Eskiden 20k olması bizi ne ilgilendirir ki? Her bilgisayar mühendisliği gibi bunlar da yükseliyor ama öyle bir anlatılıyor ki sanki iyi değilmiş izlenimi veriliyor. İtü gelmedi Hacettepe yazdım ne fark eder, ki bunlar da iyi üniversite < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 15 Ağustos 2022; 16:29:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Neden şu sıralamaya Hacettepe, YTÜ vs yazılmaz deniyor?
-
-
5.6k ile ytu ceng gelirmi başlığı var ins gelmez yazan arkadaş vardı duası kabul oldu :(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiçbir şey fark etmez hocam. Hacettepe gerçekten iyi akademik kadroya sahip bir üniversite ama iş tabii ki yine sizde bitiyor. Ben tercih yaptığım zaman hacettepe bir önceki sene 21k ile kapatmıştı benim sıralamam 15k idi o zaman bile bana "sıralamana yazık etme" diyenler oluyordu. Bu insanlar neyin kafasında anlamıyorum. Yani 15k yaptım diye illa 15-16k ile kapatan bi yer mi tercih etmem lazım o zaman? O zamanlar aslında bilgisayar mühendisliği isteyip sırf şu etiket, sıralama muhabbetine tıp yazan arkadaşlarım oldu ve pişmanlar. O zaman itü 4-5k civarı kapatıryordu hacettepe 21k. Adam 8k yapmış, sıralamama yazık olur deyip itü aşağısını beğenmeyip tıp yazdı örneğin. Bu bölümler 2001 ekonomik krizinden önce zaten çoğu tıptan yüksek puanla öğrenci alıyordu. Örneğin 2000 senesinde hacettepe bilgisayar, hacettepe türkçe tıptan daha yüksek taban puanına sahip.
-
Etiket hocam tamamen Türkiye de çoğu sey böyle ilerliyor
iş hayatında etiket çok önemli, buradaki çoluk çocuk tayfa bilmeden doğru konuşuyor aslında.
-
sondaki istatistik çok ilgimi çekti. sanki hepsi bir dönem yükseliyor sonra düşüyor sonra tekrar yükseliyor gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tabi dediğiniz gibi ekonomik kriz olmuş o dönemler bu insanları daha “garanti iş” olanağı olan mesleklere itmiş olabilir.
ben ceng yazılım stat ctis furyasını da birazcık covid’e bağlıyorum. sonuçta insanlar evde kaldı ve bu bölümler belki de en çok home office çalışma imkanı sunan bölümler
tabi bölümlere leke sürmüyorum bence hepsi global açıdan çok değerli meslekler. Teknoloji durmaz sonuçta
Yukarıdaki anlatılanlar mantıklı gelse de linkedin mezun stalk’u yaptıktan sonra diğer altılıya kıyasla ciddi anlamda fark gördükten sonra hacengtepe’den vazgeçmiştim. İyi ünidir, akademisyenler iyidir eyvallah ama oradan çıkıp imrenebileceğin bi profil somut olarak görmeyince tırsıyor insan. Bunlar tamamen bireysel işler diyebilirsiniz ama bariz profil farkını gördükten sonra daha garanti profili tercih etmek de cazip geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nedenini açıklıyorum. Bu okullar 15 senedir falan 20k civarlarından öğrenci alıyordu, diğer bölümleri ise daha da düşük zaten. Orta segment okullar bunlar. Herkesin, yüksek kalitesiyle marka olarak tanıdığı ODTU, Boun, ITU değiller.
Şu anda, bu okulların akademik kadroları iyileşmedi, eğitim imkanları değişmedi, bütçeleri artmadı, eğitim kaliteleri ilerlemedi hatta düşmüştür büyük ihtimalle, ama sırf öğrencilerin mühendislik ve özellikle Ceng talebinden dolayı girecek okul bulamamalarından ötürü, hak ettikleri sıralamalar 10k-50k aralığında olan bu okullar tarihlerinde görmedikleri ilk 2k'dan bile öğrencileri almaya başladılar. (Bu okullar derken hepsi; Yeditepe, Bau, Ytu, Hacettepe, Ozyegin, Marmara, GTU vs.)
Bu bilgisayar mühendisliği trendi bittiği ve ekonomide hafif bir düzelme olup da tıp yükselişe geçtiği anda eski yerlerine geri dönecekler.
