaytarmaya çalışan tipleri kovmuş olabilirler.

ahahah yine güldürdünüz beni hocam iyisiniz

işten kaytardıkları için işten çıkarmış diyorsunuz  metadaki yazılımcılara bak hele, işten mi kaytarıyorlar diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 9 Kasım 2022; 20:21:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.