Tıp vs yazılım tartışmalarına katılmıyorum ben, çok saçma geliyor. Aşırı farklı iki bölüm, farklı yetenek ve kişilikler gerektiriyor. |
Bilgisayar mühendisliği ve yazılım ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz (2. sayfa)
-
-
Cok tesekkur ederimmm🙏🙏🙏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba hocam ben 23.423 sıralama yaptım 9 Eylül PC yazdım, bundan önceki tercihlerim %99 gelmeyecek. Geçen yıl 26.098'le almış 9 eylül. Ailem kal daha nitelikli okula git diyor (sıkılmayacak olsam kalır çok daha iyisini yaparım kendimi biliyorum ama çalışmak sıkılacağım kendimi biliyorum bu konuda da yani süreç beni çok yoracak). Sizce okulun ne kadar önemi var işe alımlarda vs. Ben çok olmadığını düşünüyorum ama bunu aileme anlatamıyorum ne yapmam lazım. Gitmek istiyorum, bilgisayara kafam basıyor ve kendimi geliştirebileceğime inanıyorum, ne yapmalıyım?
-
Aynı üniversitede yazılım ve bilgisayar geliyor. Sizce önceliğim hangisi olmalı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurt dışında iş bulurken senior yazılımcıların juniorlara göre şansı daha yüksek oluyor. Juniorların şansı çok az gibi gördüm belki yanılıyorumdur. Juniordan kastım yeni mezunlar. Üniversitede okurken bir şirkette çalışmaya başlamak bu junior şansını kırmak için ne kadar faydalı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, yeni mezunken biraz etkisi var, ama yeterli çabayı gösterirsen o farkı kapatabilirsin. İstiyorsan aileni ikna et, yoksa ilerde keşke daha fazla zorlasaydım diye pişmanlık hissedersin ve onları suçlarsın.
Mezuna da kalma sakın, hem işler yolunda gitmeyebilir, hem ekstra 1 sene çalışmak çok sıkar, psikolojini etkiler.
-
Dediğin gibi yaparak mezun olup direkt giden gördüm, ama genelde mezun olup en az 2 sene çalışmak en mantıklısı. Yeni mezun ile 2+ sene deneyim arasında çok fark var işe girerken. En kötü ihtimal biraz çalışıp deneyim edinirsin, o kadar aceleye gerek yok. Hem Türkiye'de çalışma ortamı nasıl onu da deneyimlemiş olursun.
-
Merhaba, şu an 26 yaşındayım, bilgisayara ve donanım konusuna büyük ilgim var, hatta hobi gibi bir şey, hiç üniversiteye gidemedim bazı sebeplerden dolayı, bu yaştan sonra 1 sene üniversiteye hazırlanıp yazılıma yönelsem ilerisi için yaş olarak bir sıkıntı yaşar mıyım? Psikolojimi etkileyecek kadar karşıma çıkar mı bu yaş mevzusu? Yaştan kastım, mezun olduğum da 30-31-32 yaşların da olacağım tahmini ve cv'ne bakıldığında yaşıtlarıma göre boş bir kağıt gibi görünecek, bu konu beni çok endişelendiriyor, bu yola girmeyi düşünüyorum ve istiyorum ama yolun sonu kafamı karıştırıyor. Cevabınızı merakla bekliyor ve emekleriniz için teşekkürler ediyorum.
Node.js vs java ?
hocam popülerlikten dolayı herkesin bilgisayar düşündüğü bu zamanlarda kimler trende kapılıp yazmaMAlı
Ya keşke bazı ülkelerdeki gibi bizim liselere de yazılım dersi diyorum bazen. Öyle çok ayrıntılı bir şeye gerek yok, haftada 1 ders olur, öyle ucundan herkes görür, güzel olur. Neden bunu diyorum? Çünkü bana kalırsa ideali herkesin önden nasıl bir şeye girdiğini görmesi.
