Şimdi Ara

Neden şu sıralamaya Hacettepe, YTÜ vs yazılmaz deniyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an 4. Sınıfa geçtim. Evet memnunum. Kampüsü biraz bakımsız olsa da güzel, çoğu hocası son derece iyi, eğitim kalitesi iyi, bazen fazla zorluyorlar ama güzel yine de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theshowstopper kullanıcısına yanıt

Evet eski binalar benim de dikkatimi çekti ama akademik anlamda itüyle böyle devasa farkları yoktur değil mi akademik anlamda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 17 Ağustos 2022; 10:23:47 >
  • Böyle söylenmesinin okulun kalitesi ile hiçbir alakası yok, sadece söylemek için söylenmiş laflar.Ytü şuan erasmusa en çok öğrenci gönderen,teknoparkı türkiyede birinci, uluslararası sıralamalarda henüz zirveye çıkamamış olsa da sürekli yükselen türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayır hocam. Akademik anlamda gayet iyi bölüm. Akademisyen kadrosunu da inceleyebilirsiniz isterseniz.

• Hacettepe Bilgisayar Sıralamaları:

2012: 22.300

2013: 24.500

2014: 23.400

2015: 22.200

2016: 21.400

2017: 20.816

2018: 17.500

2019: 11.743

2020: 7.208

2021: 5.248

2022: 3.580

(2015 ve öncesini bulmak biraz zor oldu)

İlk defa bilgisayarın belirgin şekilde çıkışı ve elektronik bölümlerinin önüne geçişi 2018'deki tercih döneminde yaşanan ekonomik krize denk geliyor. Sene içinde 3.7 TL'lerden giden kur Ağustos'ta 7.20'yi görmüştü.

Şu anki durumun dijitalleşmeyle falan ilgisinin çok olduğunu düşünmüyorum, artık domino etkisiyle isteyen istemeyen herkes, diğer derece yapanlar da yazdığı için bilgisayar yazmaya başladı. Altı yaşında çocuğa sorsan büyüyünce bilgisayar mühendisi olacağım diyecek. Salim Ünsal'ın hazırladığı listedeki Tıp sıralamalarına bakın, hepsi düşmüş, bilgisayarların ise hepsi yükselmiş. O yüzden sürekli böyle devam etmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 17 Ağustos 2022; 15:32:5 >

• ikigai kullanıcısına yanıt

Sıralamadan kastım cs rankings gibi uluslararası sıralamada koç Boğaziçine yakın yerlerde olması

Hacettepe için değil de (orayı çok bilmiyorum) Yıldız için kesinlikle doğru. Kadrosu EE fakültesi bazında iyi değil bence. Yurt dışı doktoralı çok az çoğu lisansı yıldız çıkışlı. Ödenek kısmına gelince okulun ödeneği artmış ama nereye gittiği malum  . EE fakültesindeki kadro problemi düzelirse geriye büyük bir problem kalmıyor. Zaten en büyük problem de bu :D.

• O tür uluslararası sıralamalar tabii ki bir kaynak olabiliyor insanlara, ama Türkiye özelinde çok da ciddi alınmaması lazım bence. Bazılarında Çankaya Üniversitesi en iyi falan çıkıyordu yanılmıyorsam.

Mesela Türkiye'de çok önemsenen; okulun hangi şehirde olduğu ve barınma, ulaşım imkanları, İngilizce eğitim düzeyi, hocaların kaçı yurt dışında doktora yapmış, mezunlar yurt dışında nerelere kapağı atabiliyor, iç piyasada bu üniversitelerin marka değeri nedir gibi konuları değerlendirdiklerini sanmıyorum.

Ayrıca, bölümlerin lisansüstü akademik değerine bakıyorlar, oysa öğrencilerin çoğu Türkiye'de sadece lisans eğitimlerini yapıyorlar. Başka bir konu da, mesela yabancı öğrenci oranını pozitif olarak değerlendiriyorlar, Türkiye'de ise bu oran okuldaki Orta Doğulu oranı demek oluyor.

İyi okula girmişsiniz, top tier olmayıp da top tiere en yakın olan bilgisayar bölümündesiniz, ben genel olarak başlıktaki soruya kendimce cevap veriyorum, moralinizi bozmaya çalışmıyorum, yanlış anlamıyorsunuz umarım.