Bu okulları okuyan öğrenciler şu anda, eski 20k'dan okuyanlarla aynı marka değerini alıyorlar, sadece sınava hazırlanan sıralama hedefleyen öğrencilerin gözünde bir değişim oldu. Bu yüzden, o sıralamalarla bu okulların yazıldığını gören insanların içi sızlıyor; "Ah o sıralamayla ODTU, Boun, ITU, Bilkent'e girilirdi..." şeklinde duruma bakıyorlar.
Özet geçersem, durum yerleşmiş algıyla ve okulların marka değeriyle alakalı, okulların yıllardır süregelen koşullarında bir iyileşme olmadan sıralamalarının yükseliyor olması da o sıralamaları hak etmedikleri şeklinde yorumlanabilir.
-
Katılıyorum hocam
Özet
Fakat hacettepe dünya sıralamasında ilk 1000'e girebiliyorsa bence bunun bir sebebi olmalı akademik kadrosu da iyi
Yani daha tercih dönemi başlamadığı zaman bile bu kafamı karıştırıyordu hatta neredeyse hacettepe geldi diye üzülecektim sonuçta köklü bir okul değil mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 17 Ağustos 2022; 9:2:49 >
Bilgisayar müh. trendi bitmez, her şey dijitalleşiyor buda beraberinde yazılım sektöründe talep patlaması yaratıyor.
Bütün krizlerde tıp, diş gibi garanti bölümlere hep talep kaydı.
-
Bir de burada öyle anlatılıyor ki sanki odtüde olanın işi hazır, Hacettepe ytü de olan işsiz kalacak
Ve bu sıralama yeni olan bir şey de değil 2015ten beri böyle
Peki hacettepe gittiyseniz memnun kaldınız mı?
Çok fazla ön yargı var. Tıp çok fazla nam saldığı için mühendisliği kötü düşünülüyor. 1-2 seneye muhtemelen burun kıvıranlar beğenmeye başlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Nedenini açıklıyorum. Bu okullar 15 senedir falan 20k civarlarından öğrenci alıyordu, diğer bölümleri ise daha da düşük zaten. Orta segment okullar bunlar. Herkesin, yüksek kalitesiyle marka olarak tanıdığı ODTU, Boun, ITU değiller. Şu anda, bu okulların akademik kadroları iyileşmedi, eğitim imkanları değişmedi, bütçeleri artmadı, eğitim kaliteleri ilerlemedi hatta düşmüştür büyük ihtimalle, ama sırf öğrencilerin mühendislik ve özellikle Ceng talebinden dolayı girecek okul bulamamalarından ötürü, hak ettikleri sıralamalar 10k-50k aralığında olan bu okullar tarihlerinde görmedikleri ilk 2k'dan bile öğrencileri almaya başladılar. (Bu okullar derken hepsi; Yeditepe, Bau, Ytu, Hacettepe, Ozyegin, Marmara, GTU vs.) Bu bilgisayar mühendisliği trendi bittiği ve ekonomide hafif bir düzelme olup da tıp yükselişe geçtiği anda eski yerlerine geri dönecekler. Bu okulları okuyan öğrenciler şu anda, eski 20k'dan okuyanlarla aynı marka değerini alıyorlar, sadece sınava hazırlanan sıralama hedefleyen öğrencilerin gözünde bir değişim oldu. Bu yüzden, o sıralamalarla bu okulların yazıldığını gören insanların içi sızlıyor; "Ah o sıralamayla ODTU, Boun, ITU, Bilkent'e girilirdi..." şeklinde duruma bakıyorlar. Özet geçersem, durum yerleşmiş algıyla ve okulların marka değeriyle alakalı, okulların yıllardır süregelen koşullarında bir iyileşme olmadan sıralamalarının yükseliyor olması da o sıralamaları hak etmedikleri şeklinde yorumlanabilir. |