Genelde bu soruya çok iyi matematik tarzı cevaplar geliyor, ama bununla çok alakası yok aslında. Türev integral vs. konularda iyi olmanıza gerek yok çünkü.
İş bitirici ve problem çözücü bir kişiliğe sahip olmak çok önemli yazılımda.
Mesela benim yıllar içinde gördüğüm şöyle bir durum var. Bilgisayarında bir problem çıktı, bunu çözene kadar gerekirse saatlerce araştırıp, onlarca site okuyup uğraşıyor musun? Konuyla alakasız gelebilir ama yazılım tam böyle bir şey. Bazen çok ufak bir problem oluyor ve bunu bulana kadar saatlerini vermen, aynı şeye tekrar bakman, bunalıp etrafta bir dolaşıp çay vs. içip tekrar bakman gerekiyor. Bu tarz durumlarda pes eden, çok bunalan, etraftan yardım isteyen, tamirciye giden insanların bu alanda çok başarılı olamadığını görüyorum, bizzat kendi gözlemlerim. Tam tersine iş bitirici olan arkadaşlardan da hukuk gibi alakasız alanda olanını bile yazılıma döndürdüğüm oldu senden gerçekten iyi yazılımcı olur diyip.
Bu problem çözmenin yanı sıra hiçbir zaman öğrenciliğinizin tamamen bitmeyeceğini de hesaba katmalısınız. Pek çok meslekte belki yeni şeyler öğrenilir yıllar içinde, ama bunun maksimum olduğu alan yazılım. Devamlı yeni bir şeyler çıkıyor, eskileri popüleritesini yitiriyor. 2 sene bir işte kalıyorsun, yeni iş aradığında bir bakıyorsun piyasa değişmiş, yeni bir şeyler arıyorlar. Mevcut işinde bu yeni aranan şeyler yoksa akşam gelip tamamen kendi kendine plan program yapıp bunları öğrenmen gerekiyor.
Yani kısacası yüksek mantık gerektiren, her türlü çaresizlik hissine karşı gelip ortadaki sorunu çözmek için uğraşmayı gerektiren, devamlı kendini geliştirmeni gerektiren bir alan bu. Özellikle biraz zor bir işte çalışıyorsan, otomatiğe bağlayamıyorsun asla, devamlı kendini sınayan bir şeyler çıkıyor karşına.
Kişinin kendine karşı dürüst olup bunu yapıp yapamayacağını iyi sorgulaması gerekiyor.
Başta da dediğim gibi keşke sınav sonrası tercih sonuna gelene kadar herkes biraz yazılım öğrenmeye çalışsa, yardım almadan ve kopya çekmeden birkaç problem çözse ve bu hissiyatı sevip sevmediğini anlasa. Bana kalırsa uygunluğunuzu ölçmenin en iyi yolu bu olurdu.
-
Hocam istatistik bölümü hakkında bir fikriniz var mı bilmiyorum ama istatistik okuyarak yazılım yönünde kendimi geliştirmek istiyorum. Pc ve yazılım müh. geliyor fakat o şehirlere gitmek istemiyorum. Sizce istatistik ve yazılım ile iyi bir kariyer inşa edilebilir mi?
-
teşekkürler hocam, o çok bunalıp kapatıp giden kişi benim sanırım
Back end php, front end react.js ben bunu deploy ederken websitesine php için subdomain mi kullanmaliyim c panelde?
işe alımlarda yazılım müh ya da bilg müh arasında fark oluyor mu ?
-
Çok yararlı bir konu olmuş konu içeriğinde eksik olarak yakaladığım nokta ML(Machine Learning) AI(Artificial Intelligence) yönelmek isteyen arkadaşların iyi bir seviyede istatistik,olasılık bilgisine sahip olmaları gerektiğinin bilgisinin yer almamış olmasıydı.
-
Sorulmamış ki ama, soru cevap konusu bu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X