Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği ve arduino

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliğine başlayacak olan bir öğrencinin arduino öğrenmesi ve proje geliştirmesi ona fayda sağlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sağlar.

• Eed

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    ?
  • doğru.
  • Arduino ile Bilg Müh arasında direkt bağlantı yok. Arduino kendi başına bir dünya ve Arduino tabanlı cok popüler gömülü sistemler var (şu anda adlarını unuttum) O projeleri geliştiren kişiler büyük ihtimalle Bilg Müh ile alakasızdır, binary search tree /BST invert edebilir misin diye sorsan büyük ihtimalle BST nedir derler. Aynı sekilde Bilg Mühendisine Arduino ile otomobil aküsü şarj devresi ve onu ağdan şarj düzeyini takip edebilecek sistem yapabilir misin desen, muhtemelen "ben o işlere bakmıyorum" der.

• Öğrenci olarak senin ilk amacın müfredatı en iyi şekilde takip edip en yüksek notları alarak mezun olmak. Gelip buralara danışacaksan ne diye 4 yıl orada okuyorsun? Sorunun cevabını bölüme girip ortamı tecrübe ettikçe kendin bulacaksın zaten..

• Galatasaray Üniversitesi ilk dönem Arduino ile ders veriyor. Ama sanırım oradaki amaç şu: Herhangi bir dilde basit programlar yazmak kod ile tanıştırıyor. Donanım ile tanıştırma kısmı eksik kalıyor. Onu gidermek adına arduino ile eğitim vermek mantıklı geliyor bana.
  • Ne kadar çok bilirsen o kadar faydası olur konu bağımsız.
  • Galatasaray'ın müfredatına baktım arduino falan yok, belki seçmelidir, ama ana ders olmaz. Elektronikçilere hitap eden kıytırık bir C dili kullanan hobi platformu, bilgisayar mühendisinin işi olmaz öyle şeylerle.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım orada okuyor. O söylemişti. Ona sordum şimdi. INF101 dersine gösteriyorlarmış.

ects.gsu.edu.tr
    Öğretim Programı - Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı | GSÜ - AKTS Bilgilendirme Sistemi
    https://ects.gsu.edu.tr/tr/program/coursedetails/6634
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Cevap vermeden önce o sayfaya bakmıştım aslında, fakat Konu Başlıkları diye açılıp-kapanan kısmı tıklamamıştım, orada bahsediyor...
    ama ne faydası var anlamadım, Arduino kart mı aldırıyorlar öğrenciye sırf bunun için? bir PC'de editör kurup kullanmayı, derlemeyi falan görseler çok daha anlamlı olur. Arduino çok spesifik bir bir şey, kullandığı C de standard değil. Bilemiyorum, garip geliyor hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Öğrenci olarak senin ilk amacın müfredatı en iyi şekilde takip edip en yüksek notları alarak mezun olmak. Gelip buralara danışacaksan ne diye 4 yıl orada okuyorsun? Sorunun cevabını bölüme girip ortamı tecrübe ettikçe kendin bulacaksın zaten..
    Müfredatı takip mi etsin haha 4 sene okula baglı kalsın piyasada fiziği aa ile geçtim der

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.