yeni moda bu olmus herhalde 2-3 saat poposunun ustunde oturamayan yenı yetmeler abi odaklanamıyorum dikkat eksikligi var diye dolanıp kırmızı reçeteli ilaçları şeker gibi kullanıyor.devlette özellikle savcılık hakimlik ve üst düzey memurluk pek pskiyatr gecmıı olanlar tercih edilmiyor haberınız olsun ( polislik ve askerlike girme şansınız 0 ) . ha buarada mülakatlarda neler döndüğünü biliyorum lütfen konu oralara gıtmesın amac sıyaset degıl kıytırık bi sinav ıcın etrafındakılerden ınternetten gorup boyle seylere ozenen kardeslerımıze bılgı vermek saglığa zararlı olan kısımlarını ınternetten bakabılırsınız sayfalarca dokuman var ben kımsenın bahsetmedıgı bı kısıma degınmek ıstedım |
Kırmızı Reçete ve Memuriyet
Kırmızı Reçeteli İlaçlar Hangi Mesleklere Engeldir?
Kırmızı reçeteli ilaçlar, kontrollü maddeler olarak sınıflandırılır ve kullanımları özel olarak düzenlenmiştir. Bu ilaçların kullanımı, belirli meslek grupları için engel teşkil edebilir.
Kırmızı Reçete Memurluğa Engel Mi?
Kırmızı reçeteli ilaçların memurluğa engel olup olmadığı, ilacın türüne ve kullanım sıklığına bağlıdır. Bazı kırmızı reçeteli ilaçlar, güvenlik açısından risk oluşturduğu düşünüldüğünden memurluğa kesinlikle engeldir. Örneğin, uyuşturucu maddeler ve psikotrop ilaçlar, memurluk başvurusunda bulunan kişiler için engel teşkil eder.
Kırmızı Reçeteli İlaç Kullananlar Memur Olabilir Mi?
Bazı kırmızı reçeteli ilaçların kullanımı, memurluğa engel teşkil etmeyebilir. Ancak bu ilaçların kullanımının sıklığı ve süresi göz önünde bulundurulur. Düzenli olarak ve uzun süreli kırmızı reçeteli ilaç kullanan kişilerin memurluk başvurusu yapmadan önce bir sağlık kuruluşundan rapor almaları önerilir.
Kırmızı Reçeteli İlaçlar Sicile İşler Mi?
Kırmızı reçeteli ilaçların kullanımı, adli sicile işlenmez. Ancak bazı durumlarda, bu ilaçların kullanımı hakkında bilgi memuriyet siciline işlenebilir. Örneğin, bir memur kırmızı reçeteli ilaç kullanırken görevini ihmal ederse, bu durum siciline işlenebilir.
Kırmızı Reçeteli İlaç Kullananlar Öğretmen Olabilir Mi?
Kırmızı reçeteli ilaçların kullanımı, öğretmenlik mesleğine engel olup olmadığı da ilacın türüne ve kullanımına bağlıdır. Bazı kırmızı reçeteli ilaçlar, öğrencilerin güvenliği açısından risk oluşturduğu düşünülerek öğretmenlik mesleğine engel olabilir. Örneğin, dikkat dağınıklığına neden olan veya uyuşturucu etkisi olan ilaçlar öğretmenlik mesleği için uygun olmayabilir.
Memuriyet başvurusu yapmadan önce, kırmızı reçeteli ilaç kullanıp kullanmadığınızı ve bu ilaçların kullanımının başvurmak istediğiniz meslek için engel teşkil edip etmediğini öğrenmek için bir sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.