Arkadaşlar herkese merhaba ve benim gibi sınava girmiş herkese de geçmiş olsun. Daha önceden hiç tercih yapmamış bir öğrenci olduğum için biraz kafam karışık ve gerginim. Sayısalda 62.337 sıralama yaptım ve şu anda aklımda mühendislik fakülteleri var, maalesef mezuna bırakıp girdiğim için bir kez daha girmek istemiyorum. Yapay zeka - makine - elektrik elektronik mühendisliklerini düşünüyorum, hayalimdeki üniversite de Bursa Uludağ Makine ama bu yıl için ne olacak hiç bilmiyorum. Yapay zeka için yeni fakülteler açıldı, tıp-diş kontenjanları arttı vesaire vesaire. 2021/2022/2023 yıllarında istediğim fakülte sırası ile 88.932, 82.336, 72.080 ile kapatmış ve ben bayağı tırsıyorum. Sizce bu yıl mühendislik sıralamaları 50-80k arasında nasıl değişir yani ileri mi geri mi atar veya atarsa ne kadar olur? Diğer düşündüğüm konu ise sizce Akdeniz üni mühendislik için nasıl bir tercih olur? Yapay zeka müh. için ne olur ne olmaz diye ytü - istanbul üni dışında akdü de yazmayı düşünüyorum. Herkese iyi forumlar teşekkür ederim. |
Bildirim