Hiçbir şey fark etmez hocam. Hacettepe gerçekten iyi akademik kadroya sahip bir üniversite ama iş tabii ki yine sizde bitiyor. Ben tercih yaptığım zaman hacettepe bir önceki sene 21k ile kapatmıştı benim sıralamam 15k idi o zaman bile bana "sıralamana yazık etme" diyenler oluyordu. Bu insanlar neyin kafasında anlamıyorum. Yani 15k yaptım diye illa 15-16k ile kapatan bi yer mi tercih etmem lazım o zaman? O zamanlar aslında bilgisayar mühendisliği isteyip sırf şu etiket, sıralama muhabbetine tıp yazan arkadaşlarım oldu ve pişmanlar. O zaman itü 4-5k civarı kapatıryordu hacettepe 21k. Adam 8k yapmış, sıralamama yazık olur deyip itü aşağısını beğenmeyip tıp yazdı örneğin. Bu bölümler 2001 ekonomik krizinden önce zaten çoğu tıptan yüksek puanla öğrenci alıyordu. Örneğin 2000 senesinde hacettepe bilgisayar, hacettepe türkçe tıptan daha yüksek taban puanına sahip. |
YTÜ konusunda birkaç fikir beyan etmek istiyorum. Okula kayıt olmadan önce benim algımda da İTÜ'nün ucuz alternatifi gibi bir algı vardı. Hatta kazandığımda üzülmüştüm. Türkçe eğitim veriyor olmaları bile canımı sıkmıştı. Mühendislikte hala BM Türkçe. DGS ile kazandım bu arada. Boğaziçi mezunuyum normalde. O yüzden Boğaziçi ile kıyaslandığımda şu farkları gördüm: - Boğaziçi hocaları daha elit. Buradaki elitlik akademik olarak tabii. MIT videolarında hocalar gibi. İngilizceleri de müthiş. - Boğaziçi'nde Problem Session denilen seanslar var bazı derslerde. Araştırma görevlileri haftalık soru çözüyor akşam saatlerinde. YTÜ'de bu yok. Araştırma görevlileri sadece lab'ı yönetiyorlar. - YTÜ'de hocalar çok pratikçi. Dersi geçmen, pratikte bir şeyler yapabilmen için anlatıyorlar. Birkaç öğrenci yeni hoca olan DR ünvanı olan hocaya bir olayın teorik nedenini sordu. Hoca cevap veremedi ve sınavda çıkmayacak gibi bir laf etti. Sonra pişman olup ben bakıp sana dönerim dedi. Boğaziçi'nde her şey çok teorik. Her şeyin temeline iniliyor. Her şeyin ispatı yapılıyor. Çok fazla detaydan sorumlu oluyorsun. - Fakat pratikçilik dedim ya teknik okul olmasından mıdır başka bir sebepten ötürü müdür bilmiyorum ama öğrenciler tonla proje geliştiriyor. Elli tane teknik proje grupları var öğrenci kulüpleri. Sualtı robotundan tutun da uydu geliştirmeye kadar. İşte bunun %1'i bile Boğaziçi'nde yok. Compec diye bilişim kulübü var. Anca yarışma, kariyer etkinlikleri gibi şeyler düzenliyor. Teknik manada hiçbir şey yok. Hala kampüse gittiğimde hayran hayran bakıyorum. Boğaziçi'nin hocaları başta dediğim gibi MIT hocaları gibi olabilir ama YTÜ öğrencileri de benzer şekilde daha MIT öğrencilerine benziyor. Zaten haberlere bakarsanız YTÜ öğrencileri teknik yarışmalarda derece alırken Boğaziçi öğrencileri competitive programming gibi yarışmalarda derece alıyorlar. Zaten bu okullara gelenlerin bir kısmı TÜBİTAK Olimpiyatları'nda derece almış kişiler. Sonra yurt dışına daha çok öğrenci yolluyor. Peki YTÜ öğrencileri ne yapıyor? İş buluyor teknoparklarda. Davutpaşa kampüsünde dünya kadar şirketleri barındıran teknopark var. Öğrenciler orada iş buluyor kolaylıkla. Eskiden bir laf vardı. ODTÜ tasarlar, İTÜ yapar, Boğaziçi kokteyline katılır diye. Sanki hala öyle. Tabii ben şimdi iki okulun da kültürünü aldığım için rahatsız olmuyorum ama sanki iyi okul dediğimiz bu ikisini de aynı anda sunabilmeli. Belki ODTÜ ile İTÜ öyledir. |
Böyle söylenmesinin okulun kalitesi ile hiçbir alakası yok, sadece söylemek için söylenmiş laflar.Ytü şuan erasmusa en çok öğrenci gönderen,teknoparkı türkiyede birinci, uluslararası sıralamalarda henüz zirveye çıkamamış olsa da sürekli yükselen türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri
|
Benzer içerikler
- tyt 70 ayt 50 net kaç bin
- notability fiyat
- 80 tyt 60 ayt kaç bin
- günde 10 saat ders çalışmak
- ucuz fotokopi çeken yerler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X