Yok sadece burada çok fazla kötüleyen olduğu için bu konuyu açtım zaten Bi Koç Boğaziçi ile tamamen aynı düzey değildir ama mezunların yaklaşık çeyreğinin yurt dışında olması, ankaradaki şirketlerle bağının güçlü olması ilgimi çekiyor. Yani futboldaki Liverpoola benzetiyorum, köklü bir takım, 2015lerde çok konuşulmuyordu ama son 5 yıldır atılım yapıyor.

Bilgisayar mühendisi misin ya da akademisyen misin ? değilsen bu konularda pek yorum yapma, sanki tüm ünilerde gitmişsin okumuşsun. Yani ne yapsın adam bilgisayar istiyor ama ilk 1000 de değilse gidip odtü makina itü makina gibi tercihler mi yapsın saçma bir analiz. "Bu okulları okuyan öğrenciler şu anda, eski 20k'dan okuyanlarla aynı marka değerini alıyorlar" bu yorumda yine çalışma hayatında olmadığından, ilk işinde bölümünü sorarlar sonrasında ne yaptın derler ki onu geçtim yabancı şirketler senin ünine pek bakmaz (sonuçta hepsi onlar için ortadoğuda bir üni) coding interview ve diğer interviewlerdeki başarına bakarlar

• Yıldızın sıralamaları önümüzdeki yıllar da yükselmeye devam etcek ve büyük ihtimal şuan girenlerin önümüzdeki yıllar sıralamalarıyla giremeyeceği kadar yükselecektir.Bu da Yıldızın marka değerinin artması gerek o yüzden Yıldız yazan pişman olmayacaktır.Erasmus,kulüp aktifliği,eğitim vs açılardan belki de türkiyenin eni iyi 3-4 üniversitesinden biri

• Sen amma sordun durdun, içine sinmiyorsa ve yerleştiysen bence merkezi yatay geçişe başvur ve odtü makina mı endüstri mi yok odtü ee mi neyse oraya geç bakmışsın zaten mezunları nerde ne yapıyor, emin ol sana yok şu bu filan masalları okuyanlar senin kadar araştırmamıştır, öncelikle de meslek seçilir, sırf şu üni olsun diye iş yapmayacak bir bölüm daha saçma bir tercihtir . Çok gezen tavuğun ayağına bok bulaşır o yüzden hayatını şekillendirecek kararlarda, ne olduğu ne yaptığı kim olduğu belli olmayan insanların boş yorumlarını dikkate alma.

• seniorcoder S kullanıcısına yanıt

Hayır, yatay geçiş hiç düşünmedim bile. Hacettepe ben ve çevremdeki herkes için iyi bölüm, sadece burada neden iyi değil dendiğini anlamadım. Yoksa odtü de olsa makine falan okumak istemiyorum

• Bence doyum noktasına yaklaştı, yükselme olabilir ama çokda fazla olmaz. Benim görüşüm bu arada özyeğin yeditepe yerine bile yıldız tercih edilir. Birde sabancı yı amma şişiriyorlar uygulamalı eğitimde argör sayısıda önemlidir, sabancıda argör pek göremedim bu çoğu vakıfta böyle. O yüzden sadece hoca sayısına değil yazarken argör sayısınada bakın eğitim sürenizin ciddi bir kısmı da onlarla geçiyor.

• seniorcoder S kullanıcısına yanıt

Sadece nette gördüğüm yorumları fazla kafama takıyorum. Mesela bu yatay geçiş mevzusu hiç aklımda yoktu ama bu yorumu gördüm diye 'acaba' lar kafamda uçuşacak, ama ben bilgisayar mühendisliği yazdım geldi ve istiyorum da

• Hocam kac k ile nereye yerlesmistiniz

• Çok basit herhangi bir bilgileri olmadığından karalıyorlar, onların tek bilgi kaynağı youtube daki vlog lar, tv deki reklamlar.

• Time Does Not Heal kullanıcısına yanıt

1.6k hacettepe bilgisayar

• Tebrikler, hayirli olsun hocam. Tavan siz misiniz?

• Time Does Not Heal kullanıcısına yanıt

Hayır, 2 3 puan gersindeyim tavan sıralamasının, muhtemelen 1.1-1.3k sonrası almıştır

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.