Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendislikleri yıllara göre sıralama değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekteki grafikten yıllar içerisinde devlet üniversiteleri Bilgisayar Müh. sıralamalarına bakıldığında gözüken :

1-Bilgisayar Müh. genel olarak geçen sene çok yükselmiş.

2-Yıllar içerisinde en büyük yükselişi Gebze Teknik Bilgisayar ardından İzmir YTE Bilgisayar gerçekleştirmiş.

Bu sene ne olur ne dersiniz?

• Ben şahsen yine artış bekliyorum ama çok değil. Doruk noktalarına ulaşmış gibi görünüyorlar. Geçen seneki extrem artış puan türü birleşmesinden muhtemelen. Birdaha o kadar artmaz. Fakat İYTE ve GTÜ biraz daha artabilir belki.
  • arda0055 A kullanıcısına yanıt
    GTÜ, YTÜ’yü geçecek hocam xD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik kaynağı nedir diğer bölümleri merak ettim de

• ÖSYM ve diğer kaynaklardan kendim verileri toparlayarak Excel'e koydum ve grafikleri oluşturdum. Sadece Bilgisayar Mühendislikleri için yaptım, diğer bölümler yok maalesef..
  • Şaka amaçlı söylediğinizi varsayıyorum. Çünkü imkansız. Bu arada grafiğe bakarsanız genelde büyük yükselişlerden sonra düşüş yaşamış üniversiteler.
  • arda0055 A kullanıcısına yanıt
    İmkansız olduğunu biliyorum hocam o yüzden xD yazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msorgucu M kullanıcısına yanıt
    Emeğiniz için teşekkürler hocam

• 2011 - 2018 Devlet Bilgisayar Mühendisliklerinin başarı sıralamalarının Excel de polinomsal trendine baktığımızda 2019 için ekteki gibi bir sonuç çıkıyor. (Tabi ki geçmiş gelecekte aynı trendde devam edecek diye bir kural yok, sadece tahmin açısından belki yardımcı olabilir)

• 60-70k arası bilgisayarda sizce nasıl değişim olur?
  • Bilinçli tercih yapanların sayısı artıyordur bence. Dayatma ile tıp diş yazmaktansa kendi isteği bilgisayar mühendisliği olan insanlar artık bu dayatmaları çabucak kabullenmiyor bence.

Ülkenin durumunu da göz önüne alırsak insanlar bir şekilde kendini yabancı ülkelere atmayı düşünüyor. Bilgisayar mühendisliği de bunun için gayet uygun bir bölüm.
  • HIZLI

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.